ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

«Η Ελλάδα θα πάρει νόμπελ παραλογισμού»

«Η Ελλάδα θα πάρει νόμπελ παραλογισμού»

Πρέπει να σπάσουμε τον φαύλο κύκλο, δηλώνει η Ντόρα Μπακογιάννη. Εισηγείται «αρνητικό φόρο» για τους αδύναμους και συντελεστή 20% για τις επιχειρήσεις. Οι θέσεις για ιδιωτικοποιήσεις, αναδιαπραγμάτευση, μισθούς ανάπτυξη.

Οι πολιτικοί να είναι ίσοι με τους πολίτες

Οι πολιτικοί να είναι ίσοι με τους πολίτες

«Δεν μπορεί να θέλουμε να είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στον νόμο, αλλά οι βουλευτές να είναι πιο ίσοι από τους άλλους», υποστηρίζει ο Γ. Οικονόμου της Δημ. Συμμαχίας. Οι προτάσεις για κόμματα, σύνταγμα και Δημόσιο.

«Θέλουμε φορολογία και όχι μισθούς Βουλγαρίας»

«Θέλουμε φορολογία και όχι μισθούς Βουλγαρίας»

Ο δικομματισμός καλλιεργεί τη φοροδιαφυγή δηλώνει ο Γ. Κύρτσος. Προτείνει εταιρικό φόρο στο 15% όπου το 5% θα είναι μπόνους στους εργαζομένους. Οι προτάσεις για ΦΠΑ και διόδια. Τι δηλώνει για τράπεζες, ΑΕΙ και μετανάστες.

"Πάρτε τις Cayenne σας και πάτε στη Λιβερία"

O πλούτος πρέπει να φορολογηθεί παρά τις απειλές… «εξόδου», δηλώνει ο Α. Τσίπρας. Ζητά περιουσιολόγιο και μείωση έμμεσων φόρων. H πρόταση για επενδύσεις και το σχέδιο ανάκαμψης. Τι λέει για Δημόσιο.

«Σε φρενοκομείο καμιά πολιτική δεν πετυχαίνει»

«Σε φρενοκομείο καμιά πολιτική δεν πετυχαίνει»

Απόλυτη ανάγκη η μετεκλογική συνεννόηση των κομμάτων, δηλώνει ο Κ. Χατζηδάκης. Πρέπει να συμφιλιωθούμε με τις έννοιες επιχειρηματικότητα και κέρδος. Ανάπτυξη θα έρθει μόνο από τον ιδιωτικό τομέα.

«Η λογική του αφεντικού στο περίπτερο τελείωσε»

Το μοντέλο της μικροεπιχειρηματικότητας δεν λειτουργεί πλέον, δηλώνει η Άννα Διαμαντοπούλου στο euro2day.gr. Προτείνει συγχωνεύσεις και στροφή σε δυναμικούς κλάδους. Τι λέει για επενδύσεις, ανέργους.

Φ. Κουβέλης: Λουκέτα υπό όρους στο Δημόσιο

Η χώρα μπορεί να μείνει ζωντανή με την κοινωνία όρθια, δηλώνει ο επικεφαλής της ΔΗΜ.ΑΡ. στο Euro2day. Προτείνει κλιμακωτό φόρο στις επιχειρήσεις, κατάργηση ΚΒΣ και μείωση ΦΠΑ. Ζητά συμβόλαιο με τους τραπεζίτες.

«To μνημόνιο μπορεί και πρέπει να αλλάξει»

Διαπραγμάτευση ώστε να αλλάξει το 2ο μνημόνιο εισηγείται η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκα Κατσέλη. Προτείνει μείωση του ΦΠΑ έως το 15% με χρήση χρεωστικής κάρτας. Ζητά τραπεζικό πυλώνα "δημοσίου συμφέροντος".

"Ο ΦΠΑ στην εστίαση πρέπει να μειωθεί στο 9%"

Την ανάγκη μείωσης του συντελεστή ΦΠΑ στην εστίαση στο 9% προκειμένου να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας, να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα και να αυξηθούν τα δημόσια έσοδα τονίζει ο πρόεδρος του ΣΕΠΟΑ.

Cyta: Η κυπριακή «συνταγή» στις τηλεπικοινωνίες

Ο πρόεδρος της Cyta κ. Στάθης Κιττής μιλά στο Euro2day για τη «συνταγή» του τηλεπικοινωνιακού οργανισμού στην Κύπρο. Αξιολογεί τη μέχρι τώρα παρουσία του στην Ελλάδα. Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για deal.

Τ. Γιαννίτσης: Να αρθούν όλες οι ανισότητες

«Σταυρώνουμε όσους δεν φοβούνται να εκτεθούν»

Κύπρος:Οι προοπτικές για οικονομία, τράπεζες

"Αύξηση 30% στις online κρατήσεις για Ελλάδα"

«Να πράξει κατά συνείδηση ο πρωθυπουργός»

Βγενόπουλος: "Αντί διάλογο άρχισαν πόλεμο"

Κύπρος: Η αλήθεια για το φυσικό αέριο

Κατσαρός (FIAT): Στην πετρελαιοκίνηση οι ελπίδες

Κύπρος: «Ψήφος» στα μέτρα από επιχειρηματίες

Λακασάς: Στα σχοινιά οι εξαγωγικές επιχειρήσεις

v