Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Δευτέρας

Η εξαγορά της Γερμανός από την Cosmote, οι νέες επενδύσεις των Ελληνικών Πετρελαίων στην Αίγυπτο, οι εξελίξεις στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, οι απεργιακές κινητοποιήσεις, αλλά και η φορολογία ακινήτων είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο της Δευτέρας.

Ο Τύπος της Δευτέρας
Η εξαγορά της Γερμανός από την Cosmote, οι νέες επενδύσεις των Ελληνικών Πετρελαίων στην Αίγυπτο, οι εξελίξεις στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, οι απεργιακές κινητοποιήσεις, αλλά και η φορολογία ακινήτων είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο της Δευτέρας.

Τηλεπικοινωνίες: Στις ανακατατάξεις που αναμένονται στην αγορά τηλεπικοινωνιών μετά το ντιλ Cosmote - Γερμανού αναφέρονται σήμερα οι εφημερίδες. Ήδη, οι άλλες δύο μεγάλες εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, TIM και Vodafone, μελετούν τις επόμενες κινήσεις τους.

ΕΛΠΕ: Μνημόνιο ενεργειακής συνεργασίας, που δίνει έμφαση στην έρευνα και την εκμετάλλευση κοιτασμάτων, υπέγραψαν χθες στο Κάιρο Ελλάδα και Αίγυπτος. Στο μεταξύ, τα ΕΛΠΕ εξετάζουν την εξαγορά δικαιωμάτων συμμετοχής σε κοινοπραξίες πετρελαϊκών γεωτρήσεων στην Αίγυπτο, καθώς και δικαιωμάτων συμμετοχής σε περιοχές με παραγωγή πετρελαίου, γράφει σήμερα η Ημερησία.

Χρηματιστήριο: Καυτό δίμηνο για τη Σοφοκλέους θα είναι ο Μάιος και ο Ιούνιος, σύμφωνα με την Ημερησία, καθώς κυοφορούνται εξαγορές εισηγμένων σε τράπεζες, υγεία, ενέργεια και άλλους κλάδους.

Υγεία: Σε ξένα επενδυτικά funds περνούν το ένα μετά το άλλο και τα τέσσερα μεγάλα ονόματα του χώρου της ιδιωτικής υγείας στην Ελλάδα, σύμφωνα με άρθρο της Ελευθεροτυπίας. Μετά το Υγεία, που ανήκει πλέον στον όμιλο Marfin, σειρά τώρα έχουν το Ιατρικό Αθηνών, η Euromedica και το Ιασώ, αναφέρεται.

ΕΒΖ: Σήμερα αναμένεται να παρουσιαστεί στο διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης η μελέτη της Deloitte για το μέλλον των πέντε εργοστασίων της βιομηχανίας, αναφέρει δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας.

Γουόρεν Μπάφετ: Σε μεγάλες εξαγορές επιχειρήσεων θα προχωρήσει ο πλουσιότερος επενδυτής του κόσμου, ο οποίος δήλωσε ότι θα διαθέσει για τον σκοπό αυτό 30 δισ. δολάρια, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα στον Τύπο. Μιλώντας στη γενική συνέλευση της Berkshire, προέβλεψε ότι θα συνεχιστεί η πτώση του δολαρίου, ενώ έκανε λόγο για κερδοσκοπία στα μέταλλα.

Φορολογία ακινήτων: Με ΦΠΑ 19% θα επιβαρύνεται ο οικοπεδούχος για όλα τα κτίσματα που θα περιέρχονται στην κατοχή του από τον κατασκευαστή έως αντιπαροχή, αναφέρουν σήμερα οι εφημερίδες, με βάση τις σχετικές διευκρινίσεις του υπουργείου Οικονομίας.

Frigoglass: Η αγορά της Κίνας ίσως αποτελέσει τον επόμενο στόχο δραστηριοποίησης για τη Frigoglass, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η Ημερησία, επιθυμεί τη δημιουργία μονάδας στην αγορά της Κίνας μέσα στο 2007, εν όψει των Ολυμπιακών του Πεκίνου.

Απεργίες: Απεργίες αυτή την εβδομάδα σε Δημόσιο, ΔΕΚΟ, τράπεζες, Παιδεία, Υγεία, Δικαιοσύνη για εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά ζητήματα.

Οδικά έργα: Αυτή την εβδομάδα θα αποσφραγιστούν τελικά οι τεχνικές και οικονομικές προσφορές που έχουν υποβάλει συνολικά 4 όμιλοι στους δύο διαγωνισμούς για την ανάληψη κατασκευής με τη μέθοδο της παραχώρησης των οδικών αξόνων Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα και Λεύκτρο - Σπάρτη, καθώς και της Ιονίας Οδού, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v