Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΘΕΜΑΤΑ

Stratfor: Oι αντοχές της «αρκούδας» στη μάχη με την Δύση

Stratfor: Oι αντοχές της «αρκούδας» στη μάχη με την Δύση

Η εικόνα που παρουσιάζει η Δύση για τη Ρωσία διαφέρει αρκετά από την πραγματικότητα, διαπιστώνει ο George Friedman. Οι προτεραιότητες της Ρωσίας, οι φόβοι της Αμερικής και το πρόβλημα της κατανόησης.

Οι 20 πιο… τρελοί οικονομικοί δείκτες

Οι 20 πιο… τρελοί οικονομικοί δείκτες

Οι επενδύσεις εκτός από επιστήμη είναι και λίγο τέχνη. Παρακάμπτοντας τους δείκτες στα τερματικά των πρακτορείων ευφάνταστοι οικονομολόγοι κάνουν προβλέψεις με μάλλον ανορθόδοξους τρόπους. Oι πωλήσεις Αρλεκιν, ο δείκτης MaMa και η σημασία του... μεγέθους.

Τουρισμός: Χρονιά των ρεκόρ το 2014 με 1,1 δισ. τουρίστες

Τουρισμός: Χρονιά των ρεκόρ το 2014 με 1,1 δισ. τουρίστες

Πιο γρήγορα από τις προβλέψεις αυξήθηκε το 2014 ο παγκόσμιος τουρισμός. Βασικός «πυλώνας» του ευρωπαϊκού τουρισμού η Ελλάδα. Ποιες περιοχές του πλανήτη οδηγούν την κούρσα ανόδου και ποιες «κατέβασαν» ταχύτητα. Τι δείχνουν τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού.

TAGS ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τα... 2014 προβλήματα για την ΕΕ

Τα... 2014 προβλήματα για την ΕΕ

Σε μεγάλο «βραχνά» εξελίσσονται για την ΕΕ τα αυτονομιστικά κινήματα και η λαθρομετανάστευση. Μόνο φέτος πάνω από 207.000 πρόσφυγες επιχείρησαν να εισέλθουν στην Ευρώπη. Η ενίσχυση Λεπέν στη Γαλλία και Φαράτζ στην Αγγλία. Οι γεωπολιτικές ανησυχίες και η οικονομική κρίση.

Marketwatch: Η Eλλάδα στους δέκα «γκρι κύκνους» του 2015

Marketwatch: Η Eλλάδα στους δέκα «γκρι κύκνους» του 2015

Στα δέκα συμβάντα (γκρι κύκνους) που μπορεί να προκαλέσουν αναταραχή στις παγκόσμιες αγορές το 2015, περιλαμβάνει την Ελλάδα το Marketwatch. Η σύγκρουση Κίνας και Ιαπωνίας, μια πανδημία Έμπολα και ένας κυβερνοπόλεμος ξεχωρίζουν από την υπόλοιπη δεκάδα.

ΗΠΑ-Κούβα: Η ιστορία μίας ολέθριας σχέσης

Μετά από μισό αιώνα, ΗΠΑ και Κούβα προχωρούν σε κινήσεις αποκατάστασης των διπλωματικών σχέσεών τους. Οι παρασκηνιακές επαφές, οι εξωτερικές πιέσεις και ο ρόλος της Ρωσίας.

CNBC: Ο φόβος λειτουργεί υπέρ του Σαμαρά

Η αναταραχή στην ελληνική αγορά που προκάλεσε η πολιτική αβεβαιότητα φαίνεται να δίνει πόντους στο στοίχημα Σαμαρά να επισπεύσει την εκλογή Προέδρου, γράφει η Julia Chatterley στο CNBC. Το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας και ο φόβος ανόδου λαϊκιστικών κομμάτων.

Το «ντόμινο» του πετρελαίου

Πετρελαϊκές επιχειρήσεις περιορίζουν τις επενδύσεις και προχωρούν σε απολύσεις. Οικονομίες πετρελαιοπαραγωγών χωρών στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Πώς επηρεάζονται Ρωσία, Κίνα, Βενεζουέλα, Λιβύη. Τι προβλέπουν διεθνείς Οργανισμοί και αναλυτές.

Stratfor: Οι Ευρωπαίοι θα στηρίξουν τον Σαμαρά

Οι εταίροι της Ελλάδας παίρνουν θέση για τις πολιτικές εξελίξεις. Γιατί τα οικονομικά και πολιτικά προβλήματα δεν θα φύγουν ακόμα και μετά από μια νέα συμφωνία με τους δανειστές. Το αγκάθι του χρέους και το μεγάλο πολιτικό δίλημμα.

Stratfor: Η κρίση διαβρώνει τα πολιτικά συστήματα της ΕΕ

Η κρίση ανάγκασε παραδοσιακούς αντιπάλους να συμμαχήσουν για να αποσοβήσουν την απειλή της ανόδου στην εξουσία κομμάτων διαμαρτυρίας. Οι επερχόμενες εκλογές σε Σουηδία, Ισπανία, Βρετανία. Η Ελλάδα και πώς επιστρέφει στο κέντρο της κρίσης.

Stratfor: Στην κόψη του ξυραφιού τα παραδοσιακά κόμματα του Νότου

Real estate: Η καυτή ζώνη του Μανχάταν

Stratfor: Το φρένο Πούτιν στον South Stream και το φλέρτ με την Τουρκία

Δημογραφική παγίδα για την παγκόσμια ανάπτυξη

Το γεωπολιτικό παιχνίδι πίσω από το φθηνό πετρέλαιο

Γιατί η μεσαία τάξη πάει στην... κόλαση

Stratfor: Οι τζιχαντιστές και η νέα «μοιρασιά» στη Μέση Ανατολή

Τα αδιέξοδα του ΟΠΕΚ που οδηγούν σε βουτιά το πετρέλαιο

Καταγγελίες-σοκ για την υπόθεση Πετζετάκι!

Γιώργος Ρωμαίος: Ελπίδα για την Ελλάδα η Ευρώπη

v