Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ριζική αλλαγή στη διοικητική δομή της Microsoft

Καθώς κατηγορείται ότι το κολοσσιαίο μέγεθός της πλήττει τη δυνατότητα συναγωνισμού με τους μικρότερους ανταγωνιστές, η Microsoft ανακοίνωσε αναδιοργάνωση της δομής των επιχειρηματικών μονάδων της, οι οποίες θα έχουν πλέον κάθε μία τον δικό της πρόεδρο.

Ριζική αλλαγή στη διοικητική δομή της Microsoft
Σε μια προσπάθεια να απαντήσει στις ανησυχίες ότι το κολοσσιαίο μέγεθός της πλήττει τη δυνατότητα συναγωνισμού με τους μικρότερους ανταγωνιστές, η Microsoft ανακοίνωσε αναδιοργάνωση της δομής των επιχειρηματικών μονάδων της, οι οποίες θα έχουν πλέον κάθε μία τον δικό της πρόεδρο.

Ο κολοσσός της πληροφορικής θα χωριστεί σε τρεις βασικές μονάδες, σε κάθε μία εκ των οποίων θα ηγείται ένα διευθυντικό στέλεχος που θα έχει τον τίτλο του προέδρου.

”Στόχος της αλλαγής είναι να ευθυγραμμιστούν οι μονάδες μας έτσι ώστε να διευκολυνθεί και να επιταχυνθεί η εκτελεστική λειτουργία μας”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Steve Ballmer.

Η αναδιοργάνωση απαντά στις επικρίσεις ότι ο όμιλος έχει γίνει πολύ γραφειοκρατικός, καθώς και στην ήττα που επέφερε η καθυστέρηση του Vista, της τελευταίας έκδοσης του λειτουργικού συστήματος Windows.

Τη μονάδα βασικών προϊόντων και υπηρεσιών, που θα περιέχει το λειτουργικό σύστημα Windows και την online υπηρεσία MSN, θα διευθύνουν από κοινού ο Kevin Johnson και ο Jim Allchin.

Ο Jeff Raikes αναλαμβάνει πρόεδρος της επιχειρηματικής μονάδας που περιέχει το Microsoft Office και λογισμικά server, ενώ ο Robbie Bach αναλαμβάνει πρόεδρος της μονάδας ψυχαγωγίας και συσκευών, στην οποία εντάσσεται η κονσόλα Xbox.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v