Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα σε Wall παρά τη πτώση του πετρελαίου

Με μικτά πρόσημα ”έκλεισε” η Wall Street με τους επενδυτές να εστιάζουν την προσοχή τους στην υποχώρηση του μαύρου χρυσού, λόγω των εκτιμήσεων ότι ο τυφώνας ”Ρίτα” θα δημιουργήσει λιγότερα προβλήματα στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις των HΠΑ, από ό,τι αρχικώς αναμενόταν. Κέρδη σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Με μικτά πρόσημα έκλεισε η Wall Street με τους επενδυτές να εστιάζουν την προσοχή τους στην υποχώρηση του μαύρου χρυσού, λόγω των εκτιμήσεων ότι ο τυφώνας ”Ρίτα” θα δημιουργήσει λιγότερα προβλήματα στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις των HΠΑ, από ό,τι αρχικώς αναμενόταν. Κέρδη σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Ειδικότερα στα επίπεδα των 64 δολαρίων ανά βαρέλι διαμορφώθηκαν οι τιμές του αμερικανικού αργού μετά και την υποβάθμιση της αξιολόγησης του τυφώνα ”Ρίτα” στην κατηγορία 3. Αναλυτές της αγοράς αποδίδουν την υποχώρηση στις προβλέψεις ότι ο τυφώνας θα είναι λιγότερο καταστροφικός από τις αρχικές εκτιμήσεις.

Στα εταιρικά νέα, πτώση σημείωσε η Alcoa. Ο αμερικανικός κολοσσός προειδοποίησε ότι οι χαμηλές τιμές του Αλουμινίου και ο τυφώνας ”Κατρίνα” θα πλήξουν τα αποτελέσματα γ΄ τριμήνου της εταιρίας.

Απώλειες σημείωσε και η μετοχή της Oracle παρά την αύξηση των κερδών που σημείωσε στο α΄ οικονομικό της τρίμηνο. Ωστόσο οι επενδυτές δεν φάνηκαν να ικανοποιούνται από τις στάσιμες πωλήσεις της εταιρίας, ενώ οι προβλέψεις της για τις πωλήσεις στο τρέχον τρίμηνο δεν ικανοποίησαν την αγορά.

Πτώση κατέγραψαν και οι τίτλοι της Palm, αφού τα αποτελέσματα α΄ οικονομικού τριμήνου της τεχνολογικής εταιρίας χαρακτηρίσθηκαν απογοητευτικά.

Το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας υποχώρησε κατά 1,61%, στα 7,32 δολάρια, ενώ το ADR του ΟΤΕ έκλεισε αμετάβλητο, στα 9,78 δολάρια. Αμετάβλητο και το δικαίωμα της 3Ε, στα 28 δολάρια.

Στις 10.419 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο Dow Jones, με οριακές απώλειες 0,02%, ενώ κέρδη 0,29% σημειώσε ο Nasdaq, στις 2.116 μονάδες. Κέρδη 0,06% για τον S&P 500, στις 1.215 μονάδες.

Στις 5.413 μονάδες έκλεισε ο FTSE 100, με κέρδη 0,52%, ενώ άνοδο 0,69% κατέγραψε ο Dax, στις 4.882 μονάδες. Κέρδη 0,65% για τον Cac, στις 4.477 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v