Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Oracle και Alcoa πιέζουν τη Wall

Ήπιες πιέσεις επικρατούν στο άνοιγμα της αμερικανικής χρηματιστηριακής αγοράς, καθώς η αισιοδοξία από την υποχώρηση των πετρελαϊκών τιμών δείχνει να αντισταθμίζεται από την απογοητευτική εικόνα των αποτελεσμάτων της Oracle και την προειδοποίηση κερδοφορίας από την Alcoa.

Ήπιες πιέσεις επικρατούν στο άνοιγμα της αμερικανικής χρηματιστηριακής αγοράς, καθώς η αισιοδοξία από την υποχώρηση των πετρελαϊκών τιμών δείχνει να αντισταθμίζεται από την απογοητευτική εικόνα των αποτελεσμάτων της Oracle και την προειδοποίηση κερδοφορίας από την Alcoa.

Ειδικότερα, οι τιμές του πετρελαίου και της βενζίνης υποχωρούν στις ενεργειακές αγορές, καθώς ο τυφώνας ”Ρίτα” αποδυναμώνεται και στρέφεται ανατολικά, προσπερνώντας το επίκεντρο της βιομηχανίας διυλιστηρίων του Τέξας.

Όπως αναφέρουν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, η ταχύτητα των ανέμων του κυκλώνα έχει υποχωρήσει στα 140 μίλια την ώρα από 175, αλλά το 20% των αμερικανικών διυλιστηρίων έχει διακόψει τη λειτουργία του, περιμένοντας το πέρασμα της καταιγίδας.

Η τιμή του συμβολαίου Νοεμβρίου μειώνεται κατά 1,3% στα 65,2 δολάρια το βαρέλι στη Νέα Υόρκη και στα 63,7 δολάρια στο Λονδίνο.

Έντονες πιέσεις δέχεται η μετοχή της Oracle, η οποία υποχωρεί κατά 6,1% στο άνοιγμα, αποτυπώνοντας τα αποτελέσματα και τις εκτιμήσεις της εταιρίας, που ανακοινώθηκαν εχθές μετά το κλείσιμο.

Η εταιρία λογισμικού ανακοίνωσε αύξηση των καθαρών κερδών κατά 2% στο πρώτο οικονομικό τρίμηνο, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στις στάσιμες πωλήσεις αλλά και στις εκτιμήσεις του κολοσσού για την απόδοσή της στο τρέχον έτος και το 2006.

Κατά 5,4% υποχωρεί η μετοχή της Alcoa, η οποία διαπραγματεύεται στο βιομηχανικό δείκτη Dow Jones, μετά την προειδοποίηση της εταιρίας ότι τα κέρδη της στο τρίτο τρίμηνο θα κυμανθούν στο εύρος των 27-31 σεντς ανά μετοχή, έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών για κέρδη ανά μετοχή της τάξεως των 44 σεντς.

”Βουτιά” 16% καταγράφει η τιμή της μετοχής της Palm Inc. μετά την ανακοίνωση ισχνών αποτελεσμάτων πρώτου οικονομικού τριμήνου από την εταιρία υπολογιστών χειρός.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.404,05 μονάδες με απώλειες 0,17%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται πτωτικά κατά 0,31%, στις 2.104,54 μονάδες και ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,10%, στις 1.213,79 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, ανοδικές τάσεις καταγράφονται στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει κέρδη 0,25% στις 5.399,60 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να ενισχύεται κατά 0,40% στις 4.465,41 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 4.870,08 μονάδες με κέρδη 0,45%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v