Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Οι επιχειρηματικές συμφωνίες στο επίκεντρο

Με τις επιχειρηματικές συμφωνίες να εξακολουθούν να βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, οι αναλυτές εκτιμούν ότι το κλίμα στη Σοφοκλέους θα παραμείνει και σήμερα θετικό. Στις ξένες αγορές, πάντως, τηρείται ”στάση αναμονής” εν αναμονή των εξελίξεων στο θέμα του Ιράν.

ΑΧΕ: Οι επιχειρηματικές συμφωνίες στο επίκεντρο
Τι εκτιμάται για σήμερα: Θετικό εκτιμάται ότι θα παραμείνει και σήμερα το κλίμα στη Σοφοκλέους, αναφέρει στο πρωινό της report η Marfin Analysis.

Θετική συνεδρίαση και για σήμερα ”βλέπει” και η Σίγμα Securities.

Η Alpha Finance, από την πλευρά της, εκτιμά ότι η αγορά θα παραμείνει σε θετικό πεδίο, εν αναμονή ανακοινώσεων επιχειρηματικών συμφωνιών.

Η Proton Securities, εξάλλου, προβλέπει τάσεις συσσώρευσης σήμερα, με τον ΟΤΕ να βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο των δηλώσεων του υπουργείου Οικονομίας.



Θετικό παραμένει το κλίμα στις διεθνείς αγορές, σύμφωνα με την Εγνατία Finance, ενώ δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιος σημαντικός λόγος για αναστροφή του κλίματος σήμερα. Βεβαίως, αναφέρεται στο report, τα βλέμματα εξακολουθούν να είναι στραμμένα στο Ιράν και το πετρέλαιο, παράγοντες οι οποίοι εκτιμάται ότι είναι κρίσιμοι για την πορεία των αγορών την ερχόμενη εβδομάδα.

Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με την Εγνατία Finance, τα εταιρικά θεμελιώδη παραμένουν ισχυρά και δείχνουν μια θετική πορεία για τις μετοχές μακροπρόθεσμα. Στο κλίμα αυτό, οι αναλυτές της Εγνατία Finance κρίνουν ότι η Σοφοκλέους ευνοείται και αναμένουν την υπεραπόδοσή της.

Τι έγινε χθες: Σε νέο ”ράλι” επιδόθηκε χθες η ελληνική αγορά, με σημαντικές εισροές κυρίως προς τη μεσαία και μικρή κεφαλαιοποίηση, σύμφωνα με τη Marfin Analysis. Ενδιαφέρουσες ήταν και οι ειδήσεις και φήμες για αρκετές εταιρίες, όπως ο ΟΤΕ, η Cosmote και ο Γερμανός. Ο τζίρος άγγιξε τα 337 εκατ. ευρώ, με τον FTASE-20 να κλείνει με άνοδο 0,77% και τον FTSEM-40 να καταγράφει κέρδη 1,35%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v