Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εγνατία: Αύξηση 23% στα τραπεζικά κέρδη τριμήνου

Αύξηση των προ φόρων κερδών κατά 23% και των καθαρών κατά 24% θα εμφανίσουν στο α’ τρίμηνο του 2004 οι 5 μεγαλύτερες τράπεζες εκτιμά η Εγνατία ΑΧΕ. Η μεγαλύτερη αύξηση προ φόρων κερδών (35%) αναμένεται από την Τρ. Πειραιώς, ενώ από Alpha το ”ρεκόρ” καθαρής κερδοφορίας (30%). Οι τιμές - στόχοι. Οι συστάσεις.

Εγνατία: Αύξηση 23% στα τραπεζικά κέρδη τριμήνου
Για υπολογίσιμη αύξηση κερδών α΄ τριμήνου των πέντε μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών κάνει λόγο η Εγνατία χρηματιστηριακή σε σχετικό report της με ημερομηνία 7 Απριλίου.

Όπως εκτιμάται, τα κέρδη προ φόρων μετά από μειοψηφίες των Εθνική, Alpha Eurobank, Εμπορική και Πειραιώς στο α΄ τρίμηνο του έτους θα εμφανίσουν αύξηση της τάξης του 23%. Σε επίπεδο καθαρών κερδών, η Εγνατία εκτιμά ότι η αύξηση θα φτάσει το 24%.

Συγκεκριμένα, τα κέρδη προ φόρων της Εθνικής Τράπεζας για το α΄ τρίμηνο εκτιμώνται αυξημένα κατά 22% (στα 136,2 εκατ. ευρώ), αυτά της Alpha Bank κατά 20% (στα 109,7 εκατ. ευρώ).

Τα κέρδη προ φόρων της EFG Eurobank εκτιμάται ότι θα εμφανίσουν αύξηση κατά 26% (στα 100 εκατ. ευρώ), ενώ το ποσοστό αύξησης για την Εμπορική εκτιμάται στο 19% με κέρδη στα 41 εκατ. ευρώ. Για την Τράπεζα Πειραιώς, η Εγνατία εκτιμά ότι θα παρουσιάσει αύξηση κερδών προ φόρων κατά 35% έως τα 41,4 εκατ. ευρώ.

Σε επίπεδο καθαρής κερδοφορίας, η Alpha Bank αναμένεται ότι θα εμφανίσει κέρδη στα 77,9 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 30%, τα κέρδη της Eurobank θα αυξηθούν κατά 19% και θα διαμορφωθούν στα 70,3 εκατ. ευρώ, ενώ της Πειραιώς θα σημειώσουν αύξηση κατά 18% έως τα 30,2 εκατ. ευρώ.

Η Εγνατία, όπως αναφέρει προτιμά να διατηρήσει προς το παρόν αμετάβλητες τις τιμές στόχους και τις συστάσεις της για τις τράπεζες, μεταθέτοντας την όποια πιθανή αναθεώρηση για το χρονικό διάστημα μετά την ανακοίνωση των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων.

Για την Alpha Bank, η τιμή στόχος είναι τα 29 ευρώ (”αγορά”), για την EFG Eurobank τα 18,8 ευρώ (”συσσώρευση”), για την Εθνική τα 27 ευρώ (”συσσώρευση”), για την Πειραιώς τα 10,6 ευρώ (”διακράτηση”) και για την Εμπορική τα 18,70 ευρώ (”διακράτηση”).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v