Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Εισαγόμενα” σινιάλα ανόδου

Η Deutsche Bank, όπως χθες η UBS με τον ΟΤΕ, κάνει και αυτή με τη σειρά της υποθέσεις εργασίας για τους κορυφαίους ομίλους της Σοφοκλέους. Επιμένουν οι ξένοι σαν να γνωρίζουν κάτι περισσότερο ή να επιδιώκουν κάτι πιο συγκεκριμένο... Πιθανή η υπέρβαση των 4.250 μονάδων μέσω της προσεκτικής και μεθοδικής μετακύλησης ενδιαφέροντος - ρευστότητας.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η έκθεση της Deutsche Bank για τους τρεις μεγαλύτερους τραπεζικούς ομίλους μπορεί να αποτελέσει το... έμβολο υπέρβασης του ορίου των 4.250 μονάδων.

Τουλάχιστον με βάση την τιμή-στόχο που θέτει για την Εθνική στα 52 ευρώ και τη Eurobank στα 37,5 ευρώ, δηλαδή όσο και για την Alpha Bank, το ενδεχόμενο αυτό δείχνει εφικτό.

Ούτως ή άλλως, ο Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται μέχρι και 0,5% υψηλότερα, ενώ τη σχέση ανοδικών / πτωτικών βρίσκεται στο περίπου τρία προς ένα.

Βέβαια, η μέχρι στιγμής αντίδραση της αγοράς (για τρίτη κατά σειρά συνεδρίαση) έχει και επιμέρους ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Λόγου χάρη, η ενίσχυση της μετοχής της Αλουμίνιον της Ελλάδος, απόλυτα δικαιολογημένη με βάση τις διεθνείς τιμές, οι αυξημένες συναλλαγές μέχρι τα 6,80 της Ιntracom, η υψηλή τιμή στα 8,64 ευρώ της Ελληνικής Τεχνοδομικής, οι αγοραστές μέχρι τα 7,18 ευρώ της Εθνικής Ασφαλιστικής, η νέα άνοδος των Βιοχάλκο, Τραπέζης Κύπρου, Marfin και Σιδενόρ αποτελούν τις ποιοτικές στηρίξεις της σημερινής ανοδικής τάσης.

Ανοδικά βέβαια διαμορφώνεται και η τιμή της μετοχής του ΟΤΕ, προς τα 18,5 ευρώ πλέον, προς τα 15,3 για τα ΕΧΑΕ, τα 12,16 για τη Νεοχημική, τα 11,28 για τη Frigoglass, ενώ σημειώνεται και επαναπροσέγγιση στα 4 ευρώ για τη μετοχή της Info-Quest.

Οι μέχρι στιγμής ενδείξεις ενισχύουν την εκτίμηση πως ένα σημαντικό μέρος της αγοράς βρίσκεται σε καλό (ανοδικό) δρόμο.

Με προσεκτική και μεθοδική διαμόρφωση, κυκλική μετακύλιση ενδιαφέροντος - ρευστότητας, αποτέλεσμα μιας καθ’ όλα συντονισμένης προσπάθειας συντήρησης ενός καλύτερου κλίματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v