Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Εν αναμονή των οικονομικών αποτελεσμάτων

Θετικό κλίμα αναμένεται να επικρατήσει και σήμερα στη Σοφοκλέους, στον απόηχο του μεγάλου ντηλ Cosmote-Γερμανού. Στο επίκεντρο, όμως, αυτήν την εβδομάδα πρόκειται να βρεθούν οι τράπεζες, καθώς αρχίζουν οι ανακοινώσεις των οικονομικών τους αποτελεσμάτων. Τον ”χορό” ανοίγει η Eurobank, η οποία αύριο ανακοινώνει τα τριμηνιαία αποτελέσματά της.

ΑΧΕ: Εν αναμονή των οικονομικών αποτελεσμάτων
Τι εκτιμάται για σήμερα: Περιορισμένο είναι και σήμερα το ενδεχόμενο πτώσης στη Σοφοκλέους, εκτιμά η Marfin Analysis στο πρωινό report της. Υπενθυμίζει ότι αύριο ξεκινά η περίοδος ανακοίνωσης οικονομικών αποτελεσμάτων, με την δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της EFG Eurobank μετά το κλείσιμο της αγοράς.

Θετικό άνοιγμα στη Σοφοκλέους βλέπει για σήμερα η Proton Securities, ενώ εκτιμά ότι η αγορά θα κινηθεί στο ”ρυθμό” της μεγάλης συμφωνίας Cosmote-Γερμανού, με όλες τις σχετικές μετοχές να βρίσκονται στο επίκεντρο.

Ενδιαφέρουσα θα είναι αυτή η εβδομάδα, σύμφωνα με την Σίγμα Securities, με ”οδηγό” τις φήμες περί νέων εξαγορών-συγχωνεύσεων, ενώ την ανοδική τάση αναμένεται να ενισχύσουν τα τριμηνιαία οικονομικά αποτελέσματα, που αρχίζουν να ανακοινώνονται αυτήν την εβδομάδα.

Η Εγνατία Finance αναφέρει ότι η Σοφοκλέους κατέγραψε κέρδη 3,5% την προηγούμενη εβδομάδα, τόσο λόγω του θετικού κλίματος που επικρατούσε στις ξένες αγορές, όσο και των εξαγορών και συγχωνεύσεων που ανακοινώθηκαν στην εγχώρια αγορά. Η χρηματιστηριακή αναφέρει πάντως πως, μετά από τη συνεχή άνοδο των τελευταίων τεσσάρων συνεδριάσεων, είναι πιθανή η σταθεροποίηση τιμών. Οι τράπεζες, σύμφωνα με την Εγνατία Finance αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο αυτήν την εβδομάδα, με την EFG Eurobank και την Τράπεζα Πειραιώς να ανακοινώνουν τα οικονομικά τους αποτελέσματα στις 9 και 10 Μαΐου αντίστοιχα.

Τι έγινε στην προηγούμενη συνεδρίαση: Ανοδικά κινήθηκε για τέταρτη συνεχή ημέρα η Σοφοκλέους την Παρασκευή, με το βλέμμα στραμμένο στη συμφωνία Cosmote-Γερμανού, αναφέρει το πρωινό report της Marfin Analysis. Ο τζίρος άγγιξε τα 571 εκατ. ευρώ, με τον FTASE-20 να κλείνει με άνοδο της τάξης του 0,56% και τον FTSEM-40 να κλείνει 0,61% υψηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v