Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΘΕΜΑΤΑ

Εμπορική: Διαφάνεια ώρα… μηδέν!

Εμπορική: Διαφάνεια ώρα… μηδέν!

Οι συγκλίνουσες πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες αποκαλύπτεται η ύπαρξη συμφώνου επαναγοράς των μετοχών της Εμπορικής που πουλήθηκαν στην Credit Agricole το 2000, έναντι 48 ευρώ ανά μετοχή, δημιουργούν μείζον θέμα αξιοπιστίας και διαφάνειας. Κι επιβάλλουν την άμεση και επίσημη αποκάλυψη των όρων της συμφωνίας, που είχε τότε χαρακτηριστεί ως… ”στρατηγική συμμαχία”.

Οι τράπεζες, τα ακίνητα και το ασφαλιστικό

Οι τράπεζες, τα ακίνητα και το ασφαλιστικό

”Χρυσή ευκαιρία” αντιμετώπισης των προβλημάτων χειρισμού των λογιστικων υποχρεώσεων των τραπεζών στα ασφαλιστικά Ταμεία, ενόψει των ΔΛΠ, δημιουργεί η νέα ρύθμιση για την αποτίμηση των ακινήτων. Η... ρεζέρβα των 200 εκατ. ευρω που κράτησε η ΕΤΕ και η ”καθοδήγηση” που προσέφερε στους αναλυτές.

Eκτός προβλέψεων τα μεγέθη 2003 της Fashion Box

Eκτός προβλέψεων τα μεγέθη 2003 της Fashion Box

Σημαντικότατες αποκλίσεις παρουσιάζουν τα μεγέθη 2003 της Fashion Box από τις προβλέψεις της διοίκησης κατά την είσοδο στο Χ.Α. και από τα αναγραφόμενα στο ενημερωτικό. Η απόκλιση των μεγεθών και η αντιδιαστολή μεταξύ της επίσημης ”αιτιολόγησής” της και των διαβεβαιώσεων του ενημερωτικού θέτει εκ νέου θέμα αξιοπιστίας όσων γράφονται στα ενημερωτικά εισαγωγής.

Αυξημένη ζήτηση στελεχών διαπιστώνει η Kantor

Αυξημένη ζήτηση στελεχών διαπιστώνει η Kantor

Σημαντική αύξηση κατά 107%, παρουσίασε η ζήτηση στελεχών από τις επιχειρήσεις κατά το δ’ τρίμηνο 2003 σε σχέση με το 2002, αναφέρει η Kantor Humanis σε σχετική έρευνα της, καταλήγοντας στο ότι αυτό ίσως είναι σημάδι οικονομικής ανάκαμψης. Οι κλάδοι με τη μεγαλύτερη ζήτηση.

Γρηγόρης: Απαντήσεις σε κρίσιμα θέματα

Γρηγόρης: Απαντήσεις σε κρίσιμα θέματα

Διευκρινίσεις αναφορικά με θέματα που απασχόλησαν πρόσφατα την αγορά, όπως το split της μετοχής, αλλά και η πώληση ακινήτων έδωσε ο οικονομικός διευθυντής της Γρηγόρης κ. Κεραστάρης, ο οποίος μεταξύ άλλων παρέθεσε τις εκτιμήσεις του για τα μεγέθη του ομίλου, ενώ επεσήμανε πως η εταιρία δεν έχει μετανιώσει για την εξαγορά της Νέον.

ΗΠΑ: Τι έδειξε η αναθεώρηση του ΑΕΠ δ΄ τριμήνου

Τα αναθεωρημένα στοιχεία για το ΑΕΠ στις ΗΠΑ που κάνουν λόγο για ρυθμούς ανάπτυξης στο 4% έναντι αρχικών εκτιμήσεων για 8,2%, απογοήτευσαν αναλυτές και επενδυτές, προεξοφλώντας παράλληλα τη διατήρηση των χαμηλών επιτοκίων, αλλά και νέα υποχώρηση του αμερικανικού νομίσματος.

Τι εκτιμά η Εθνική για Βαλκάνια και Μεσόγειο

Τις οικονομικές εξελίξεις για 8 χώρες των Βαλκανίων και της Μεσογείου περιέχει το 1ο τεύχος του 2004 της σειράς ”Τρέχουσα Ενημέρωση Χωρών”, της Εθνικής Τράπεζας. Η έρευνα εντάσσεται στο πλαίσιο του γενικότερου ενδιαφέροντος της Τράπεζας για επέκταση των δραστηριοτήτων της.

ΕΤΕ: Δύο σενάρια για ευρώ-αγορές-εταιρικά κέρδη

Δύο σενάρια για την πορεία του ευρώ και τις επιπτώσεις τους στην κερδοφορία των επιχειρήσεων και των ευρωαγορών επεξεργάσθηακν οι αναλυτές της Εθνικής Τράπεζας. Εχει ενσωματωθεί στις προσδοκίες η αρνητική επίδραση της ήδη πραγματοποιηθείσας ανατίμησης του ευρώ στα κέρδη;

Εισηγμένες... ”ατυχήσασες” και ελκυστικές

Εντεκα ποιοτικές εταιρίες που συγκαταλέγονται στην πλειονότητά τους στους δείκτες FT 20 και FT 40 πληρούν τα κριτήρια κατάταξής τους στην κατηγορία ”qualitative laggards” ή ”ποιοτικές μετοχές με υστέρηση στην απόδοση”. Δείτε τις αναλυτικές εκτιμήσεις για τις 11 εισηγμένες με βάση τα στοιχεία της JCF Group.

Γ. Καλογήρου: Σηκώνει ψηλότερα τον πήχη η ΚτΠ

Ως έτος υψηλών προδιαγραφών, απαιτήσεων και προσδοκιών προσδιόρισε το 2004 για την Κοινωνία της Πληροφορίας, ο Γιάννης Καλογήρου, ειδικός γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών. Επίκειται η υπογραφή συμβάσεων, ύψους 1 δισ. ευρώ, ήτοι διπλάσιο του 2003. Τι δείχνει ειδική έρευνα για την πρόοδο της πληροφορικής και του Internet.

Iraj.gr: Τα ”περιθώρια” για ΧΑ- διεθνείς αγορές

Οι προτιμήσεις των Ελλήνων για τους Αγώνες το 2004

Αισιοδοξία στις ευρωαγορές από την πτώση του ευρώ

Γενική: Οι Γάλλοι και τα συμφέροντα μειοψηφίας

Πυρετός τραπεζικών συγχωνεύσεων στις ΗΠΑ

Εγνατία: Με 38% έτρεξαν τα τραπεζικά κέρδη το 2003

Οι προβλέψεις 4 διεθνών οίκων για το ευρώ

Χαμηλά επιτόκια και ευρώ ”λιπαντικό” στα ομόλογα

To... γκραν πρι των γερμανικών blue chips

Επαγγελματίες: Συγκρατημένες προσδοκίες για 2004

v