Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε νέα υψηλά ο Γενικός Δείκτης

Με συναλλαγές περίπου 65 εκατ. ευρώ, την καταγραφή ακόμη μιας υψηλής τιμής στις 4.327 μονάδες και αρκετές μετοχές εταιριών, γαι τις οποίες έχουν ήδη δρομολογηθεί επιχειρηματικές κινήσεις-συμφωνίες να υπεραντιδρούν, ξεκινά θετικά και η δεύτερη εβδομάδα του Μαΐου. Θετικά αντιδρούν και οι τραπεζικοί όμιλοι με ”αιχμή” τις Eurobank-Alpha Bank.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σε μετοχές εταιριών για τις οποίες έχουν ήδη δρομολογηθεί επιχειρηματικές κινήσεις επικεντρώνεται πλέον ξεκάθαρα το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Ενδιαφέρον που, πέραν του μεσοπρόθεσμου χαρακτήρα, εύλογα αποκτά και βραχυπρόθεσμη χροιά, καθώς οι τοποθετήσεις ξένων διαχειριστών και ορισμένων Ελλήνων ”τραβούν” άμεσα την τιμή ψηλότερα.

Είναι εμφανής η θετική επίδραση της διημερίδας της UBS, καθώς κυρίως ξένοι τοποθετούνται σε Μυτιληναίο, κυρίως όμως Αλουμίνιον της Ελλάδος. Μάλιστα, στη μετοχή του Αλουμινίου τοποθετούνται εξειδικευμένοι ξένοι ”παίκτες” που γνωρίζουν πολύ καλά την ”αγορά ρύπων” και τις πιθανές επόμενες κινήσεις ΑτΕ.

Για τη μετοχή της Μυτιληναίος φαίνεται πως εξασφαλίζονται τα 25 ευρώ, με την τιμή να διαμορφώνεται μέχρι τα υψηλά των 26,10 ευρώ.

Ενδιαφέρον όμως σημειώνεται και σε μετοχές εταιριών από τον ευρύτερο χώρο της λιανικής πληροφορικής, καθώς διορατικοί ”παίκτες” προεξοφλούν πως και προς αυτόν τον κλάδο θα στραφεί μέρος της ρευστότητας που αποκτά ο επιχειρηματίας κ. Π. Γερμανός.

Στη μετοχή της Altec, με μέχρι στιγμής υψηλή τιμή στα 2,53 ευρώ, είναι εμφανές πως επιχειρείται η προσέγγιση της ”κορυφής” 52 εβδομάδων, δηλαδή των 2,66 ευρώ.

Κάτι ανάλογο φαίνεται πως βρίσκεται εν εξελίξει για τη μετοχή της Τεχνικής Ολυμπιακής, με τρέχουσα τιμή στα 5,48 και υψηλή 52 εβδομάδων στα 6,02 ευρώ.

Αυξημένες συναλλαγές καταγράφονται μέχρι τα 4 ευρώ για τη μετοχή της Info-Quest, τα 6,72 του ΔΟΛ, τα 4,68 ευρώ της Auto Hellas και τα 8,90 ευρώ πλέον για την Ελληνική Τεχνοδομική.

Για τις θυγατρικές του ομίλου Εθνικής, η Ασφαλειών πλησιάζει τα 7,48 ευρώ και του Αστέρα τα 7,90 ευρώ, καθώς ένας εκ των Starwood- Intercontinental θα αναλάβει σύντομα τη διοίκηση και ενδεχομένως ένα μειοψηφικό ποσοστό της τάξεως ίσως του 10%.

Η μετοχή των Folli Follie αντέδρασε μέχρι τα 23,58 ευρώ, καθώς στην αγορά αναμένονται οι επόμενες κινήσεις του μεγαλομετόχου πλέον των ΚΑΕ και μια πιθανή εκδήλωση ενδιαφέροντος από πλευράς ξένου χαρτοφυλακίου διαχείρισης, των ΚΑΕ δε η μετοχή αντιδρά μέχρι τα υψηλά των 15,32 ευρώ.

Όλα αυτά ύστερα από μόλις 45-50 λεπτά συνεδρίασης, συναλλαγές περίπου 50 εκατ. ευρώ και καταγραφή μιας ακόμη υψηλής τιμής, αυτή τη φορά μέχρι τις 4.327,7 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v