Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΘΕΜΑΤΑ

Αγριεύει η κόντρα των funds για τη Hyatt

Αγριεύει η κόντρα των funds για τη Hyatt

Σε πρωτοφανή μάχη μεταξύ funds που πλέον δημοσιοποιείται, εξελίσσεται η διαδικασία delisting της Hyatt Regency. Ο διευθύνων σύμβουλος της York Capital Management ανοίγει τα χαρτιά του και ο Ν. Σταθόπουλος της BC Partners απαντά μέσω δηλώσεων στη ”Ναυτεμπορική”.

Σπάει τα κοντέρ ο... ”ογδοντάρης”!

Σπάει τα κοντέρ ο... ”ογδοντάρης”!

Μεγάλες κερδισμένες από την αρχή του έτους εμφανίζονται οι μετοχές της περιφέρειας, με τον δείκτη FTSE/ASE Small Cap 80 να έχει ενισχυθεί κατά 32%. Μάλιστα η πλειονότητα των 80 μετοχών του Small Cap έχει ξεπεράσει σε απόδοση τόσο τον Γ.Δ. όσο και τον FT 20. Ποιες είναι οι μετοχές που κάνουν ”πρωταθλητισμό” στις αποδόσεις.

Σοφοκλέους: Αέρας αισιοδοξίας για 24 εισηγμένες

Σοφοκλέους: Αέρας αισιοδοξίας για 24 εισηγμένες

Σε υψηλά επίπεδα θα παραμείνουν οι ρυθμοί κερδοφορίας των εισηγμένων, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της βάσης δεδομένων της FactSet, η οποία περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό εκτιμήσεων από κορυφαία ξένα και εγχώρια τμήματα ανάλυσης. Από τις 24 θετικές αναθεωρήσεις, τις τέσσερις πρώτες θέσεις καταλαμβάνουν οι ΔΕΗ, Μυτιληναίος, ΙΑΣΩ, και Fourlis.

”Σκληρές” προκλήσεις για πέντε εισηγμένες

”Σκληρές” προκλήσεις για πέντε εισηγμένες

Με το Γ.Δ. της Σοφοκλέους να κινείται εδώ και καιρό σε ένα σχετικά μικρό εύρος διακυμάνσεων, δεν είναι λίγες οι μετοχές που είναι σε θέση να υπεραποδώσουν. Οι εισηγμένες Μαΐλλης, Cardico, Εθνική Ασφαλιστική, Mevaco και Πλαστικά Θράκης αντιμετωπίζουν επιχειρηματικές προκλήσεις των οποίων η επίλυση ίσως να εξαργυρωθεί στο ταμπλό...

Wall Street: Ημέρες ”dotcoms” για IPO

Wall Street: Ημέρες ”dotcoms” για IPO

Από τις 84 δημόσιες εγγραφές που έχουν πραγματοποιηθεί μέσα στο 2007 στις ΗΠΑ, οι εταιρείες σε ποσοστό περίπου 46% ήταν μη κερδοφόρες τη στιγμή της δημόσιας εγγραφής τους. Το ίδιο συνέβαινε και την περίοδο της μεγάλης έκρηξης των τεχνολογικών μετοχών, όταν οι επενδυτές αγόραζαν χωρίς μεγάλη προσοχή τα -τότε- ”τεχνολογικά διαμάντια”. Ωστόσο κρίνεται θετικό το γεγονός ότι οι εταιρείες που προχωρούν σε αρχικές εγγραφές δεν ανήκουν σε έναν μόνο κλάδο όπως συνέβη με τους κλάδους της Νέας Οικονομίας.

Ανω κάτω ο ευρωπαικός κλάδος τηλεπικοινωνιών

Πολύ πιθανά είναι τα deals ανάμεσα στους μεγάλους παίκτες των ευρωπαϊκών τηλεπικοινωνιών κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2007, ενώ γενικά οι αναλυτές αναμένουν και ”ξεσκαρτάρισμα” του κλάδου. Ο κλάδος χαρακτηρίζεται από την όξυνση του ανταγωνισμού, ενώ λόγω του internet και του κορεσμού της αγοράς οι ισορροπίες έχουν αλλάξει.

Ανεβάζουν ταχύτητα τα κέρδη του 20άρη

Η πρώτη εικόνα του FT 20 μάλλον οδηγεί σε ικανοποιητικά συμπεράσματα για την πορεία των ελληνικών ”βαριών χαρτιών”, αφού η πλειονότητα των εταιρειών κατέγραψε θετική μεταβολή στα μεγέθη της, ενώ αρκετές ξεπέρασαν τις προσδοκίες και της αγοράς και των αναλυτών. Από τις 20 εταιρείες, οι 7 κινήθηκαν σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με πέρυσι σε όρους κερδοφορίας μετά φόρων, ενώ οι 13 κινήθηκαν ανοδικά σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2006.

Euromedica: Δικαιολογίες στα... αδικαιολόγητα

Μετά το προχθεσινό δημοσίευμα του euro2day.gr, η Εuromedica απαντά ότι εξακολουθεί να μη συμμετέχει στη Euromedica Ανατολικής Αττικής, που δεν έχει καν αρχίσει να λειτουργεί. Πώς δικαιολογεί τα... αδικαιολόγητα, τι σημαίνουν όλα αυτά για την ενημέρωση των επενδυτών αλλά και των ιατρών.

Βίοι αντίθετοι για Σέλμαν και Ακρίτα

Διαφορετικές προτεραιότητες φαίνεται να ακολουθούν για την ανάπτυξη τους οι δύο μεγαλύτεροι παίκτες στον κλάδο ξυλείας, η Σέλμαν και η Ακρίτας. Η Σέλμαν εφαρμόζει πρόγραμμα αναδιάρθρωσης μειώνοντας το δανεισμό της, ενώ η Ακρίτας με τις νέες επενδύσεις που προωθεί αποβλέπει στην αύξηση της παραγωγικής της δυναμικότητας. Οι στόχοι των εταιριών για το 2007.

ΕΥΑΘ: Ο πύραυλος του... 2011!!!

Τις καλύτερες μέρες ”εξαγγελιών” του 1999 θυμίζει το business plan της ΕΥΑΘ. Από την ”πρόγνωση” τριπλασιασμού κερδών που κάνει για το… 2011 μέχρι την είσοδο σε τηλεπικοινωνίες, ενέργεια και κατασκευές (μόνο το Ιnternet… ξέχασαν) τα ”δίνει όλα”. Μέχρι και τους προπατζήδες έβαλε στο σχέδιο. Κι ας λέει ό,τι θέλει η Κεφαλαιαγορά.

Επιχειρηματικός πόλεμος και... κατασκοπία!

Euromedica: Μια πολύ περίεργη ιστορία

Ακτοπλοΐα: Περισσότερο...”hot” δεν γίνεται

19 μετοχές με... υψηλό δείκτη προστασίας

Κάνουν ”πάρτι” οι εταιρίες καλωδίων...

Αστακός, ΑΕΓΕΚ & φημολογία χωρίς... τέρμ(ιν)α(λ)

Midcaps:Πρωταγωνιστές στο ταμπλό & στα 3μηνα!

Σοφοκλέους: Οι 4 ”άσοι” κι ο... μουντζούρης!

ΧΑ: Αρέσουν τα τρίμηνα, προσοχή στις αποτιμήσεις

Μετοχές:Γιατί παραμένουν κύρια επενδυτική επιλογή

v