Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: Τιμή-στόχος τα 28,2 ευρώ από HSBC

Με θεωρητική τιμή-στόχο τα 28,2 ευρώ και σύσταση ”neutral” ξεκινά η HSBC την κάλυψη της τράπεζας Πειραιώς, επισημαίνοντας ότι θα είναι αγοραστής ”σε οποιαδήποτε αδυναμία της μετοχής”.

Πειραιώς: Τιμή-στόχος τα 28,2 ευρώ από HSBC
Με θεωρητική τιμή-στόχο τα 28,2 ευρώ και σύσταση ”neutral” ξεκινά η HSBC την κάλυψη της Τράπεζας Πειραιώς, επισημαίνοντας ότι θα είναι αγοραστής ”σε οποιαδήποτε αδυναμία της μετοχής”.

Στην έκθεσή της με ημερομηνία 27 Απριλίου, η HSBC αναφέρει πως η Πειραιώς είναι πρακτικά η μόνη ελληνική τράπεζα που συνεχίζει την επέκτασή της στο εσωτερικό, κάτι το οποίο αποδείχθηκε επιτυχές τόσο σε επίπεδο μεριδίου αγοράς στις δανειοδοτήσεις όσο και σε συγκέντρωση καταθέσεων.

Τα 28,2 ευρώ αποτελούν το ενδιάμεσο στάδιο ανάμεσα στο εύρος αποτίμησης των 27,5 - 28,8 ευρώ.

Η HSBC αναμένει από την Πειραιώς να συνεχίσει να αποδίδει αναπτυξιακούς όγκους έναντι των ανταγωνιστών της μεσοπρόθεσμα. Σε όρους κερδοφορίας, ο οίκος αναμένει μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης καθαρών κερδών για τα έτη 2005-2008 της τάξης του 21,2%, χαμηλότερα των προβλέψεων της διοίκησης για ρυθμό στο 25%.

Ο οίκος επισημαίνει το αναπτυξιακό προφίλ της τράπεζας, το οποίο, όπως αναφέρει, σε μεγάλο βαθμό αντικατοπτρίζεται στην τιμή της μετοχής.

Η πιθανότητα να μην επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις της HSBC κατά την εκτίμησή της σχετίζονται με το μακροοικονομικό περιβάλλον στην Ελλάδα και το ανταγωνιστικό τοπίο στον εγχώριο τραπεζικό κλάδο. Από την άλλη, όπως αναφέρει η HSBC, ”οι προβλέψεις μας μπορεί να αποδειχθούν συντηρητικές, καθώς εξετάζουμε μάλλον επιφυλακτικά τα spread του δανεισμού στην ελληνική αγορά”.

Η μετοχή της Πειραιώς έκλεισε τη συνεδρίαση της Πέμπτης στα 25,5 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v