Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΘΕΜΑΤΑ

Δημοσκόπηση της SelasNet σε αναλυτές - χρηματιστές

Δημοσκόπηση της SelasNet σε αναλυτές - χρηματιστές

Συγκρατημένη αισιοδοξία διακατέχει τους παράγοντες της Σοφοκλέους, σύμφωνα με δημοσκόπηση της SelasNet, στην οποία ”βλέπουν” άνοδο του Γ.Δ. στο επόμενο 12μηνο κατά 13,8% και 17,4% για τον FT 20. Οι εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα εννεαμήνου και 2003 και ποιους κλάδους προτιμούν.

SSSB: Ες… 2003 τα σπουδαία για ευρωαγορές!

SSSB: Ες… 2003 τα σπουδαία για ευρωαγορές!

Θετικότερη θα είναι η ερχόμενη χρονιά για τις ευρωπαϊκές αγορές αναφέρει σε έκθεσή της (20/9) η SSSB, ενώ τέσσερις κλάδοι (κυκλικά αγαθά και υπηρεσίες, τεχνολογία, αυτοκίνητα και ασφάλειες) αναμένεται να εμφανίσουν μέσο ρυθμό ανάπτυξης μεγαλύτερο του 20%. Σε άλλη έκθεσή του (19/9), ο οίκος εκτιμά, ότι η ΕΚΤ βαδίζει προς νέα μείωση των επιτοκίων.

M. Lynch: Θετικά μηνύματα από το Σεπτέμβριο 2002

M. Lynch: Θετικά μηνύματα από το Σεπτέμβριο 2002

Σχεδόν αισιόδοξα είναι τα μηνύματα που έρχονται από την τελευταία έκθεση της Merrill Lynch, και κάνουν λόγο για εγκατάλειψη της πιθανότητας η αμερικανική οικονομία να περιέλθει ξανά σε ύφεση, ύστερα και από την παρέλευση του Αυγούστου, όπου η κατάσταση ήταν πολύ χειρότερη.

Το beta, οι αγορές και οι αποδόσεις

Το beta, οι αγορές και οι αποδόσεις

Από τα πλέον διαδεδομένα κριτήρια επιλογής μιας επένδυσης στο εξωτερικό είναι το ”beta”. Πως γίνεται το ”ποντάρισμα” στις κλαδικές διακυμάνσεις των χρηματιστηρίων με βάση το beta και πως μπορεί ο επενδυτής να κερδίσει από την παρατήρησή του;

Ενίσχυση θέσεων σε μετοχές συστήνει η SSSB

Ενίσχυση θέσεων σε μετοχές συστήνει η SSSB

Κόντρα στο πτωτικό κύμα που κατακλύζει τα διεθνή χρηματιστήρια, η SSSB προτείνει ενίσχυση θέσεων σε μετοχικούς τίτλους διεθνώς, προτιμώντας εταιρίες από τον πετρελαϊκό και χρηματοοικονομικό κλάδο. Η πρόταση για διεθνές χαρτοφυλάκιο συμπεριλαμβάνει 70% μετοχές, 27% ομόλογα και μόλις 3% ρευστό.

Γιατί ο Σεπτέμβριος είναι ο χειρότερος μήνας:

Δεν είναι μόνον η 11η Σεπτεμβρίου που ξυπνά αρνητικές μνήμες για τη διεθνή κοινότητα, αλλά και τη Wall. Στατιστικά ο Σεπτέμβριος είναι ο χειρότερος μήνας για τις κεφαλαιαγορές και ο Σπύρος Βασιλείου της αναλυτικής ομάδας του Iraj αναλύει όλες τις πτυχές (οικονομικές πολιτικές και ιστορικές) του φαινομένου.

Πως θολώνει η εικόνα στα λογιστικά των εταιριών;

Ο τρόπος που θα επιδράσει η εισαγωγή των ΔΛΠ, ο χειρισμός των ιδιόκτητων ακινήτων από τις επιχειρήσεις και οι συγχωνεύσεις εταιριών, θολώνουν την εικόνα στους ισολογισμούς των εισηγμένων και μεταθέτουν την ”καθαρή ματιά” στην πραγματική αξία των μετοχών του ΧΑΑ, σχολιάζει ο Ν. Γεωργιάδης, για λογαριασμό του iraj.gr.

Οι εκτιμήσεις της SSSB για την διεθνή οικονομία

Ανάπτυξη κατά 2,4% στο 2002 προβλέπει η SSSB για τις ΗΠΑ, ενώ θεωρεί τα χαμηλά επιτόκια θετικό στοχείο. Για την Ιαπωνία εκτιμά πολύ πιθανό να οδηγηθεί σε ύφεση και αποπληθωρισμό, ενώ για την ευρωζώνη διαβλέπει ανάπτυξη 0,9% για το 2002 και σημαντική ενίσχυση των εξαγωγών το 2003.

Εuropean Dynamics: Η διαμάχη με την Grapes

Πλούσιο ”ιστορικό” σχέσεων ”στοργής”, συγγένειας και … αντιπαλότητας, εμφανίζονται να έχουν οι δύο εταιρίες που κατέληξαν πρόσφατα σε συμβιβασμό των μεταξύ τους απαιτήσεων - σχέσεων. Tι λέει η Εuropean Dynamics και τι αποκαλύπτει το ρεπορτάζ του euro2day.gr

SSSB: Δεν υποχωρούν άμεσα τα επιτόκια στην Ευρώπη

Δεν θεωρεί πιθανή την μεταβολή του κόστους δανεισμού από την ΕΚΤ η SSSB σε σχετική έκθεσή της, ενώ για τους επόμενους μήνες θεωρείται πιθανότερη μια συρρίκνωση των επιτοκίων, ώστε να επιταχυνθεί και η οικονομία στην περιοχή της ευρωζώνης.

Το... .χρυσό σεντόνι του Champions League!

ΧΑΑ: Στάσιμα ”βλέπουν” τα κέρδη 2002 οι αναλυτές

”Can’t anyone here play this game?”

Νικητές και χαμένοι σε Dow και DAX

Παντοκράτορας στο διαδίκτυο το Google.com

Κούρσα ”μετ΄ εμποδίων” για το γαλλικό δημόσιο

Στα 492 εκατ. ευρώ οι δαπάνες για υπηρεσίες ΙΤ

ΗΠΑ: Αργεί το πέρασμα στη λογιστική... διαφάνεια

FED: Συνεδρίαση για… γερούς λύτες !

Πρωταθλητές και ουραγοί σε αποδόσεις!

v