Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Forza... Σοφοκλέους

Ιδιαίτερα θετική αποδείχθηκε η πρώτη συνεδρίαση του νέου χρηματιστηριακού μήνα η οποία ήταν σαφώς διαφοροποιημένη σε σχέση με τις προηγούμενες και προϊδέασε ότι υπό συνθήκες το ενδιαφέρον θα συνεχιστεί αν δεν υπάρξουν εισαγόμενες αρνητικές εκπλήξεις.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Ιδιαίτερα θετική αποδείχθηκε η πρώτη συνεδρίαση του νέου χρηματιστηριακού μήνα η οποία ήταν σαφώς διαφοροποιημένη σε σχέση με τις προηγούμενες και προϊδέασε ότι υπό συνθήκες το ενδιαφέρον θα συνεχιστεί αν δεν υπάρξουν εισαγόμενες αρνητικές εκπλήξεις.

Η σημερινή συνεδρίαση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ότι έδωσε εικόνα γενικότερης ανόδου, καθώς εκτός από επιλεγμένους τίτλους μεσαίας και μικρότερης κεφαλαιοποίησης που έτσι και αλλιώς είχαν επιδείξει ανοδικές διαθέσεις και σε προηγούμενες αρνητικές για το Γ.Δ. συνεδριάσεις, σήμερα υπήρξαν σημαντικές βοήθειες από δεικτοβαρείς τίτλους, που έστειλαν το Γ.Δ. να κλείσει υψηλότερα των 4.200 μονάδων, κάτι που είχε να συμβεί από τις 12 Απριλίου 2006.

Οι περισσότεροι παράγοντες της αγοράς δηλώνουν συγκρατημένα αισιόδοξοι και αν μάλιστα υπάρξουν και κάποιες εταιρικές ειδήσεις – εξελίξεις από τις πολλές που αναφέρει η φημολογία δεν αποκλείεται το αγοραστικό ενδιαφέρον να ενδυναμωθεί περαιτέρω. Τεχνικά η εικόνα δείχνει καλή και θα καλυτερεύσει περισσότερο αν ο Γ.Δ. επιτύχει κλείσιμο πάνω από τις 4.211 μονάδες.

Από τους δεικτοβαρείς τίτλους σήμερα με κέρδη υψηλότερα του 4% Βιοχάλκο και ΕΛΠΕ (εν μέσω φημών που επαληθεύτηκαν για σημαντικό deal στην Αίγυπτο), ιδιαίτερα σημαντικά κέρδη για Motor Oil και Πειραιώς, αξιοσημείωτα κέρδη για Εθνική, ΔΕΗ, Intracom, ΕΛΤΕΧ, ΟΤΕ, Τιτάν, θετική μεταβολή για Αγροτική, Εμπορική, Eurobank, Γερμανό, 3Ε, ΟΠΑΠ, Cosmote, ενώ με απώλειες που δεν ξεπέρασαν το 1% έκλεισαν τα ΚΑΕ και η Folli Follie.

Ο Γ.Δ. κινήθηκε μόνο με θετικό πρόσημο λίγο πριν το τέλος έφθασε στο υψηλό ημέρας των 4.210,83 μονάδων για να κλείσει τελικά (μετά τις δημοπρασίες) στις 4.203,05 μονάδες με κέρδη 1,52%, ενώ ο τζίρος ακούμπησε στα 370 εκατ. εκ των οποίων τα 147,5 εκατ. ευρώ αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Ικανοποιητική η τελική εικόνα με 208 ανοδικέ μετοχές, έναντι 65 πτωτικών και 16 τίτλοι με κέρδη από 8% έως 18,46%.

Αναφορικά με τις επιμέρους μετοχές ιδιαίτερα σημαντικά κέρδη για τη FORTHnet μετά την αποκοπή του δικαιώματος στην αύξηση του κεφαλαίου, συνέχισε ανοδικά τα Σωληνουργεία Κορίνθου αλλά και η Spider (εν μέσω φημών για σημαντική συμφωνία), ακόμα υψηλότερα η Μηχανική, ιδιαίτερα σημαντικά κέρδη για την S&B, κινητικότητα στον όμιλο Βιοχάλκο, ενώ ανεβάζει όγκους και κέρδη η Mevaco.

Πακέτα μετοχών πραγματοποιήθηκαν σήμερα σε μετοχές του τραπεζικού κλάδου. Ειδικότερα, πέρασε ένα πακέτο 1.194.269 τεμαχίων της Alpha Bank στα 30,56 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχεί σε ποσοστό 0,4%.

Επίσης, πέρασε ένα πακέτο 899.700 τεμαχίων της Εθνικής ήτοι ποσοστό 0,26% στα 39,92 ευρώ ανά μετοχή και ένα πακέτο 628.850 τεμαχίων της Τρ. Πειραιώς στα 25,22 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχεί σε ποσοστό 0,29%.

Τέλος, πέρασε ένα πακέτο 300.000 μετοχών της Αγροτικής Τράπεζας στα 5,10 ευρώ ά μετοχή που αντιστοιχεί σε ποσοστό 0,03%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v