Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δημοσκόπηση της SelasNet σε αναλυτές - χρηματιστές

Συγκρατημένη αισιοδοξία διακατέχει τους παράγοντες της Σοφοκλέους, σύμφωνα με δημοσκόπηση της SelasNet, στην οποία ”βλέπουν” άνοδο του Γ.Δ. στο επόμενο 12μηνο κατά 13,8% και 17,4% για τον FT 20. Οι εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα εννεαμήνου και 2003 και ποιους κλάδους προτιμούν.

Δημοσκόπηση της SelasNet σε αναλυτές - χρηματιστές
Συγκρατημένα αισιόδοξες μπορούν να χαρακτηρισθούν οι τελευταίες καταγεγραμμένες εκτιμήσεις ενός σημαντικού δείγματος ελλήνων, χρηματιστών, αναλυτών και διαχειριστών κεφαλαίων, για την πορεία του Γενικού Δείκτη κατά το επόμενο 12μηνο, σύμφωνα με το expert poll που διενήργησε η εταιρία SelasNet.

Το poll διενεργήθηκε στο διάστημα 28 Αυγούστου με 5 Σεπτεμβρίου, ένα διάστημα στο οποίο είχε ήδη αρχίσει να διαφαίνεται η αδυναμία τα διατήρησης της ανοδικής τάσης στις αγορές, ενώ ο Γενικός Δείκτης έχασε στο διάστημα των ημερών εκείνων, το 4,5% της αξίας του.

Η ”συγκλίνουσα” εκτίμηση για το Γενικό Δείκτη αφορούσε άνοδο της τάξεως του 17% μέσα στο επόμενο 12μηνο (η οποία με βάση την τότε τρέχουσα τιμή του ΓΔ ”μεταφράζεται” σε άνοδο στο επίπεδο των περίπου 2400 μονάδων), ενώ για τον δείκτη FT 20 η εκτίμηση αφορούσε άνοδο κατά 13,8% και για τον FTSE-40 κατά 17,4%

Σύμφωνα με το ίδιο expert poll, μία από τις κυριότερες αιτίες της χρηματιστηριακής αδυναμίας ήταν κατά τη γνώμη των συμμετεχόντων η πορεία της παγκόσμιας οικονομίας για την οποία οι εκτιμήσεις για την επόμενη χρονιά ήσαν πιο συγκρατημένες.

Οι ίδιοι αναλυτές κρίνουν τα αποτελέσματα των εταιριών του α’ εξαμήνου ως αναμενόμενα, ενώ για το τρίτο τρίμηνο η πλειοψηφία δεν περιμένει βελτίωση (βλ. Πίνακα στο συνοδευτικό υλικό).

Όσον αφορά την επόμενη χρονιά, το 42% των ερωτηθέντων αναμένει η αύξηση κερδών ανά μετοχή για το σύνολο της αγοράς να κυμανθεί μεταξύ 5% - 10%.

Εξάλλου, οι κλάδοι Παιγνίων και Κατασκευών παραμένουν για δεύτερη συνεχή δημοσκόπηση στην κορυφή της προτίμησης όσον αφορά στη βραχυπρόθεσμη πορεία τους.

Διαβάστε το σημείωμα της SelasNet για το Expert Poll και τους σχετικούς πίνακες στο Συνοδευτικό Υλικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v