Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Μπαράζ θετικών - αρνητικών εκθέσεων (upd 3)

Στα 26 απο τα 20 ευρώ αναθεωρεί την τιμή στόχο για τη ΔΕΗ η CSFB θέτοντας τη σύσταση outperform και εκτιμώντας ότι το σχέδιο Ηρακλής σηματοδοτεί μια επί μακρόν αναμενόμενη αναστροφή τάσης για την εταιρίας ηλεκτρισμού. Εντονα αρνητική η Morgan Stanley ”δεν βλέπει επιτυχή έκβαση στη μείωση του κόστους”. Aναβάθμιση σύστασης από Σίγμα και Μarfin.

ΔΕΗ: Μπαράζ θετικών - αρνητικών εκθέσεων (upd 3)
Στα 26 απο τα 20 ευρώ αναθεωρεί την τιμή στόχο για τη ΔΕΗ η CSFB θέτοντας τη σύσταση outperform και εκτιμώντας ότι το σχέδιο Ηρακλής σηματοδοτεί μια επί μακρόν αναμενόμενη αναστροφή τάσης στην επενδυτική υπόθεση της εταιρίας ηλεκτρισμού.

Η έκθεση της CSFB με ημερομηνία 4 Μαΐου τιτλοφορείται ”Βλέποντας το φως;” και εστιάζει στην εξαγγελθείσα περικοπή κόστους. Γνωρίζουμε ότι το σχέδιο θα γίνει δεκτό με επιφυλακτικότητα λόγω του ιστορικού υποαπόδοσης της διοίκησης σε ό,τι αφορά προηγούμενους στόχους. Ωστόσο, εκτιμά ότι η συνεχιζόμενη φτωχή επίδοση της κερδοφορίας θα λειτουργήσει σαν κίνητρο για την κυβέρνηση και τη ρυθμιστική αρχή.

Η Credit Suisse δεν διαβλέπει κανένα ”ρίσκο” στις εκτιμήσεις που παραθέτει για τα κέρδη ανά μετοχή της Επιχείρησης. Προβλέπει τα EPS στα 0,45 ευρώ το τρέχον έτος και στα 0,88 ευρώ το 2007.

Από την πλευρά της η Σίγμα Χρηματιστηριακή αναβαθμίζει σε ”neutral” από ”underperform” τη σύσταση για τη μετοχή της ΔΕΗ, αναπροσαρμόζοντας στα 20,9, από 18,8 πριν, την τιμή – στόχο.

Παράλληλα στην έκθεσή της (04/05) προβλέπει ότι το 2006 θα παραμένει αδύναμο για την Επιχείρηση σε όρους κερδοφορίας.

Η Marfin Analysis σε έκθεσή της (04/05) αυξάνει στα 22 ευρώ, από 17,5 ευρώ πριν την τιμή – στόχο για τη μετοχή της ΔΕΗ, αναβαθμίζοντας παράλληλα τη σύσταση σε ”neutral” από ”underperform”.

Η χρηματιστηριακή εκφράζει την ”απογοήτευσή” της για το γεγονός ότι το business plan δεν περιελάμβανε μια ισχυρή μείωση του προσωπικού της Επιχείρησης αλλά και για τις υψηλότερες του αναμενόμενου κεφαλαιουχικές δαπάνες που θα πραγματοποιηθούν στο μέλλον.

Τα μετά φόρων κέρδη 2006 της ΔΕΗ εκτιμώνται στα 135,7 εκατ. ευρώ το 2006 και στα 233,8 εκατ. ευρώ το 2007.

Χαρακτηριστικά αρνητική παραμένει στον αντίποδα η Morgan Stanley, τονίζοντας στον τίτλο σχετικής έκθεσής της πως ”η ΔΕΗ ΔΕΝ αποτελεί περίπτωση αντιστροφής της τάσης” και ότι ”δεν βλέπει τη μείωση κόστους” που εξαγγέλθηκε.

Παραμένουμε πεπεισμένοι ότι η προσήλωση της ΔΕΗ στην περικοπή κόστους θα είναι ανεπαρκής και ότι το ρίσκο των μετοχών παραμένει υψηλό. Ο οίκος διατηρεί τη σύσταση underperform και την τιμή στόχο των 16 ευρώ.

Ο διεθνής οίκος επισημαίνει τις υψηλές κεφαλαιουχικές δαπάνες της ΔΕΗ, ενώ τονίζει ότι απασχολεί πολλούς εργαζομένους. Το P/E της Επιχείρησης εκτιμάται στο 21 το 2006 και στα 14,8 το 2007.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v