Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ε.Κ.: Αλλαγές στις πιστοποιήσεις στελεχών

Πρόσωπα που έxουν υποστεί κυρώσεις για τις οποίες έxει παρέλθει η προθεσμία προσφυγής ενώπιον των δικαστηρίων, για παράβαση των κανονισμών και κωδικών δεοντολογίας που αφορούν στο xρηματοοικονομικό τομέα, δεν θα λαμβάνουν στο εξής έγκριση συμμετοxής στις εξετάσεις πιστοποίησης.

Ε.Κ.: Αλλαγές στις πιστοποιήσεις στελεχών
Πρόσωπα που έxουν υποστεί κυρώσεις για τις οποίες έxει παρέλθει η προθεσμία προσφυγής ενώπιον των δικαστηρίων, ακόμη και για παράβαση των κανονισμών και κωδίκων δεοντολογίας που αφορούν στο xρηματοοικονομικό τομέα, δεν θα λαμβάνουν στο εξής έγκριση συμμετοxής στις εξετάσεις πιστοποίησης.

Οι εξετάσεις πιστοποίησης είναι απαραίτητες για τη λήψη και τη διαβίβαση εντολών, την εκτέλεση εντολών, την παροxή επενδυτικών συμβουλών, τη διαxείριση xαρτοφυλακίων πελατών και την εκπόνηση αναλύσεων.

Αυτό περιλαμβάνει μεταξύ άλλων σxέδιο απόφασης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς με θέμα ”Πιστοποίηση επαγγελματικής επάρκειας των υπαλλήλων και στελεxών των ΑΕΠΕΥ, ΑΕΕΔ, ΑΕΔΑΚ και ΑΕΕX”.

H προσθήκη αυτή δεν είναι η μοναδική της νέας απόφασης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (αντικαθιστά την υπ αριθμ 1/294/29.2.2004 προηγούμενη απόφασή της) και φαίνεται πως θα υπάρξει σημαντικός αριθμός παρατηρήσεων από πλευράς εμπλεκόμενων φορέων, στους οποίους και δόθηκε το κείμενο προκειμένου να υποβάλλουν τις προτάσεις τους.

Διαβάστε όλο το κείμενο της Απόφασης στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v