Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι προτάσεις του ΣΜΕΧΑ για τις δημόσιες προσφορές

Υπέρ της διατήρησης του ”50% + 1 μετοχή” για όλες τις εταιρίες μικρής κεφαλαιοποίησης τάχθηκε ο Πρόεδρος του ΣΜΕΧΑ κ. Αλέξανδρος Μωραϊτάκης.

Οι προτάσεις του ΣΜΕΧΑ για τις δημόσιες προσφορές
Υπέρ της διατήρησης του ”50% + 1 μετοχή” για τις δημόσιες προσφορές σε όλες τις εταιρίες μικρής κεφαλαιοποίησης τάχθηκε ο Πρόεδρος του ΣΜΕΧΑ κ. Αλέξανδρος Μωραϊτάκης, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΜΕΧΑ.

Ειδικότερα ο Πρόεδρος του ΣΜΕΧΑ κ. Αλέξανδρος Μωραϊτάκης, μετά από πρόσκληση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, μίλησε σήμερα στη Βουλή.

Η ομιλία του περιστράφηκε γύρω από τα θέματα που αναφέρονται στο συνημμένο υπόμνημα, το οποίο κατέθεσε και στα πρακτικά της Βουλής και περιλαμβάνει προτεινόμενες βελτιώσεις επί του Σχεδίου Νόμου ”Ενσωμάτωση στο εθνικό δίκαιο της Οδηγίας 2004/25/ΕΚ σχετικά με τις δημόσιες προτάσεις”.

Ο Πρόεδρος του ΣΜΕΧΑ κ. Μωραϊτάκης τόνισε ότι το θέμα είναι να ληφθεί ορθή πολιτική απόφαση της Βουλής προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή μεταξύ της προστασίας της ίσης μεταχείρισης των μετόχων και της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας.

Η ”χρυσή” ισορροπία αποκαθίσταται με το να παραμείνει το όριο ”50% + 1 μετοχή” για όλες τις εταιρίες μικρής κεφαλαιοποίησης, ήτοι κεφαλαιοποίησης που μπορεί να καθορισθεί μεταξύ 100 και 500 εκ. ευρώ. Πάντως, ανεξαρτήτως αυτού καθίσταται επιτακτική η προσθήκη τριών εξαιρέσεων από την υποχρέωση υποβολής δημόσιας πρότασης, που αφορούν εταιρικούς μετασχηματισμούς, όπως αναλυτικά αναφέρονται στο υπόμνημα.

Με τις θέσεις αυτές του κ. Μωραϊτάκη και του ΣΜΕΧΑ συμφώνησαν στις σημερινές ομιλίες τους και με υπομνήματα στην ίδια Επιτροπή της Βουλής και οι κ.κ. Χρ. Γκόρτσος, Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και Ν. Ταβουλάρης, Πρόεδρος της Ένωσης Εισηγμένων Εταιριών, αναφέρει ο ΣΜΕΧΑ στην ανακοινωσή του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v