Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΘΕΜΑΤΑ

Μελέτη της ICAP για την πλαστική συσκευασία

Μελέτη της ICAP για την πλαστική συσκευασία

Αύξηση με ρυθμό της τάξης του 3% (σε ποσότητα) ανά έτος αναμένεται να σημειώσει για τη διετία 2006-2007 η συνολική εγχώρια κατανάλωση πλαστικών ειδών συσκευασίας, σύμφωνα με στοιχεία της μελέτης της ICAP.

Hellastat: Μελέτη στο εμπόριο Η/Υ

Hellastat: Μελέτη στο εμπόριο Η/Υ

Στασιμότητα μετά την Ολυμπιακή ”ανάσα” παρουσιάζει το εμπόριο Η/Υ και εξοπλισμού γραφείου. Στο -1,1% η μέση μεταβολή πωλήσεων στον ευρύτερο κλάδο, ενώ στην ΚτΠ και την οικιακή ψυχαγωγία επικεντρώνονται οι οδηγοί ανάπτυξης για τον κλάδο, σύμφωνα με στοιχεία της Hellastat.

M.L.: Παραμένουν ελκυστικές οι ευρωπαϊκές μετοχές

M.L.: Παραμένουν ελκυστικές οι ευρωπαϊκές μετοχές

Η αποτίμηση των ευρωπαικών μετοχών σε αντιπαραβολή με άλλες αγορές, ιδίως με αυτές των ΗΠΑ, εξακολουθεί να είναι ελκυστική εκτιμά ο Gavin Corr της Merrill Lynch, επισημαίνοντας παράλληλα την ευνοική αποτίμηση και έναντι των ομολόγων. Τι εκτιμάται για τις επόμενες κινήσεις στα αμερικανικά επιτόκια αλλά και την οικονομική ανάπτυξη.

Κλαδική μελέτη της ICAP για τα Επιπλα Γραφείου

Κλαδική μελέτη της ICAP για τα Επιπλα Γραφείου

Σταθεροποιητικές τάσεις θα παρουσιάσει η αγορά των επίπλων γραφείου για το τρέχον έτος αλλά και για το 2007, επισημαίνει σε σχετική της μελέτη η ICAP, καθώς μετά τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων παρατηρείται μείωση των σχετικών επενδύσεων, τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, γεγονός το οποίο αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για τη δημιουργία ζήτησης για έπιπλα γραφείου.

ΧΑΚ: Πoιες μετοχές κοιτούν τα ελλαδικά funds

ΧΑΚ: Πoιες μετοχές κοιτούν τα ελλαδικά funds

Διαβάστε ποια εικόνα παρουσιάζει τώρα το κυπριακό χρηματιστήριο, ποιες εταιρείες πρωταγωνιστούν και ποιες έχουν τις προδιαγραφές για να ελκύσουν τους ελλαδίτες επενδυτές, λίγο πριν από την ”Ένωση” της Σοφοκλέους με το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου.

Hellastat: Μελέτη στον εκδοτικό κλάδο

Αυξημένη κατά 6,7% παρουσιάζει η αγορά των εκδόσεων στο 2005, σύμφωνα με μελέτη της Hellastat. Σε ανοδική πορεία η παραγωγή, η κυκλοφορία νέων τίτλων και το μερίδιο στη διαφημιστική δαπάνη.

Τράπεζες: Aνακατατάξεις με... καλές αποτιμήσεις

Σταθερά θετικές είναι οι εκτιμήσεις των διεθνών οίκων για τον εγχώριο τραπεζικό κλάδο, ενώ οι ραγδαίες ανακατατάξεις σε συνδυασμό με τις καλές αποτιμήσεις αυξάνουν το επενδυτικό ενδιαφέρον. Τι δείχνουν τώρα οι προβλέψεις και πώς διαμορφώνεται το προφίλ των ”μεγάλων” του κλάδου.

Hellastat: Αύξηση 7,4% στην αγορά ταχυμεταφορών

Αύξηση κατά 7,4% σημείωσε το 2005 η αγορά ταχυμεταφορών με περαιτέρω ενίσχυση της συγκέντρωσης, ενώ πιο αποτελεσματικές εμφανίζονται οι επιχειρήσεις παρά την πίεση των τιμών των καυσίμων και του ανταγωνισμού, σύμφωνα με σχετική μελέτη της Hellastat.

Hellastat:Μελέτη για τον κλάδο ιατρικού εξοπλισμού

Με χαμηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης κινήθηκε το 2005 η αγορά του ιατρικού εξοπλισμού και των αναλωσίμων, παρουσιάζοντας συνολική αύξηση της τάξης του 3,9%, ενώ η συνολική καθαρή κερδοφορία του κλάδου παρουσίασε μείωση κατά 21% λόγω της ρύθμισης χρεών, επισημαίνει σε πρόσφατη μελέτη της για τον κλάδο η Hellastat.

Hellastat: Τροχιά ανάπτυξης για υπηρεσίες υγείας

Η αναπτυξιακή πορεία του κλάδου των υπηρεσιών υγείας συνεχίστηκε και κατά τη χρήση 2005, με την αξία της αγοράς να διαμορφώνεται σε 1,34 δισ. ευρώ, αυξημένη κατά 12,2% έναντι του 2004. Κερδοφόρες οι 7 στις 10 επιχειρήσεις του κλάδου.

Κάμψη στο growth momentum της αγοράς

ML: Νέα προσέγγιση στον καταμερισμό χαρτοφυλακίου

Hellastat: Μελέτη για τον ξενοδοχειακό κλάδο

Hellastat: Μελέτη για υπηρεσίες πληροφορικής

”Περιφέρεια”: Οι... μετεξεταστέοι του εξαμήνου

Hellastat: Μελέτη για τις ιχθυοκαλλιέργειες

Τι σχεδιάζουν τώρα οι τράπεζες στην Κύπρο

Hellastat: Μελέτη για logistics

Νικητές του εξαμήνου οι… ”μεσαίοι”

Ακτοπλοΐα: Μεγάλα σχέδια αναδιάταξης δυνάμεων

v