Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ING:Στα 31,5 ευρώ η τιμή-στόχος για Πειραιώς (upd)

Τιμή-στόχο στα 31,5 ευρώ για την Τράπεζα Πειραιώς με σύσταση ”buy” δίνει η ΙΝG σε έκθεσή της για τον ελληνίκό τραπεζικό κλάδο με τίτλο ”Ελληνικές Τράπεζες: Ένα νησί ανάπτυξης”. Εκτιμήσεις για Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα και EFG Eurobank, συστάσεις και τιμές-στόχοι.

ING:Στα 31,5 ευρώ η τιμή-στόχος για Πειραιώς (upd)
Την κάλυψη του ελληνικού τραπεζικού κλάδου με σύσταση ”overweight” ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα η ING, σε έκθεσή της με τίτλο ”Ελληνικές Τράπεζες: Ένα νησί ανάπτυξης”.

Ο ξένος οίκος ξεκίνησε την κάλυψη της Πειραιώς με σύσταση ”buy” και τιμή-στόχο στα 31,5 ευρώ, λέγοντας ότι η ελληνική τράπεζα είναι η μετοχή που προτιμά στο σύνολο του κλάδου, καθώς προσφέρει ένα μίγμα ανάπτυξης, επικέντρωσης στη λιανική τραπεζική και ελκυστικής αποτίμησης.

Η ING ξεκίνησε επίσης κάλυψη της Alpha Bank με σύσταση ”buy” και τιμή-στόχο στα 36,5 ευρώ, επισημαίνοντας ότι επιδοκιμάζει την προσήλωση της ελληνικής τράπεζας στην οργανική ανάπτυξη στην περιφέρεια της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και τη μεταστροφή της προς τη λιανική τραπεζική στην Ελλάδα, κάτι που αναμένεται να αποφέρει καρπούς στο μέλλον.

Η ING ξεκινά κάλυψη της EFG Eurobank με σύσταση ”buy” και τιμή-στόχο στα 36,5 ευρώ, τονίζοντας τις αναπτυξιακές προοπτικές της τράπεζας στην Ελλάδα, με ηγετική παρουσία στην καταναλωτική χρηματοδότηση και τις ασφάλειες ζωής.

Τέλος, ο διεθνής οίκος δίνει τιμή-στόχο στα 38 ευρώ και σύσταση ”hold” για τον τίτλο της Εθνικής Τράπεζα. Αν και θεωρεί ότι η Εθνική έχει εξαίρετη παρουσία στον τομέα της λιανικής τραπεζικής, η ING θεωρεί ότι το ρίσκο των εξαγορών και η απειλή από ”παίκτες” όπως η EFG Eurobank και η Alpha Bank θα επιβαρύνουν την απόδοση της μετοχής της.

Δικαιολογώντας τη σύσταση ”overweight” για τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο, η ING αναφέρει τρεις παράγοντες που στηρίζουν τη θετική της στάση:

- Τις αναπτυξιακές προοπτικές. Σύμφωνα με την εκτίμηση του διεθνούς οίκου, οι ελληνικές τράπεζες θα έχουν ανάπτυξη ισχυρότερη του ευρωπαϊκού μέσου όρου, με πυλώνα και τον αυξανόμενο δανεισμό των νοικοκυριών.

- Η Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η ING θεωρεί ότι η επέκταση των ελληνικών ιδρυμάτων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκίας, αποτελεί καταλύτη ανάπτυξης. Όπως αναφέρει, οι αναπτυξιακές προοπτικές στην περιφέρεια είναι τεράστιες, καθώς η διείσδυση των τραπεζικών υπηρεσιών είναι ιδιαίτερα χαμηλή σε σχέση με τους ευρωπαϊκούς μέσους όρους.

- Η ισχυρή κεφαλαιακή θέση. Σε γενικές γραμμές οι ελληνικές τράπεζες έχουν ισχυρή κεφαλαιακή βάση, άνω του 7,5%, που είναι παραπάνω από αρκετή για τις δραστηριότητες στη λιανική τραπεζική.

Η ING αναφέρει επίσης τρεις βασικούς κινδύνους που ενδέχεται να επηρεάσουν την απόδοση των τραπεζών:

- Το έλλειμμα των συνταξιοδοτικών ταμείων. Ο οίκος επισημαίνει ότι ενώ υπάρχει έλλειμμα στα συνταξιοδοτικά ταμεία της Ελλάδας, οι τράπεζες θα πρέπει να το θεωρούν ως ευκαιρία για τον κλάδο ασφαλειών ζωής.

- Συρρίκνωση των περιθωρίων κερδοφορίας. Όπως αναφέρει, τα περιθώρια κερδοφορίας των τραπεζών ενδέχεται να συρρικνωθούν περαιτέρω αλλά η συρρίκνωση στον καταναλωτικό και τον ενυπόθηκο δανεισμό λογικά θα αντισταθμιστεί από την αύξηση των εσόδων.

- Αύξηση των επισφαλειών. Δεδομένης της ισχυρής ανάπτυξης του δανεισμού την τελευταία τριετία, καθώς και της αναμενόμενης ανάπτυξης κατά τα επόμενα έτη, ενδέχεται να σημειωθεί αύξηση των επισφαλειών. Ωστόσο, η ING εκτιμά ότι η επίπτωση στα καθαρά κέρδη θα είναι σχετικά μικρή, μεταξύ 2,4 και 2,8%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v