Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πως θα ενημερωθείτε για τις Δημοτικές εκλογές

Με τέσσερις διαφορετικούς τρόπους θα μπορούν να ενημερώνονται οι πολίτες για τα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας και στους δύο γύρους των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών. Ο κ. Δρυμιώτης περιγράφει τις κοινές εφαρμογές που ανέπτυξαν οι εταιρίες Delta Singular, Hewlett Packard και Microsoft.

Πως θα ενημερωθείτε για τις Δημοτικές εκλογές
Με τέσσερις διαφορετικούς τρόπους θα μπορούν να ενημερώνονται οι πολίτες για τα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας και στους δύο γύρους των επερχόμενων δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών.

Η Delta Singular, που παραδοσιακά αναλαμβάνει τη μηχανογράφηση των αποτελεσμάτων, σε συνεργασία με την Hewlett Packard που παρέχει τον απαραίτητο εξοπλισμό, και την Microsoft που διαθέτει τα εργαλεία software, προχώρησαν στην ανάπτυξη εφαρμογών ενημέρωσης μέσω διαδικτύου, κινητής τηλεφωνίας, υπολογιστών χειρός και φωνητικής πύλης.

Οι χρήστες του διαδικτύου θα πρέπει να επισκεφθούν τη διεύθυνση http://ekloges.ypes.gr ή http://elections.ypes.gr.

Οι χρήστες κινητών τηλεφώνων θα πρέπει πρέπει να εγγραφούν στην υπηρεσία στέλνοντας μήνυμα στο 4528 (αφού πρώτα συμβουλευθούν τις λίστες με τους κωδικούς που αντιστοιχούν στην επιλογή τους και θα δημοσιευθούν στον Κυριακάτικο Τύπο).

Το κόστος χρήσης είναι 1 ευρώ πλέον ΦΠΑ και οι χρήστες θα λάβουν έξι ενημερωτικά μηνύματα σε προκαθορισμένο ποσοστό καταμέτρησης των αποτελεσμάτων.

Επίσης με την αποστολή μηνύματος στο 4224 (πάντα με τη χρήση του ανάλογου κωδικού) θα μπορούν να ενημερώνονται για κάποια εξέλιξη χωρίς εγγραφή. Το κόστος της δεύτερης υπηρεσίας είναι 0,25 ευρώ πλέον ΦΠΑ.

Οι τρεις εταιρίες έχουν αναπτύξει επίσης σελίδες παρόμοιες με αυτές του διαδικτύου ειδικά για υπολογιστές παλάμης, τους οποίους και θα διαθέσουν σε επιλεγμένους πολιτικούς, δημοσιογράφους και opinion leaders.

Παράλληλα θα λειτουργήσει για πρώτη φορά ”έξυπνη” φωνητική πύλη με τεχνολογία αναγνώρισης φωνής. Ο αριθμός κλήσης είναι 090 11 21 41 21 και τα έσοδα από την υπηρεσία (που διατίθεται με χρέωση) θα δοθούν στο σύλλογο ”το χαμόγελο του παιδιού”.

Για την κάλυψη των εκλογών και προκειμένου να υπάρχει διαθεσιμότητα για όσο μεγάλο αριθμό χρηστών ζητήσουν ενημέρωση μέσω των υπηρεσιών χρειάστηκαν 36 servers και ένα σύστημα cluster.

Επιπλέον και σύμφωνα με τον κ. Γ. Δρυμιώτη, Γεν. Διευθυντή, IT Outsourcing Services της Delta Singular χρειάστηκαν αναλυτικά 100 PC, 30 modem, 4 δικτυακοί κόμβοι (routers), 16 Web Servers, 8 Database/Application Servers, 4 Enterprise Servers, 80 σταθμοί καταχώρησης, 24 γραμμές με ταχύτητες 2Mbps και 120 γραμμές με ταχύτητες από 28800 bps ως 128K.

Ενα μέρος του εξοπλισμού αγοράζεται από την εταιρία, σύμφωνα πάντα με τον κ. Δρυμιώτη, ενώ ό,τι επιπλέον απαιτείται το ενοικιάζουν. Για τη χρήση αυτών των μηχανημάτων και γενικά για το σύνολο του έργου απασχολούνται περίπου 200 άτομα.

Σε ό,τι αφορά στην επισκεψιμότητα στα σχετικά sites, αξίζει μόνο να αναφερθεί ότι το 1996 υπήρξαν μόνο 1 εκατ. hits, ενώ το 2000 ο αριθμός των hits ανήλθε σε 49 εκατομμύρια.

Ο κ. Δρυμιώτης αναφέρει σχετικά με το θέμα: ”Με βάση τις προηγούμενες εκλογές το πλήθος των χρηστών για το internet είναι 120.000 (unique visitors) και το πλήθος των σελίδων (pages visited) είναι 50.000.000”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v