ΑΠΟΨΕΙΣ

Βάλτε τα τεκμήρια στη μάχη για το ΦΠΑ

Βάλτε τα τεκμήρια στη μάχη για το ΦΠΑ

Το πρόβλημα με τα έσοδα του ΦΠΑ δεν είναι οι συντελεστές αλλά οι χαμηλές εισπράξεις. Πώς τα τεκμήρια θα μπορούσαν να αποτελέσουν όπλο για την αύξηση της εισπραξιμότητας. Τι μπορεί να κάνει η κυβέρνηση με τις επιχειρήσεις. Γράφουν οι Μ. Πόλυγγερ - Χ. Κολίντζα.

Συνεχίζεται η κοροϊδία με τη 13η σύνταξη

Συνεχίζεται η κοροϊδία με τη 13η σύνταξη

Kατά ένα περίεργο τρόπο η ηγεσία του συνταξιοδοτικού μας συστήματος έμεινε κολλημένη στο τυπικό της υπόσχεσης για χριστουγεννιάτικη 13η σύνταξη. Υπάρχουν θρησκευτικές προεκτάσεις, ψάχνουμε τα λεφτά ή απλώς συνεχίζεται η... κοροϊδία; Γράφει ο Π. Ζαμπέλης

TAGS ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Το νόμισμα, το πελατειακό κράτος και οι... «πρίγκιπες»

Ο υπέρμετρος δανεισμός για εξαγορά ψήφων αποτελεί μέγιστη απάτη εις βάρος ανθρώπων που σήμερα είναι αγέννητοι... Οι κατά Μακιαβέλι «πρίγκιπες», η περιορισμένη δημοκρατία και η λαϊκή εντολή.

Ισπανία, Πολωνία και Ελλάδα: Τρίζουν τα θεμέλια της Ε.Ε.

Ισπανία, Πολωνία και Ελλάδα: Τρίζουν τα θεμέλια της Ε.Ε.

Oι πολιτικοί «σεισμοί» στην Ισπανία και την Πολωνία αντανακλούν το αδιέξοδο των πολιτικών λιτότητας. Η υποχώρηση του κέντρου, ο αποκλεισμός των νέων και οι διεφθαρμένες ελίτ. Ποια θα είναι η τρίτη πράξη του δράματος.

Βαρουφάκης: Η εμμονή στη λιτότητα καθυστερεί τη συμφωνία

Βαρουφάκης: Η εμμονή στη λιτότητα καθυστερεί τη συμφωνία

Η αδικαιολόγητη επιμονή των δανειστών για περισσότερη λιτότητα είναι το βασικό εμπόδιο στις διαπραγματεύσεις. Ποιες μεταρρυθμίσεις πρέπει να περιλαμβάνει ένα νέο λογικό οικονομικό πρόγραμμα. Οι πλάνες των ξένων μέσων ενημέρωσης και οι ιστορικοί του μέλλοντος.

Hugo Dixon: Η Ελλάδα χρειάζεται εκλογές

Για να μπορέσει η Ελλάδα να προχωρήσει και να την ξαναεμπιστευθούν οι πιστωτές της ο Τσίπρας πρέπει να ζητήσει νέα εντολή από τον ελληνικό λαό, όχι με δημοψήφισμα, αλλά με εκλογές. Το αδιέξοδο, τα σενάρια και γιατί ο Τσίπρας πρέπει να... φάει τα λόγια του.

Κυβέρνηση: Πιάνει το δεξί αφτί με το... αριστερό της χέρι!

Ολοι μιλούν για την ανάγκη άμεσης σύναψης συμφωνίας με τους Ευρωπαίους δανειστές, ωστόσο η Ελλάδα φαίνεται να επιδιώκει μια... λανθασμένη συμφωνία, τα αποτελέσματα της οποίας θα τα υποστούμε στο μέλλον.

Η ρομποτική εισβάλλει στη γεωργία

Οι νέες τεχνολογίες υπόσχονται βελτίωση της παραγωγής και μείωση του κόστους για τη γεωργία. Όσο οι τεχνολογίες εξελίσσονται τόσο οι τιμές θα γίνονται πιο προσιτές και η αυτοματοποίηση της αγροτικής παραγωγής θα γίνεται οικονομικά βιώσιμη.

TAGS ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - TELECOMS

Φορολόγηση πολυτελούς τρόπου διαβίωσης ή φόρος κατοχής;

Η κυβέρνηση ζητά να πληρωθεί φόρος για περιουσιακά στοιχεία που φορολογήθηκαν κατά την απόκτησή τους. Αδιαφορεί για το ότι η περιουσία είναι απαξιωμένη και δεν μπορεί να ρευστοποιηθεί. Γράφει η Μαρίνα Πολίτου.

To χρέος και η ηθική διάσταση της «ελάφρυνσης»

Οι δανειστές που τα τελευταία χρόνια έχουν επιβάλλει τις θέσεις τους, έχουν ηθική υποχρέωση να αναδιαρθρώσουν το ελληνικό δημόσιο χρέος. Η πορεία του χρέους, το PSI και πώς σώθηκαν οι γαλλογερμανικές τράπεζες.

Ανοίξτε πάλι τα κλειστά εργοστάσια!

Πώς οι μπλόφες για δημοψήφισμα γύρισαν... μπούμερανγκ

Saxo Bank: Γιατί η Κίνα είναι πιο σημαντική από τη Fed

WSJ: Η Ελλάδα ξεμένει από... δρόμο

Πλήγμα η αύξηση του ΦΠΑ για τη βιομηχανία τροφίμων

Nixon: Οι επικίνδυνες στρατηγικές Τσίπρα και Κάμερον

Guardian: Είναι η παραμονή στο ευρώ ισόβια κάθειρξη;

Berenberg Bank: Η ύφεση του Αλέξη Τσίπρα

Daniel Gros: Το ελληνικό πρόβλημα είναι οι εξαγωγές

Απλές συνταγές για δικαιότερους φόρους

v