ΑΠΟΨΕΙΣ

Το παγκόσμιο κυνήγι για ταλέντα και η Ελλάδα

Το παγκόσμιο κυνήγι για ταλέντα και η Ελλάδα

Κορυφώνεται σε παγκόσμιο επίπεδο ο πόλεμος της αναζήτησης, προσέλκυσης και πρόσληψης ταλέντων στους τομείς της τεχνολογίας και της επιχειρηματικής πρακτικής. Η κατάσταση σε Ευρώπη και Ελλάδα. Γράφει ο Αθ. Χ. Παπανδρόπουλος.

Στα άδυτα της Goldman Sachs!

Στα άδυτα της Goldman Sachs!

Εχουν πει ότι το να κάνεις δουλειές μαζί τους είναι σαν να κολυμπάς δίπλα σε καρχαρίες. Τα μυστικά, οι ξέφρενοι ρυθμοί και οι θεωρίες συνωμοσίας. Τα παιχνίδια της Goldman Sachs με το ελληνικό χρέος και την είσοδο στην ευρωζώνη.

Τελικά, πόσα νοικοκυριά πεινάνε στην Ελλάδα;

Τελικά, πόσα νοικοκυριά πεινάνε στην Ελλάδα;

Η συζήτηση για την πείνα από ανθρώπους που δεν πείνασαν ποτέ και η πραγματικότητα που δεν βλέπουν τα τηλεοπτικά ρεπορτάζ. Πώς διαμορφώνεται η κατάσταση στην Ελλάδα και γιατί πρέπει να λέμε «αλίμονο στους νέους».

Γιατί η ΡΑΕ δεν δέχεται τα 735 εκατ. που ζητά η  ΔΕΗ

Γιατί η ΡΑΕ δεν δέχεται τα 735 εκατ. που ζητά η ΔΕΗ

Εξηγήσεις για το «μπλόκο» από τη Ρυθμιστική Αρχή στις αυξήσεις που αξίωνε η ΔΕΗ για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας δίνει το μέλος του ΔΣ της ΡΑΕ, Ν. Καρακατσάνη. Οι «φουσκωμένοι» λογαριασμοί ρεύματος και οι αλλαγές που εισηγείται η Αρχή.

Ενα φάντασμα πλανάται πάνω από την Ευρώπη

Ενα φάντασμα πλανάται πάνω από την Ευρώπη

Πώς οι πολιτικές λιτότητας αποσταθεροποίησαν την Ευρωπαϊκή Ενωση, οδηγώντας την σε υπαρξιακή κρίση. Οι διαφορές του Brexit με την Καταλανική κρίση και τα λάθη της Μαδρίτης και της Κομισιόν. Γράφουν οι Σ. Ρομπόλης και Β. Μπέτσης.

Το ΔΝΤ, οι μισθοί και η αβεβαιότητα στις αναπτυγμένες οικονομίες

Η ανθεκτικότητα των χαμηλών μισθών και της επίμονα υψηλής ανεργίας παρά τη σταδιακή επαναφορά στην «κανονικότητα» μετά την παγκόσμια κρίση. Οι παραδοχές του ΔΝΤ, οι αδυναμίες της Ευρώπης και τα συμπεράσματα.

Η Ελλάδα, η Μεγάλη Βρετανία και η... ανάσταση που δεν θα έρθει

Η Ελλάδα δεν άλλαξε παρά τις απανωτές ευκαιρίες και το Grexit πραγματοποιήθηκε... δια της πλαγίας. Στην άλλη πλευρά της Ευρώπης, η Μεγάλη Βρετανία θυμάται μια αυτοκρατορία που απλά δεν υπάρχει! Γράφει ο Γ. Λαγαρίας.

Τα SOS στον φορολογικό έλεγχο των επιχειρήσεων

Πώς μπορεί να αποφευχθεί η «στοχοποίηση» μιας επιχείρησης από τις φορολογικές αρχές. Οι υποθέσεις με προτεραιότητα, ποιες «ανωμαλίες» οδηγούν τους ελεγκτές στην... πόρτα μας.

TAGS ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Το FDP και η επιστροφή του φιλελευθερισμού

Ετοιμάζεται να μπει στην κυβέρνηση το πιο φιλοεπιχειρηματικό κόμμα της Ευρώπης. Ομως πόσο νερό στο κρασί του θα βάλει ο Κρίστιαν Λίντνερ για να πάρει κάποια υπουργεία; Γράφει ο Αθ. Χ. Παπανδρόπουλος.

«Ελλάδα και ευρώ: Η φιλελεύθερη άποψη»

Με τη μετατροπή του Φιλελευθερισμού σε «Ευρωπαϊσμό», ο χώρος έχασε τη δυνατότητα να πρωτοστατήσει στην ανατροπή του ελληνικού παρεοκρατικού καπιταλισμού, γράφει ο Τ. Μίχας στο νέο του βιβλίο. Προλογίζουν οι Ανδ. Ανδριανόπουλος και Γ. Βαρουφάκης.

Πόσο... πάει το κόκκινο φανάρι για τον «πλούσιο»;

Οι συνταξιούχοι και η ελπίδα για καλύτερη «σύνταξη»

Tajani: Πρέπει να κάνουμε περισσότερα για τους μετανάστες

Αντικειμενικές αξίες: Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας αποτυχίας

Η ανεργία δεν μειώνεται με διατάγματα!

Το πραγματικό πρόβλημα της οικονομίας και το σύνδρομο του αλκοολικού

Ο Αδάμ και η Εύα δεν... μένουν Ευρώπη

Αντιμετωπίζοντας τους δημαγωγούς

Γιατί είναι ευάλωτο το ευρωπαϊκό «μωσαϊκό»

Ετος: 2019. Τόπος: Μια «άλλη» Ελλάδα!

v