Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακάμπτει η Wall μετά τον τυφώνα

Το ”ανώδυνο” πέρασμα του τυφώνα Ρίτα αλλά και τα κέρδη στις ευρωαγορές δημιουργούν το απαιτούμενο ευνοϊκό κλίμα στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, η οποία ανταποκρίνεται κινούμενη σε υψηλότερα επίπεδα.

Το ”ανώδυνο” πέρασμα του τυφώνα Ρίτα αλλά και τα κέρδη στις ευρωαγορές δημιουργούν το απαιτούμενο ευνοϊκό κλίμα στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, η οποία ανταποκρίνεται κινούμενη σε υψηλότερα επίπεδα.

Ειδικότερα, το σαββατοκύριακό ο τυφώνας Ρίτα προκάλεσε πολύ λιγότερες ζημιές από ότι αναμενόταν στα διυλιστήρια του Χιούστον και στον Κόλπο του Μεξικό, ανακουφίζοντας τις αγορές και κυρίως, την ενεργειακή.

Ως εκ τούτου, ο ”μαύρος χρυσός” σημειώνει σημαντική υποχώρηση σήμερα, με την τιμή του στο συμβόλαιο futures να διαμορφώνεται στα 63,44 δολάρια το βαρέλι στη Νέα Υόρκη και στα 61,88 δολάρια το βαρέλι στο Λονδίνο.

Έντονη κινητικότητα εμφανίζει η μετοχή της Boeing, η οποία συμμετέχει στο βιομηχανικό δείκτη Dow Jones, μετά την συμφωνία της αεροναυπηγικής εταιρίας με τα συνδικάτα των εργαζομένων, η οποία θέτει τέλος στην απεργία που ταλάνισε την εταιρία επί τρεις εβδομάδες. Η μετοχή της ενισχύεται κατά 2,7% στα 64,8 δολάρια.

Ανοδική κίνηση πραγματοποιεί μια ακόμη μετοχή του Dow Jones, αυτή της Wal-Mart. Η μεγαλύτερη εταιρία λιανικών πωλήσεων στον κόσμο ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις Σεπτεμβρίου αναμένεται να αυξηθούν εντός του εύρους του 2-4%.

Κατά 7% ενισχύεται η μετοχή της Palm Inc. στα 30,7 δολάρια καθώς η εταιρία που κατασκευάζει υπολογιστές χειρός αναμένεται να παρουσιάσει νέα έκδοση του προϊόντος Treo.

Στο μέτωπο των αναλυτών, η UBS αναβαθμίζει τις συστάσεις της για τη μετοχή της Kellogg’s σε buy από neutral, επισημαίνοντας ότι η εταιρία αναμένεται να ηγηθεί του κλάδου της σε μακροπρόθεσμο επίπεδο, λόγω των καινοτόμων προϊόντων της.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.487,05 μονάδες με κέρδη 0,65%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,65%, στις 2.130,54 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,35%, στις 1.219,79 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, έντονες ανοδικές τάσεις εμφανίζουν οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει κέρδη 0,51% στις 5.441,60 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να ενισχύεται κατά 1,61% στις 4.549,41 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 4.977,08 μονάδες με κέρδη 1,94%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v