Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Τάσεις συσσώρευσης εν όψει τριημέρου

Τάσεις συσσώρευσης στα τρέχοντα επίπεδα αναμένουν για σήμερα οι ΑΧΕ, εν όψει του τριημέρου. Το επενδυτικό ενδιαφέρον εκτιμάται οτι θα επικεντρωθεί στον κλάδο των κατασκευών και στις μετοχές των τραπεζών

Τι εκτιμάται για σήμερα: Η Marfin βλέπει για σήμερα τάση συσσώρευσης γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα.

Η Proton στο πρωινό report της αναφέρει ότι για σήμερα αναμένει συσσώρευση στα τρέχοντα επίπεδα εν όψει του τριημέρου, ενώ στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος είναι πιθανό να παραμείνει ο κλάδος των κατασκευών.

Η Σίγμα Securities από την πλευρά της προβλέπει άνοδο των ευρωπαϊκών αγορών (περιλαμβανομένης της Ελληνικής), ακολουθώντας το θετικό κλείσιμο της Wall Street, μετά τις δηλώσεις του προέδρου της FED για τις αυξήσεις των αμερικανικών επιτοκίων.

Η Εγνατία Finance εκτιμά ότι η αγορά θα συνεχίσει να παίρνει κατεύθυνση από τις ευρωπαϊκές αγορές, αν και θα παραμείνει στα γνωστά επίπεδα. Το ενδιαφέρον αναμένεται να στραφεί στις μετοχές των τραπεζών, εν όψει των αλλαγών στο Γενικό Δείκτη την επόμενη εβδομάδα.

Τι έγινε χθες: Οι κερδοσκοπικές κινήσεις και ο χαμηλός όγκος συναλλαγών ήταν το χαρακτηριστικό της χθεσινής συνεδρίασης, αναφέρει το report της Marfin. Τα διυλιστήρια, η Coca Cola 3Ε, η Alpha Bank και η Hellas Flying Dolphin ήταν μεταξύ αυτών με την χειρότερη απόδοση.

Ο τζίρος περιορίστηκε στα 316 εκατ. ευρώ (-32%), χαμηλότερα από τον ετήσιο μέσο όρο των 387 εκατ. ευρώ. Ο FTASE 20 υποχώρησε κατά 0,7%, δεχόμενος την επιρροή της Alpha (-2%), της Coca Cola (-3,9%), του ΟΤΕ (-1%) και της Τράπεζας Πειραιώς (-1,1%). Ο FTSEM 40 έκλεισε με πτώση της τάξης του 0,8%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v