Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέφια στη Σοφοκλέους

Γενικευμένη άνοδος για την πλειονότητα των μετοχών καταγράφεται μετά την έναρξη των συναλλαγών και στη μεσαία - μικρή κεφαλαιοποίηση, οι βασικοί δείκτες των οποίων υπεραποδίδουν τόσο του Γενικού Δείκτη όσο και του FTSE 20. Ξεχωρίζουν Τιτάν, Αλουμίνιο, Γερμανός, Eurobank και Νεοχημική.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στην συγκριτική αντίδραση των τριών βασικών δεικτών FTSE αποτυπώνεται η βραχυπρόθεσμη τάση.

Με τον SmallCap 80 στο +2%, τον Mid 40 στο 1,3% έναντι 1,0% του FTSE 20, επιβεβαιώνεται η εκτίμηση όσων προσβλέπουν σε ευρύτερη υπεραπόδοση επιλεγμένων μετοχών μεσαίας και χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

Με την προαπαιτούμενη όμως αρωγή του τραπεζικού δείκτη, στο +1%, και των τηλεπικοινωνιών στο +0,6%.

Ο γενικός δείκτης διαμορφώνεται περί τις 25 μονάδες υψηλότερα των 4.270, με συγκριτικά περιορισμένες συναλλαγές που δεν ξεπερνούσαν τα 165 εκατ. ευρώ στις 14:30.

Φαίνεται δηλαδή πως για την ανοδική τάση που ξεκίνησε από την Τρίτη και βρίσκεται στην τρίτη της ημέρα, ο απαιτούμενος τζίρος ”μόχλευσης” μπορεί και να μην ξεπερνά τα 300-320 εκατ. ευρώ.

Αυτό από τεχνικής πλευράς παραπέμπει σε συντήρηση της ανόδου και πιθανή προσέγγιση των 4.300 μονάδων.

Μετοχές εταιρειών που για τον έναν ή για τον άλλο λόγο ευνοούνται, στηρίζονται και από επιχειρηματικές κινήσεις βρίσκονται μεταξύ των κερδισμένων της ημέρας.

Ξεχωρίζει με αυξημένες συναλλαγές η μετοχή της Spider-Πέτσιος με υψηλά στα 1,76 ευρώ, το Αλουμίνιο της Ελλάδος και η ΜΕΤΚΑ, καθώς η μεν πρώτη ευνοείται από τη διεθνή συγκυρία η δεύτερη λόγω των τοποθετήσεων ξένων θεσμικών, αλλά και Elmec Sport στα 2,36 ευρώ, Ασπις Bank στα 4,52 ευρώ, Εθνική Ασφαλειών στα 7,36 ευρώ, ΑΕΓΕΚ στα 1,48 ευρώ, Γερμανός στα 18,30 ευρώ.

Η μετοχή της τελευταίας κινήθηκε κάποια στιγμή μέχρι και 5,2% υψηλότερα προς τα 18,30 ευρώ, καθώς παντελώς αβάσιμες φήμες επιχειρούν να συνδέσουν την ιδιωτική με έναν εν μέρει δημοσίου συμφέροντος Οργανισμό.

Κάτι τέτοιο, τουλάχιστον με τη διάσταση που επιχειρείται να περάσει στην αγορά, δεν υφίσταται ούτε στο ελάχιστο.

Μετά τις 14:30 ο γενικός δείκτης σταθεροποιούνταν υψηλά μεταξύ 4268-4279,8 μονάδων, κίνηση που κρίνεται ως απολύτως ικανοποιητική από ουσιαστικής και τεχνικής πλευράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v