Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΘΕΜΑΤΑ

Σε κρατικά δεκανίκια ελπίζουν οι ελεύθερες αγορές

Σε κρατικά δεκανίκια ελπίζουν οι ελεύθερες αγορές

Δύο πιθανά σενάρια «προβάλλουν» για την πορεία των αγορών τους επόμενους 18-24 μήνες καθώς η αβεβαιότητα δείχνει να κυριαρχεί στις αγορές. Ποια είναι η προυπόθεση για το αισιόδοξο σενάριο.

Σαθρό το έδαφος σε οικονομία - αγορές

Σαθρό το έδαφος σε οικονομία - αγορές

Το μακροοικονομικό & εταιρικό σκηνικό δεν έχουν ομαλοποιηθεί, με τον κίνδυνο να γυρίσουν οι μετοχές κοντά στα προηγούμενα χαμηλά παραμένει. Η αναστροφή των εταιρικών κερδών θα μπορούσε να σημάνει το τέλος της κρίσης.

Η έκθεση της D.B. και το trend των «αρκούδων»

Η έκθεση της D.B. και το trend των «αρκούδων»

Ισχυρές πιέσεις στις τράπεζες προκάλεσε η νέα έκθεση της Deutsche Bank για τον κλάδο. Οι αντιρρήσεις για τη μεθοδολογία, τα ερωτήματα για το timing. Θα ακολουθήσουν ή θα διαφοροποιηθούν οι λοιποί οίκοι;  

ΡΟΚΑΣ-ΤΕΝΕΡΓ: «Σκηνικό ανατροπής» στην αιολική

ΡΟΚΑΣ-ΤΕΝΕΡΓ: «Σκηνικό ανατροπής» στην αιολική

Γιατί η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή κερδίζει από το 2009 την πρώτη θέση από τον Ρόκα - Οι φετινές προοπτικές κερδών των δύο εταιριών - Τα συν και τα πλην των δύο ομίλων, καθώς και το παζάρι αδειών που έχει οδηγήσει τις τιμές στα ύψη.

Σοφοκλέους: Πού μπαίνει τώρα ο πήχης

Σοφοκλέους: Πού μπαίνει τώρα ο πήχης

Οι αισιόδοξοι εκτιμούν ότι οι αγορές προεξοφλούν την ανάκαμψη, οι απαισιόδοξοι ευελπιστούν σε μία "καλή διόρθωση" και οι οπαδοί της θεμελιώδους ανάλυσης μελετούν τα μέγεθη '07. Οι προσδοκίες για το 2008.

Αυξήσεις κεφαλαίου:Δύσκολοι καιροί για εισηγμένες

Σημαντικές απώλειες καταγράφουν βασικοί μέτοχοι εισηγμένων στο ΧΑ οι οποίοι έβαλαν χοντρά το χέρι στην τσέπη για να συμμετάσχουν σε ΑΜΚ. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις 9+7 εισηγμένων.

Τράπεζες: Ποιοι φοβούνται τις... εξαγορές;

Με το ένα μάτι στα μετοχολόγιά τους βρίσκονται τα τραπεζικά επιτελεία, καθώς κρίση και υποχώρηση αποτιμήσεων ενισχύουν την πιθανότητα να γίνουν στόχος εξαγοράς. Άλλοι ψάχνουν άμυνες, άλλοι περνούν στην επίθεση.

Έρχονται τραπεζικές… καραμπόλες!

Παρά την κρίση, είναι προφανές ότι μέρος του τραπεζικού συστήματος της χώρας θεωρεί πως καλύτερη άμυνα είναι η… επίθεση. Τα σενάρια και οι πληροφορίες για τους μνηστήρες του Τ.Τ. και το ειδύλλιο ΕΤΕ - ΠΕΙΡ. Δήλωση Σάλλα. 

Ντόμινο χρεοκοπιών προεξοφλούν οι αγορές

Λίγο πριν την κορύφωση της κρίσης βρίσκονται οι αγορές, σύμφωνα με τους αναλυτές, προβλέποντας μέση ύφεση και εταιρικές χρεοκοπίες. Οι αναγκαίες συνθήκες για εξομάλυνση, σταθεροποίηση και ανάκαμψη.

Πλήγμα στις εξαγωγές το ακριβό ευρώ

Πλήγμα στις εξαγωγές των ελληνικών εταιριών προς ΗΠΑ και Μ. Ανατολή & αρνητικές συναλλαγματικές διαφορές για όσες διατηρούν θυγατρικές στη Νέα Ευρώπη & Αν. Μεσόγειο προκαλεί η ανατίμηση του ευρώ. Ποιες εταιρίες πλήττονται.

Η κρίση «κλειδί» και για τις αντικειμενικές

ΕΤΕ: "Μοχλός" οι μετανάστες για οικονομία

Πώς στηρίζουν τώρα τα χρηματιστήρια τα SWFs

Ποιες εισηγμένες βγάζουν στο σφυρί τα ακίνητα

Μετοχές ΑΕΕΑΠ: Yποτιμημένες έναντι των ευρωπαϊκών

Συνωστισμός στην αγορά χάλυβα

Υπό νέα σκληρή δοκιμασία οι μετοχές

Τράπεζες: ”Θώρακας” η ποιότητα των μεγεθών

Σκόπια: Δυναμικό συλλαλητήριο επενδύσεων...

Χρηματιστήρια: Σημείο-κλειδί τα εταιρικά κέρδη

v