Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τρίτης

Η εξαγορά της τουρκικής Tekfenbank από τη Eurobank, η συμφωνία Cosmote-Γερμανού, η εισαγωγή του Τ.Τ. στο χρηματιστήριο, τα διαρκώς αυξανόμενα χρέη των νοικοκυριών και οι συστάσεις Αλμούνια για την ελληνική οικονομία είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο της Τρίτης.

Ο Τύπος της Τρίτης
Η εξαγορά της τουρκικής Tekfenbank από τη Eurobank, η συμφωνία Cosmote-Γερμανού, η εισαγωγή του Τ.Τ. στο χρηματιστήριο, τα διαρκώς αυξανόμενα χρέη των νοικοκυριών και οι συστάσεις Αλμούνια για την ελληνική οικονομία είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο της Τρίτης.

Eurobank: Στην εξαγορά της τουρκικής τράπεζας Tekfenbank που ανακοίνωσε χθες η Eurobank αναφέρονται σήμερα οι εφημερίδες. Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί το τρίτο τρίμηνο του έτους και προβλέπει την εξαγορά του 70% της Tekfenbank, συμπεριλαμβανομένης της 100% θυγατρικής της Tekfen Leasing, προς 260 εκατ. δολάρια.

Cosmote-Γερμανός: Υπεγράφη αργά χθες το βράδυ η συμφωνία εξαγοράς της Γερμανός από την Cosmote με ένα ποσό που αγγίζει το 1,3 δισ. ευρώ επί του συνόλου των μετοχών της, γράφουν οι σημερινές εφημερίδες. Το τίμημα θα είναι 19 ευρώ ανά μετοχή για το 42% που θα αποκτηθεί αρχικά. Στη συνέχεια θα γίνει δημόσια προσφορά για το 100%. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα επιστρέφουν στο ταμπλό οι μετοχές των δύο εταιριών.

Τ.Τ.: Με κεφαλαιοποίηση μεταξύ 1,4 και 1,6 δισ. ευρώ θα εισαχθεί στο Χ.Α. το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, με την κυβέρνηση να επιδιώκει άντληση 480 εκατ. ευρώ από τη διάθεση του 25%-30% των μετοχών. Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, η δημόσια εγγραφή θα ξεκινήσει στις 31 Μαΐου.

Δέλτα Συμμετοχών-Chipita: Vivartia θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής και της Ημερησίας η επωνυμία της νέας εταιρίας που θα προκύψει από την ενοποίηση της Δέλτα Συμμετοχών και της Chipita International. Από τη συγχώνευση θα προκύψει η μεγαλύτερη επιχείρηση στο χώρο των τροφίμων και η δεύτερη μεγαλύτερη στον ευρύτερο χώρο τροφίμων-ποτών, με ανταγωνιστικό μέγεθος και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Εθνική: Με discount της τάξης του 20% θα είναι η τιμή της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας, σύμφωνα με δημοσίευμα της Ημερησίας, που επικαλείται πηγές από το Λονδίνο. Οι ίδιες πηγές, συνεχίζει το δημοσίευμα, υποστηρίζουν πως αν και ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει ποιο θα είναι το χρονικό διάστημα διαπραγμάτευσης της μετοχής με βάση το οποίο θα υπολογιστεί ακριβώς η τιμή στην οποία θα γίνει η αύξηση, το discount θα γίνει στον μέσο όρο της τιμής που θα προκύψει από την τρέχουσα αξία των τελευταίων δέκα ημερών πριν από την έναρξη της αύξησης.

Οφειλές: Τα χρέη των ελληνικών νοικοκυριών προς τις τράπεζες από στεγαστικά, καταναλωτικά δάνεια και κάρτες ανήλθαν σε 71,3 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο, σημειώνοντας αύξηση κατά 30%.

ΤΑΠ-ΟΤΕ: Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, το Συμβούλιο της Επικρατείας, με απόφασή του, δεν αναγνωρίζει την ένταξη του ΤΑΠ-ΟΤΕ στο ΙΚΑ ΕΤΑΜ.

Proton Bank: Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι συζητήσεις μεταξύ της επενδυτικής τράπεζας Proton Bank με τα ξένα επενδυτικά funds IRF και Novator, με στόχο την απόκτηση του 15% των μετοχών της, γράφει σήμερα η Ημερησία. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις που θα αφορούν στην είσοδο του ενός εκ των δύο διεκδικητών στο μετοχικό κεφάλαιο της Proton Bank.

ΟΛΘ: Τη συμμετοχή του σε δραστηριότητες του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, με κορυφαία προτεραιότητα την επένδυση ύψους 100 εκατ. ευρώ για την επέκταση της 6ης προβλήτας, μελετά η Dubai Ports Worldwide, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα των εφημερίδων.

Αλμούνια: Διαρθρωτικά μέτρα μακροπρόθεσμου χαρακτήρα συστήνει στην Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία προβλέπει ότι το 2006 το έλλειμμα θα ανέλθει στο 3% και το 2007 στο 3,6%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v