Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΘΕΜΑΤΑ

Ωριμάζουν οι συνθήκες για ανακωχή ΗΠΑ-Κίνας

Ωριμάζουν οι συνθήκες για ανακωχή ΗΠΑ-Κίνας

Η Ουάσιγκτον θα συνεχίσει το δ' τρίμηνο να πιέζει το Πεκίνο, ωστόσο οι συνθήκες ωριμάζουν για μια ανακωχή στον εμπορικό πόλεμο. Οι αναταραχές στο Χονγκ Κονγκ, οι ισορροπίες με τη Βόρεια Κορέα και το ρήγμα Ιαπωνίας-Νότιας Κορέας.

TAGS STRATFOR

Το Χονγκ Κονγκ φτάνει στο σημείο χωρίς επιστροφή

Το Χονγκ Κονγκ φτάνει στο σημείο χωρίς επιστροφή

Γιατί είναι δύσκολο να γεφυρωθεί το χάσμα που χωρίζει κυβέρνηση και διαδηλωτές. Οι φόβοι για βίαιη καταστολή και οι κινήσεις του Πεκίνου ώστε να βρει εναλλακτικές «λύσεις» για το χρηματοπιστωτικό του σύστημα.

TAGS STRATFOR

Μπρα ντε φερ ΗΠΑ-Ρωσίας για την εγκατάσταση πυραύλων στην Ευρώπη

Μπρα ντε φερ ΗΠΑ-Ρωσίας για την εγκατάσταση πυραύλων στην Ευρώπη

Η εγκατάλειψη της Συνθήκης για τα πυρηνικά και οι κινήσεις των δυο πλευρών για να εξασφαλίσουν τακτικό πλεονέκτημα. Γιατί η Ρωσία έχει κερδίσει το παιχνίδι των εντυπώσεων έναντι της ΗΠΑ. Ποιοι είναι οι περιορισμοί στις κινήσεις της Μόσχας.

TAGS STRATFOR

Stratfor: Οκτώ πηγές αβεβαιότητας για το 4ο τρίμηνο

Stratfor: Οκτώ πηγές αβεβαιότητας για το 4ο τρίμηνο

Στο Ιράν και στον κίνδυνο σύγκρουσης με τις ΗΠΑ η προσοχή, ενώ η παγκόσμια οικονομία παρακολουθεί με νευρικότητα και την εξέλιξη του σινοαμερικανικού εμπορικού πολέμου. Το Brexit, οι αναταραχές στο Χονγκ Κονγκ και το οικονομικό χάος στην Αργεντινή.

TAGS STRATFOR

Το επικίνδυνο όπλο Τραμπ στον εμπορικό πόλεμο με την Κίνα

Το επικίνδυνο όπλο Τραμπ στον εμπορικό πόλεμο με την Κίνα

Πώς μπορεί να επιβάλει στις αμερικανικές επιχειρήσεις να εγκαταλείψουν τον ασιατικό δράκο. Η Πράξη του 1977, οι νομικές επιπλοκές και τα μεγάλα ρίσκα για την οικονομία της υπερδύναμης. Το σενάριο της μπλόφας και οι εκλογές.

Το χτύπημα στην Aramco και οι γρίφοι για το πετρέλαιο

Γιατί οι μακροπρόθεσμες συνέπειες μπορεί να αποδειχτούν σημαντικότερες από τις βραχυχρόνιες διακυμάνσεις στην τιμή του πετρελαίου. Η αχίλλειος πτέρνα της Σαουδικής Αραβίας και τα μυστικά των δυο εγκαταστάσεων που μπήκαν στο στόχαστρο. Ποια είναι η «πικρή αλήθεια» για τις ΗΠΑ.

Το δίλημμα Σαουδικής Αραβίας και ΗΠΑ μετά την επίθεση στην Aramco

Ποια στοιχεία δείχνουν ότι οι επιθέσεις στις εγκαταστάσεις της Aramco μπορεί να προέρχονταν από το Ιράν ή το Ιράκ. Γιατί Ουάσιγκτον και Ριάντ διστάζουν να προχωρήσουν σε σκληρή στρατιωτική απάντηση. Τι μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα και να οδηγήσει σε ανάφλεξη.

TAGS STRATFOR

Επικίνδυνο μέτωπο ανοίγει το Ισραήλ στο Ιράκ

Οι επιθέσεις κατά φιλο-ιρανικών εγκαταστάσεων στη χώρα μπορούν να οδηγήσουν σε περιφερειακή ανάφλεξη με απρόβλεπτες συνέπειες. Γιατί το Ιράκ δεν μοιάζει με τη Συρία. Ποιες είναι οι στρατηγικές και οι κίνδυνοι. Πώς εμπλέκονται περιφερειακοί παίκτες.

Πονοκέφαλος για ΗΠΑ η εγκατάσταση πυραύλων στον Ειρηνικό

Η εγκατάλειψη της συνθήκης INF για τα πυρηνικά και γιατί η υπερδύναμη σπεύδει να αναπτύξει νέα συστήματα στην περιοχή. Οι γεωγραφικοί και πολιτικοί περιορισμοί. Με τακτική «μαστίγιο και καρότο» αναμένεται να αντιδράσουν Ρωσία και Κίνα.

Πόσο κοντά είναι μια κινεζική επέμβαση στο Χονγκ Κόνγκ

Το μεγάλο δίλημμα που αντιμετωπίζει το Πεκίνο από τις κλιμακούμενες διαδηλώσεις. Τα μηνύματα που στέλνονται και η… μπλόφα. Ο ρόλος της διεθνούς κοινότητας, η πιθανότητα κυρώσεων και ποιες είναι οι κινήσεις που πρέπει να προσεχθούν.

Η νέα επικίνδυνη γενιά στρατηγικών όπλων της Ρωσίας

Το κόστος έξωσης της Τουρκίας από το πρόγραμμα των F-35

Η επικίνδυνη απόκλιση Ευρώπης και ΗΠΑ

Ανεβάζει τον πυρετό στην Αρκτική το λιώσιμο των πάγων

Γιατί γυρίζουν την πλάτη στις ΗΠΑ οι σύμμαχοι

Ο κίνδυνος διάσπασης του ΑΚP βάζει δύσκολα στον Ερντογάν

Ο εμφύλιος στη Συρία και ο κίνδυνος πολέμου στο Ιράν

Stratfor: Πόσο μεγάλη είναι η απειλή των S-400

Τι σημαίνει «πρωθυπουργός Τζόνσον» για το Brexit

Η ακροσφαλής πολιτική της Τουρκίας στην πυραυλική άμυνα

v