Χρηματιστής το πρωί... μαραθωνοδρόμος το βράδυ!

Το μεγαλύτερο τουριστικό γεγονός της χρονιάς χαρακτηρίζει τον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας ο Βάιος Μεσδανίτης, σύμβουλος επενδύσεων της Guardian Trust. Οι επισκέπτες και η ευκαιρία για προβολή της ελληνικής ιστορίας.

Χρηματιστής το πρωί... μαραθωνοδρόμος το βράδυ!

Το μεγαλύτερο τουριστικό γεγονός της χρονιάς χαρακτηρίζει τον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας ο Βάιος Μεσδανίτης, σύμβουλος επενδύσεων της Guardian Trust σε συνέντευξή του στο Euro2day.gr.

ΕΡ.: Βάιε, είσαι ένα από τα παλιά, γνωστά και έμπειρα στελέχη της χρηματιστηριακής μας αγοράς.

ΑΠ.: Στον χρηματιστηριακό χώρο δουλεύω εδώ και είκοσι χρόνια. Σήμερα είμαι σύμβουλος επενδύσεων στην Guardian Trust Χρηματιστηριακή.

ΕΡ.: Αθλητισμό πότε ξεκίνησες; Με τον Μαραθώνιο πότε άρχισες να ασχολείσαι;

ΑΠ.: Πρωτοέτρεξα γύρω στα 23 μου χρόνια, αλλά μετά ήρθαν κάποιοι τραυματισμοί. Μαραθώνιο τρέχω εδώ και οκτώ χρόνια. Έχω κάνει 15 Μαραθώνιους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, έχοντας ταξιδέψει στις μεγαλύτερες πρωτεύουσες της Ευρώπης.

Τον προηγούμενο μήνα στο Βουκουρέστι έκανα χρόνο 3 ώρες και 13 λεπτά και ήμουν ο πρώτος Έλληνας που τερμάτισε.

Όμως δεν τρέχω μόνο Μαραθώνιο. Για παράδειγμα στο Acropolis Run του 2012 τερμάτισα στη δέκατη θέση.

ΕΡ.: Στην παρατιθέμενη φωτογραφία εμφανίζεσαι να τρέχεις (ο πρώτος από τους δύο δρομείς) ανεβαίνοντας ένα βουνό! Περί τίνος πρόκειται;

ΑΠ.: Πάντα ήθελα να ανεβώ τον Όλυμπο, το... βουνό των Θεών! Έτσι, τον Ιούνιο του 2011 έτρεξα στον Μαραθώνιο του Ολύμπου, η εκκίνηση του οποίου ήταν στο Δίον, δηλαδή περίπου από το επίπεδο της θάλασσας. Ανεβήκαμε στην κορυφή και τερματίσαμε στο Λιτόχωρο. Η φωτογραφία είναι από τη θέση Ζωνάρια, στην κορυφή. Μιλάμε για 3.000 μέτρα ύψος.

 

ΕΡ.: Και στη δεύτερη φωτογραφία με ποιους είσαι;

ΑΠ.: Από αριστερά είναι με τη σειρά η Barbara Galloway, ο Jeff Galloway (Ολυμπιονίκης με την εθνική ομάδα των ΗΠΑ το 1972), ο μεγάλος Έλληνας δρομέας Γιάννης Κούρος και δίπλα του ο δρομέας υπεραποστάσεων Roy Pirrung, Αμερικανός κι αυτός. Η φωτογραφία τραβήχτηκε το 2010 στην Έκθεση του Μαραθωνίου, όπου όλοι οι παρευρισκόμενοι τρέξαμε τα 42.195 μέτρα του αυθεντικού μαραθώνιου δρόμου.

ΕΡ.: Λένε ορισμένοι πως αν είσαι άτομο κάποιας ηλικίας με οικογενειακές υποχρεώσεις δεν μπορείς να προπονείσαι συχνά.

ΑΠ.: Με κάποια προσπάθεια όλα γίνονται. Είμαι 49 ετών, παντρεμένος με δύο παιδιά και γυμνάζομαι σχεδόν κάθε μέρα.

ΕΡ.: Γιατί σε τέτοια ηλικία συνεχίζεις να κάνεις Μαραθώνιο;

ΑΠ.: Βασικός μου στόχος είναι ο μαραθωνοτουρισμός: Για την παρέα, για την κοινωνικότητα, για την υγεία. Είμαστε μια πολύ καλή παρέα και συναντιόμαστε κάθε φορά σε μια πρωτεύουσα της Ευρώπης.

ΕΡ.: Πέρα από αθλητής, δραστηριοποιείσαι και στον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Αθηνών.

ΑΠ.: Είμαι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΔΥΑ, αποστολή του οποίου είναι να ενημερώνει τον κόσμο για τα οφέλη του τρεξίματος και της άθλησης γενικότερα. Ο Σύλλογος, μεταξύ άλλων, οργανώνει κάθε χρόνο στον Άγιο Κοσμά δύο αγώνες -έναν 10.000 και έναν 20.000 μέτρων- σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ. Βοηθούμε επίσης όσο μπορούμε και στην οργάνωση του ετήσιου Κλασικού Μαραθωνίου που φέτος θα γίνει την Κυριακή 10 Νοεμβρίου.

ΕΡ.: Βάιε σε ξέρω πάρα πολλά χρόνια. Γενικότερα είσαι άτομο πολύ χαμηλών τόνων. Γιατί σήμερα αποφάσισες να δώσεις συνέντευξη;

ΑΠ.: Θα ήθελα να καλέσω τον κόσμο να επισκεφθεί την Έκθεση του Κλασικού Μαραθωνίου που διαρκεί έως και το Σάββατο το βράδυ, και ειδικότερα το περίπτερο του Συνδέσμου Δρομέων Υγείας Αθηνών.

Και φυσικά για να μιλήσω για τη διοργάνωση του Κλασικού Μαραθωνίου. Στις τρεις διαδρομές που θα γίνουν (κλασική, δέκα και πέντε χιλιάδων μέτρων) θα τρέξουν φέτος πάνω από είκοσι χιλιάδες δρομείς, εκ των οποίων οι ξένοι θα ξεπεράσουν πιθανότατα τους πέντε χιλιάδες, χωρίς φυσικά να περιλαμβάνω στο νούμερο αυτό και τους συνοδούς τους.

Ο Κλασικός Μαραθώνιος είναι το μεγαλύτερο τουριστικό γεγονός της χώρας, το οποίο μάλιστα είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας μας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v