Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Παρασκευής

Οι νέες αποκαλύψεις της ΑΔΑΕ περί εμπλοκής των ΗΠΑ στο σκάνδαλο των υποκλοπών, οι δηλώσεις Αλογοσκούφη περί διάθεσης ποσοστού του ΟΤΕ σε Ευρωπαίο επενδυτή το 2007, οι αυξήσεις στα εισιτήρια των πλοίων και οι εξαγγελίες του προέδρου της ΑΤΕ στη γενική συνέλευση των μετόχων της, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν σήμερα τον Τύπο.

Ο Τύπος της Παρασκευής
Οι νέες αποκαλύψεις της ΑΔΑΕ περί εμπλοκής των ΗΠΑ στο σκάνδαλο των υποκλοπών, οι δηλώσεις Αλογοσκούφη περί διάθεσης ποσοστού του ΟΤΕ σε Ευρωπαίο επενδυτή το 2007, οι αυξήσεις στα εισιτήρια των πλοίων και οι εξαγγελίες του προέδρου της ΑΤΕ στη γενική συνέλευση των μετόχων της, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν σήμερα τον Τύπο.

Υποκλοπές: Με την Εεθνική Υπηρεσία Ασφαλείας των ΗΠΑ συνδέει η ΑΔΑΕ το σκάνδαλο των υποκλοπών, όπως γράφουν σήμερα οι εφημερίδες. Εφέτη - ανακριτή στην έρευνα για το θέμα ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

ΟΤΕ: Τη διάθεση σημαντικού ποσοστού του ΟΤΕ, το 2007, σε Ευρωπαίο στρατηγικό επενδυτή από τον τομέα των τηλεπικοινωνιών, που πιθανόν να σημάνει και την εκχώρηση του management, προανήγγειλε χθες ο υπουργός Οικονομίας. Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι δεν υπάρχουν σχέδια ιδιωτικοποίησης για τη ΔΕΗ, ενώ προανήγγειλε καθυστερήσεις στην αποκρατικοποίηση της Εμπορικής. Έως το καλοκαίρι θα εισαχθεί ποσοστό έως 25% του Τ.Τ. στο Χ.Α.

ΑΤΕ: Στις δηλώσεις του προέδρου της Αγροτικής Τράπεζας κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των μετόχων της αναφέρονται σήμερα οι εφημερίδες. Ο κ. Μηλιάκος, μεταξύ άλλων, προανήγγειλε την πώληση μετοχών της ΑΤΕ σε ξένους θεσμικούς, την αύξηση των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου, τη διανομή μερίσματος και την επέκταση σε Βαλκάνια και ΝΑ. Ευρώπη.

Ακτοπλοΐα: Μεγάλες αυξήσεις –έως και 20%- στα εισιτήρια των πλοίων από το δεύτερο 10ήμερο του Ιουνίου φέρνει η απελευθέρωση της ακτοπλοΐας, όπως αναφέρουν σήμερα δημοσιεύματα του Τύπου. Οι εταιρίες, όπως επισημαίνεται, προσανατολίζονται σε ακριβότερα εισιτήρια για τους τουρίστες και φθηνότερα για τους κατοίκους των νησιών.

Εθνική: Ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας κ. Τάκης Αράπογλου δεν παρέστη στη Διαρκή Κοινοβουλευτική Επιτροπή για να παράσχει εξηγήσεις για την εξαγορά της Finansbank, αναφέρεται σε πολιτικές και οικονομικές εφημερίδες. Ο κ. Αράπογλου, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, έστειλε επιστολή στην οποία υποστηρίζει ότι ουδέποτε αρνήθηκε να παραστεί στη Βουλή για γενικότερα θέματα, αλλά δεν μπορεί να το πράξει για επιχειρηματικές κινήσεις.

Γερμανός: Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, η Cosmote βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για την εξαγορά πλειοψηφικού πακέτου της Γερμανός. Η συμφωνία, αναφέρει το δημοσίευμα, είναι πιθανό να επικυρωθεί και τυπικά στο διοικητικό συμβούλιο της Γερμανός, το οποίο έχει προγραμματιστεί για σήμερα το πρωί.

Μετοχές: ”34 μετοχές για... άμυνα σε Ιράν και επιτόκια” είναι ο τίτλος του βασικού άρθρου στην εφημερίδα Μέτοχος. Στο δημοσίευμα παρουσιάζονται μετοχές με ”θεωρητικά” αμυντικά χαρακτηριστικά, οι οποίες, συγκρινόμενες με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές, υπερτερούν σε βασικά σημεία και μπορούν να αποτελέσουν ”ασπίδα” σε επιτόκια και Ιράν, όπως αναφέρεται.

Εισηγμένες: Διήμερο road show πραγματοποιεί στην Αθήνα η UBS για 55 ξένους πελάτες της, κατά τη διάρκεια του οποίου θα γίνουν οι παρουσιάσεις 11 εισηγμένων εταιριών, σύμφωνα με δημοσίευμα της Ημερησίας.

Κατασκευαστικές: Μια σειρά νέων projects στον τομέα της ανάπτυξης και διαχείρισης ακινήτων, σε χώρες των Βαλκανίων και της Ανατολικής Ευρώπης, σχεδιάζουν οι ελληνικοί κατασκευαστικοί όμιλοι, όπως ΓΕΚ, Μηχανική, ΔΙΕΚΑΤ και Lamda Development, γράφει σήμερα η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Τραπεζικό συνέδριο: Το τι μέλλει γενέσθαι με τις ευρωπαϊκές τράπεζες θα συζητηθεί σήμερα στο Μέγαρο Καρατζά, σε διεθνή ημερίδα που οργανώνει η ΕΕΤ, σύμφωνα με την Καθημερινή. Μεταξύ άλλων, στην ημερίδα θα μιλήσουν ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας Τ. Αράπογλου και ο υποδιοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Π. Θωμόπουλος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v