Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εγνατία: ”buy” για Alpha, Eθνική και Αγροτική

Νέα τιμή-στόχο στα 36,3 ευρώ για την Alpha Bank, τα 46,3 ευρώ για την Εθνική Τράπεζα και τα 6,2 ευρώ για την Αγροτική δίνει η Εγνατία σε έκθεσή της για τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο. ”Βλέπει” αύξηση κατά μέσο όρο 57,2% στα καθαρά κέρδη των τραπεζών εξαιτίας της πώλησης της NBG Canada και του μεριδίου της Τράπεζας Πειραιώς στην ING. Οι αναλυτικές προβλέψεις, οι τιμές-στόχοι, οι συστάσεις.

Εγνατία: ”buy” για Alpha, Eθνική και Αγροτική
Σε ”buy” από ”accumulate” αναβαθμίζει η Εγνατία Χρηματιστηριακή τη σύστασή της για τρεις τράπεζες, τις Alpha Bank, Εθνική και Αγροτική, αναβαθμίζοντας παράλληλα και τις συστάσεις, σε έκθεσή της με ημερομηνία 5 Μαΐου για τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο.

Σε αυτή, η χρηματιστηριακή δίνει τιμή-στόχο στα 36,3 ευρώ για την Alpha Bank, υποδηλώνοντας περιθώριο ανοδικής κίνησης του τίτλου πλέον του 15%, τιμή στα 46,3 ευρώ για την Εθνική Τράπεζα και τιμή στα 6,2 ευρώ για την Αγροτική.

Παράλληλα, διατηρεί τη σύσταση ”hold” για την Εμπορική Τράπεζα, για την οποία δίνει τιμή-στόχο στα 27,1 ευρώ, σύσταση ”accumulate” για την EFG Eurobank με τιμή-στόχο στα 35,6 ευρώ και ”hold” για την Τράπεζα Πειραιώς με τιμή-στόχο στα 26,4 ευρώ.

Ειδικότερα, η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι οι ελληνικές τράπεζες θα ανακοινώσουν βελτίωση στα καθαρά τους κέρδη κατά 57,2% σε ετήσια βάση στο τρίμηνο, με σημαντική συμβολή από έκτακτα στοιχεία, όπως την πώληση της NBG Canada από την Εθνική και την πώληση του μεριδίου της Τράπεζας Πειραιώς στην ING.

Πιο συγκεκριμένα, η Εγνατία προβλέπει αύξηση κατά 47,5% στα καθαρά κέρδη της Εθνικής Τράπεζας λόγω και του έκτακτου στοιχείου της πώλησης της θυγατρικής στον Καναδά (22 εκατ. ευρώ). Εάν δεν συμπεριληφθεί αυτό, η πρόβλεψη για την αύξηση στα καθαρά της κέρδη διαμορφώνεται στο 33,3% σε ετήσια βάση.

Η χρηματιστηριακή περιμένει αύξηση στα καθαρά κέρδη της Alpha Bank κατά 34,4% και της Eurobank κατά 20%, επισημαίνοντας ότι τα αποτελέσματα και των δύο τραπεζών επιβαρύνονται με αυξημένα κόστη που σχετίζονται με τις δραστηριότητές τους στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η Εγνατία προβλέπει εκτίναξη των καθαρών κερδών της Τράπεζας Πειραιώς στο τρίμηνο κατά 296% λόγω και των έκτακτων κερδών από τη διάθεση του μεριδίου της ING. Εάν δεν συμπεριληφθεί αυτό το έκτακτο στοιχείο, η αύξηση στα καθαρά κέρδη της Πειραιώς στο τρίμηνο σε ετήσια βάση εκτιμάται στο 60,2%.

Τέλος, η χρηματιστηριακή προβλέπει μείωση στα καθαρά κέρδη της Αγροτικής Τράπεζας κατά 3,3% στο τρίμηνο, σε ετήσια βάση, κυρίως λόγω έκτακτων στοιχείων που είχαν βελτιώσει τα μεγέθη της τράπεζας κατά το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v