Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κλίμα ευφορίας στη Σοφοκλέους

Ανοδικής κίνησης συνέχεια εν μέσω θετικού διεθνούς κλίματος, καθώς είναι εμφανές πως στην παρούσα φάση η αγορά κινείται από το θετικό momentum και τις αισιόδοξες προσδοκίες που πηγάζουν από εκτιμήσεις για επερχόμενες συμφωνίες. Ξεχώρισαν Τιτάν, ΟΤΕ, όμιλος Μυτιληναίου, Μηχανική και Νεοχημική.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Ανοδικής κίνησης συνέχεια εν μέσω θετικού διεθνούς κλίματος έστω και αν για ένα σημαντικό τμήμα του ταμπλό η επιφυλακτικότητα ήταν τουλάχιστον αισθητή.

Είναι εμφανές ότι στην παρούσα φάση η αγορά κινείται από το θετικό momentum και τις αισιόδοξες προσδοκίες που πηγάζουν από εκτιμήσεις για επερχόμενες συμφωνίες και όχι μόνο και αν δεν υπάρξει κάποια εισαγόμενη αρνητική έκπληξη το κλίμα μπορεί να παραμείνει θετικό έστω και με μικρές διορθωτικές κινήσεις, που οι περισσότεροι των εμπλεκομένων είναι πιθανό να τις εκλάβουν ως αγοραστικές ευκαιρίες.

Τεχνικά η εικόνα παραμένει καλή ακόμα και αν ο δείκτης παρουσιάσει μια μικρή υποχώρηση που όμως δεν πρέπει να τον στείλει σε κλείσιμο χαμηλότερα των 4.230 μονάδων.

Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση για σήμερα θετικότερος πρωταγωνιστής ο Γερμανός (+3,56%) εν μέσω πληροφοριών για επικείμενη πώληση του ποσοστού που κατέχει στα ΚΑΕ στην Folli Follie, σημαντικά κέρδη για Τιτάνα, αξιοσημείωτα για ΔΕΗ, ΚΑΕ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, θετικό πρόσημο για Αγροτική, Εθνική, Πειραιώς, Intracom, Hyatt, ΕΛΤΕΧ και αμετάβλητα τα ΕΛΠΕ και η Εμπορική.

Αντίθετα αξιοσημείωτες απώλειες για 3Ε και αρνητική μεταβολή για Βιοχάλκο, Cosmote, Motor Oil.

Ο Γ.Δ. για μια ακόμη συνεδρίαση κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο έφθασε μέχρι τις 4.779,76 μονάδες για να υποχωρήσει προς το τέλος (και λόγω των δημοπρασιών) και να κλείσει στις 4.266,56 με κέρδη 0,83%, ενώ ο τζίρος ξεπέρασε τα 337 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 18,3 εκ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Θα μπορούσε να ήταν καλύτερη η τελική εικόνα με 169 ανοδικές μετοχές, έναντι 103 πτωτικών όμως μόλις 9 τίτλοι κατέγραψαν κέρδη μεγαλύτερα του 6%, ακόμη μια ένδειξη της σχετικής επιφύλαξης.

Αναφορικά με τις επιμέρους μετοχές για διαφορετικούς λόγους ίσως αξίζουν προσοχής οι: ΑΤΤΙΚΑΤ, ΜΕΤΚΑ, ΕΒΖ, ΚΛΜ, ΑΝΕΚ, Κούμπας, Ελληνικά Καλώδια, Αλουμίνιο, Λιβάνης, Ελμέκ και ορισμένοι ακόμη τίτλοι.

Πραγματοποιήθηκαν 4 πακέτα της Αγροτικής Τράπεζας, στην τιμή των 5,04 ευρώ ανά μετοχή, που αντιστοιχούν στο 0,1% του κεφαλαίου της τράπεζας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v