ΑΠΟΨΕΙΣ

Καιρός για ένα άλλο κράτος

Καιρός για ένα άλλο κράτος

Με τίτλο «Αναδιαπίστευση του Κράτους» (Εκδόσεις Ι. Σιδέρης) ο Κώστας Χριστίδης επιχειρηματολογεί πως θα έπρεπε στη νέα εποχή, να οικοδομήσουμε ένα μικρότερο και καλύτερο κράτος. Γράφει ο Αθ. Χ. Παπανδρόπουλος.

Τι κρατά τις υπό ένταξη χώρες μακριά από το ευρώ

Τι κρατά τις υπό ένταξη χώρες μακριά από το ευρώ

Τα διδάγματα από την κρίση και οι διαφορετικές ταχύτητες μεταξύ πυρήνα και περιφέρειας της ευρωζώνης. Πώς τοποθετούνται οι πολίτες υποψηφίων προς ένταξη χωρών απέναντι στο κοινό νόμισμα. Γράφει ο Τάκης Μίχας.

Τα νέα δεδομένα φέρνουν αλλαγές στον τομέα της Υγείας και της Ασφάλισης

Τα νέα δεδομένα φέρνουν αλλαγές στον τομέα της Υγείας και της Ασφάλισης

Γιατί η τεχνολογία μετατρέπει τον χώρο της υγείας σε τομέα έντασης κεφαλαίου. Η τάση προς τη μεγαλύτερη εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα στα συστήματα υγείας και ποια στροφή πρέπει να κάνουν οι ασφαλιστικές εταιρείες. Γράφει ο Αλέξης Κομνηνός σύμβουλος Διοίκησης της Euromedica.

TAGS ΥΓΕΙΑ

Χωροφύλακας Κυβερνοχώρου: Επάγγελμα με... μέλλον

Χωροφύλακας Κυβερνοχώρου: Επάγγελμα με... μέλλον

Ενώ χάκερς και κυβερνοπειρατές οργιάζουν, οι ειδικοί ασφαλείας του κυβερνοχώρου είναι λιγοστοί αν και καλοπληρωμένοι. Η ανάπτυξη είναι ταχύτατη, η ζήτηση τεράστια και θα... διατηρηθεί αμετάβλητη.

Γιατί η Κούβα βουλιάζει σε μια νέα βαθιά κρίση

Γιατί η Κούβα βουλιάζει σε μια νέα βαθιά κρίση

Οι πρωτοφανείς διαδηλώσεις, ο ρόλος της πανδημίας και τα μυστικά του αμερικανικού εμπάργκο που ξεκίνησε πριν από έξι δεκαετίες και συνεχώς κλιμακώνεται. Γράφει ο Τάκης Μίχας.

Η συνταγή για να εντοπίσετε τα κρυφά ταλέντα της επιχείρησης

Παλαιές πρακτικές που χρησιμοποιούσε το HR δεν είναι αποτελεσματικές με τα σημερινά δεδομένα. Η έλευση της πανδημίας, και πώς θα αξιοποιηθεί σωστά ο πλούτος των δεδομένων που είναι διαθέσιμος. Γράφει η Ρ. Πιτσίκα.

Σκιώδης οικονομία: Το πρόβλημα της κότας και του αβγού

Πώς μετριέται η μαύρη οικονομία. Οι πιο σημαντικοί προσδιοριστικοί παράγοντες και ποια η σχέση της με το εισόδημα. Τι πρέπει να κάνουν οι κυβερνήσεις και οι υπερεθνικοί οργανισμοί. Γράφει ο Θ. Κρίντας.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός και το «δικαίωμα της εξόδου»

Πώς αναπτύσσεται η επιχειρηματολογία όσων τάσσονται υπέρ της συνταγματικότητας του μέτρου του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Ο ρόλος του κράτους, η κοινωνική ευθύνη και η ευρύτερη συζήτηση. Γράφει ο Τάκης Μίχας.

Το «πρεκαριάτο» και η νέα πρόκληση για την εργασία

Αντί η κεντροαριστερά να ψάχνει για μουσειακές λύσεις στα εργασιακά θέματα, καλά θα έκανε να αναζητήσει τι αλλάζει στη φύση των εργασιακών σχέσεων με σημερινά κριτήρια. Γράφει ο Αθ. Χ. Παπανδρόπουλος.

Γιατί οι αντιεμβολιαστές είναι και βαθύτατα αντιφιλελεύθεροι

Δεν έχω καμιά απολύτως αντίρρηση να γίνονται σεβαστά τα δικαιώματα των αρνητών εμβολίων, εγκλεισμών και άλλων περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας. Όχι όμως με δική μου δαπάνη. Με τα λεφτά τους βεβαίως και μπορούν να κάνουν το κέφι τους...

Οι επιχειρήσεις ως πολιτικό αντικείμενο και η κοινωνική ευθύνη

Η ιδέα του «Συμμετοχικού Προϋπολογισμού»

Το στοίχημα της ευημερίας και το κενό γράμμα του ΑΕΠ...

Πώς η ΕΕ θα γίνει παγκόσμιος ηγέτης στις βιώσιμες επενδύσεις

Οι... αραχνιασμένοι νόμοι και η περίπτωση του πόθεν έσχες

Ενα ατόπημα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Κορωνοϊός: Εμβόλιο και «θαυματουργές εικόνες»

Οι δημοσιονομικές δαπάνες και ο κώδωνας κινδύνου

Αλκοτέστ και... αντιεμβολιαστές

Το καλό και το κακό σενάριο για την παγκόσμια οικονομία

v