Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική- ΔΕΗ τα ”κλειδιά”

Η μετοχή της ΔΕΗ έχει κάνει το... ραλάκι της προεξόφλησης, προτού αρχίσουν να δημοσιοποιούνται οι θετικές εκθέσεις ξένων και ελλήνων αναλυτών. Ωστόσο, παραμένει και βραχυπρόθεσμα μια από τις νέες επιλογές των ισχυρών επενδυτικών κύκλων. Μετοχή ”κλειδί” και σήμερα η Εθνική, τη στιγμή που τεχνικές ενδείξεις προοιωνίζονται υπεραντίδραση μετοχών από τον Mid 40 και SC 80.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Συνεδρίαση αυξημένης μεταβλητότητας εκτιμάται ότι θα είναι η σημερινή καθώς η παράμετρος των επιτοκίων επηρεάζει ανάλογα από νωρίς τις ευρωπαϊκές αγορές.

Τουλάχιστον αυτή η εικόνα διαμορφώνονταν μέχρι πριν από λίγο στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Στη Σοφοκλέους, με τη μετοχή της ΔΕΗ πλέον στα 21,44 ευρώ (4,4% μόνο χθες) και τους αναλυτές, ξένους και έλληνες, να σπεύδουν θα θέσουν υψηλότερα τον πήχυ, είναι πιθανό το ενδεχόμενο μιας κερδοσκοπικής, βραχυπρόθεσμης, κίνησης.

Μετοχή ”κλειδί”, όπως χθες έτσι και σήμερα, εκτιμάται ότι θα είναι η Εθνική, με τιμή 39,50 ευρώ (-1,25% χθες).

Το ενθαρρυντικό είναι πως οι συναλλαγές χθες δεν ξεπέρασαν τις 562.000 τεμάχια, μένει όμως να επιβεβαιωθεί σήμερα-αύριο η ανθεκτικότητα τουλάχιστον των 39,12 ευρώ.

Σε επιμέρους τίτλους εκτιμάται ότι θα επικεντρωθεί και σήμερα το ενδιαφέρον, καθώς η Π&Κ ξεκινά την κάλυψη της Εθνικής Ασφαλιστικής με τιμή στόχο τα 8,2 ευρώ, η Μηχανική επεκτείνεται στο Αμπου Ντάμπι μέσω θυγατρικής, το Ιατρικό επιβεβαιώνει ότι συζητά με ”ενδιαφερόμενο στρατηγικό επενδυτή” και οριστικοποιείται η συμφωνία μεταξύ Μυτιληναίου και Spider για τον Ενεργειακό βραχίονα της δεύτερης.

Μερίδα αναλυτών υποστηρίζει πως οι αλλαγές στους δείκτες FTSE ενδέχεται να συνεχίσουν να επηρεάζουν βραχυπρόθεσμα συγκεκριμένες μετοχές που είτε αναβαθμίζονται με την ένταξή τους στον Mid 40- SC 80 είτε αλλάζουν στάθμιση στους συγκεκριμένους δείκτες (Βιοχάλκο, Jumbo, Τηλέτυπος, Ηλεκτρονική Αθηνών, Forthnet, Newsphone, ΤΕΡΝΑ και Kego).

Σε γενικές γραμμές θα επιμείνουμε στη χθεσινή μας προσέγγιση πως ζητούμενη δεν είναι τόσο η αντίδραση του γενικού δείκτη, όσο η κίνηση ενός ευρύτερου μέρους της αγοράς.

Από αυτήν την άποψη, η υπέρβαση χθες των 4.620 μονάδων για τον Mid 40 ανοίγει το δρόμο για υψηλότερες τιμές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Από τεχνικής πλευράς, ανάλογες ενδείξεις διαμορφώνονται και για τον SC 80, για τον οποίον επιβεβαιώνεται η επιθετικότητά του σε επίπεδα υψηλότερα πλέον των 810 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v