Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Π&Κ: Βλέπει κινδύνους από κυβερνητικές αποφάσεις

Το ρυθμιστικό περιβάλλον ήταν θετικό για τις υπηρεσίες ενέργειας και αρνητικό για τα ΚΑΕ τονίζει η Π&Κ Χρηματιστηριακή στο εβδομαδιαίο report (03/05) με τίτλο ”Regulatory environment uncertainty” υπογραμμίζοντας ότι οι κυβερνητικές αποφάσεις αποτελούν έναν σημαντικό παράγοντα ”κινδύνου” για την αγορά. Τα παραδείγματα της ΔΕΗ και των ΚΑΕ.

Π&Κ: Βλέπει κινδύνους από κυβερνητικές αποφάσεις
Το ρυθμιστικό περιβάλλον ήταν θετικό για τις υπηρεσίες ενέργειας και αρνητικό για τα ΚΑΕ τονίζει η Π&Κ Χρηματιστηριακή στο εβδομαδιαίο report (03/05) με τίτλο ”Regulatory environment uncertainty”, υπογραμμίζοντας ότι οι κυβερνητικές αποφάσεις αποτελούν έναν σημαντικό παράγοντα ”κινδύνου” (risk factor) για την αγορά.

Παράλληλα η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι οι αναβαθμίσεις της κερδοφορίας στήριξαν τη Σοφοκλέους σε προηγούμενα τρίμηνα και ενδεχομένως να συνεχίσουν να το πράττουν, λόγω της δυναμικής που παρουσιάζουν τα κέρδη κλάδων όπως οι τράπεζες και τα τυχερά παιχνίδια.

Στο ”προτεινόμενο χαρτοφυλάκιό” της η Π&Κ διατηρεί την έκθεση 85% σε μετοχές εκ των οποίων το 45% αποτελείται από ευρωπαϊκούς τίτλους.

Αναφορικά με τις αναθεωρήσεις τιμών οι αναλυτές της Π&Κ αύξησαν στα 9 ευρώ, από 8,5 πριν, την τιμή – στόχο για τη μετοχή του Σαράντη (equalweight). Eπίσης έθεσαν τιμή – στόχο τα 7,02 ευρώ για την ΕΥΔΑΠ με σύσταση underweight.

Παράλληλα η Π&Κ ξεχωρίζει ως σημαντικότερες εξελίξεις της εβδομάδας το business plan της ΔΕΗ, την απόφαση Μπέζα για τα ΚΑΕ, τα deal της Intralot αλλά την παρουσίαση του Τηλέτυπου σε αναλυτές.

Σε ό,τι αφορά τα ΚΑΕ εκτιμά ότι αν δεν ανακληθεί η απόφαση τότε θα μειωθεί η αποτίμηση των ΚΑΕ κατά 0,8 ευρώ ανά μετοχή, ενώ η αύξηση στα EPS 2005- 2008 της εταιρίας θα μειωθεί κατά το ήμισυ.

Για την Intralot τονίζει την επέκτασή της στην Ασία, ενώ διατηρεί τη σύσταση ”overweight”.

Aκόμα τονίζει το business plan της ΔΕΗ, για την οποία τονίζει ότι διατηρεί τη θετική της άποψη.

Aναφορικά με τον Τηλέτυπο επισημαίνει την χαμηλότερη του αναμενόμενου πρόβλεψη της εταιρίας προς τους αναλυτές για την διαφημιστική πίτα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v