Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πλησιάζει το Τέξας ο τυφώνας ”Ρίτα”

Τα σύνορα των Πολιτειών Τέξας-Λουϊζιάνα πλησιάζει ο τυφώνας ”Ρίτα” με ανέμους η ταχύτητα των οποίων ανέρχεται στα 135 μίλια την ώρα. Οι αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ υπολογίζουν ότι η αξιολόγηση του τυφώνα θα υποβαθμιστεί στην κατηγορία 3, πριν φθάσει σε κατοικημένες περιοχές.

Πλησιάζει το Τέξας ο τυφώνας ”Ρίτα”
Τα σύνορα των Πολιτειών Τέξας-Λουϊζιάνα πλησιάζει ο τυφώνας ”Ρίτα” με ανέμους η ταχύτητα των οποίων υπολογίζεται στα 135 μίλια την ώρα περίπου. Οι αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ κρίνουν ότι η αξιολόγηση του τυφώνα θα υποβαθμιστεί στην κατηγορία 3, πριν φθάσει σε κατοικημένες περιοχές.

Ωστόσο τουλάχιστον 2,5 εκατομμύρια άτομα έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους αναζητώντας καταφύγιο βορειότερα, ενώ πόλη φάντασμα είναι πλέον η Γκάλβεστον, που βρίσκεται στον κόλπο του Μεξικό.

Παράλληλα ένα λεωφορείο που μετέφερε ”πρόσφυγες” μακριά από το Χιούστον του Τέξας, τυλίχθηκε στις φλόγες με αποτέλεσμα τουλάχιστον 20 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Οι αρμόδιες αρχές απηύθυναν έκκληση στους κατοίκους που δεν εγκατέλειψαν την περιοχή να αναζητήσουν καταφύγιο όπου κρίνουν σκόπιμο, αφού ο τυφώνας αναμένεται να πλήξει περιοχές της πολιτείας για τουλάχιστον 16 ώρες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v