Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα deals φέρνουν εβδομαδιαία κέρδη 3,53%

Επιχειρηματικές κινήσεις και προσδοκίες συντηρούν το αγοραστικό ενδιαφέρον, το διεθνές κλίμα συνεχίζει να δείχνει υποστηρικτικό και έτσι το γεγονός ότι η εβδομάδα που πέρασε συμπλήρωσε 4 στις 4 ανοδικές συνεδριάσεις με εβδομαδιαία κέρδη 3,53% κρίνεται περίπου φυσιολογικό.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Επιχειρηματικές κινήσεις και προσδοκίες συντηρούν το αγοραστικό ενδιαφέρον, το διεθνές κλίμα συνεχίζει να δείχνει υποστηρικτικό και έτσι το γεγονός ότι η εβδομάδα που πέρασε συμπλήρωσε 4 στις 4 ανοδικές συνεδριάσεις με εβδομαδιαία κέρδη 3,53% κρίνεται περίπου φυσιολογικό.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται η επόμενη εβδομάδα να είναι περισσότερο ”hot” σε περίπτωση που το διεθνές κλίμα διατηρηθεί καλό και ταυτόχρονα επιβεβαιωθούν κάποιες από τις πολλές φήμες που ακούγονται.

Είναι γεγονός ότι οι συνεχόμενες επιχειρηματικές κινήσεις δημιουργούν πρόσθετο ενδιαφέρον το οποίο σε αρκετές περιπτώσεις μεταφράζεται στο ταμπλό, ενώ σε λίγες αλλά ενδεικτικές περιπτώσεις εμφανίζονται φαινόμενα χρηματιστηριακής πλειοδοσίας, με κάποιες εισηγμένες να βρίσκονται στο στόχαστρο περισσότερο του ενός ενδιαφερομένου.

Τεχνικά δεν έχει αλλάξει κάτι, αν όμως ο Γ.Δ. επιβεβαιώσει ως στήριξη τις 4.270 μονάδες δεν αποκλείεται να υπάρξει κίνηση έως 100 μονάδες ψηλότερα.

Ασφαλώς στα χαρακτηριστικά της ημέρας εντάσσεται η επικείμενη συμφωνία μεταξύ Cosmote και Γερμανού (η οποία έγινε αφορμή προσωρινής παύσης διαπραγμάτευσης των μετοχών των 2 εταιριών), ενώ πλέον όλοι περιμένουν πού θα βγει η επόμενη επιχειρηματική είδηση καθώς στην παρούσα φάση οι συμφωνίες σε αρκετές περιπτώσεις παίρνουν τη θέση ακόμα και των αποτελεσμάτων.

Από τους δεικτοβαρείς τίτλους με κέρδη μεγαλύτερα του 2% οι: Πειραιώς, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Folli Follie. Αξιοσημείωτα κέρδη για Αγροτική και Alph.,θετικό πρόσημο για 3Ε, ΚΑΕ, ΕΛΤΕΧ και αμετάβλητο ο τίτλος της Hyatt. Αντίθετα αξιοσημείωτες απώλειες για Εθνική, ΔΕΗ, Εμπορική και αρνητική μεταβολή για Βιοχάλκο, Τιτάν, Motor Oil.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο, έφθασε έως τις 4.293,87 μονάδες και έκλεισε στις 4285,93, με κέρδη 0,45%. Ο τζίρος προσέγγισε τα 575 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 242,2 αφορούσαν σε προσυμφωνημένες συναλλαγές (μεταξύ αυτών το πακέτο των ΚΑΕ από Γερμανό σε Folli Follie στην τιμή των 15,6 ευρώ).

Ικανοποιητική, αν και θα μπορούσε να είναι καλύτερη, η τελική εικόνα με 151 ανοδικές μετοχές έναντι 99 πτωτικών και 12 τίτλοι με κέρδη από 8% έως 19,94%.

Αναφορικά στις επιμέρους μετοχές, επικεφαλής των κερδισμένων λόγω των τελευταίων εξελίξεων η Multirama, ιδιαίτερα σημαντικά κέρδη εν μέσω φημών για Παρνασσό, ΔΕΛΤΑ Project, ΑΤΤΙΚΑΤ, Γρηγόρη, σε φάση ”αφύπνισης” ο Χατζηκρανιώτης, κινητικότητα και σημαντικά ημερήσια κέρδη σε Μπενρουμπή και Μαθιό, ανέβασε συναλλαγές και ίσως χρειάζεται προσοχή ο Κέκροπας ενώ συνέχισαν ανοδικά AΛΤΕΛ, Ιατρικό, Τεχνική Ολυμπιακή, ΚΛΜ, Sprider και αρκετές ακόμη εταιρίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v