Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wall: Μικρά κέρδη με το βλέμμα στο πετρέλαιο

Μικρά κέρδη αποκόμισε η Wall Street με τους επενδυτές να παραμένουν για μία ακόμη ημέρα επικεντρωμένοι στην πορεία των πετρελαϊκών τιμών που κατέγραψαν νέο ιστορικό ρεκόρ και τους αναλυτές να κάνουν λόγο για ανοδική κίνηση τεχνικού χαρακτήρα καθώς η αγορά βρίσκεται κοντά σε χαμηλό επτά εβδομάδων. Πτώση στην Ευρώπη.

Μικρά κέρδη αποκόμισε η Wall Street με τους επενδυτές να παραμένουν για μία ακόμη ημέρα επικεντρωμένοι στην πορεία των πετρελαϊκών τιμών που κατέγραψαν νέο ιστορικό ρεκόρ και τους αναλυτές να κάνουν λόγο για ανοδική κίνηση τεχνικού χαρακτήρα καθώς η αγορά βρίσκεται κοντά σε χαμηλό επτά εβδομάδων. Πτώση στην Ευρώπη.

Ειδικότερα, οι τιμές του ”μαύρου χρυσού” κατέγραψαν νέο ιστορικό ρεκόρ στα 68 δολ. ανά βαρέλι, καθώς επικρατούσαν ανησυχίες για νέα καταιγίδα στον Κόλπο του Μεξικού την περιοχή που είναι υπεύθυνη για το 30% της αμερικανικής παραγωγής.

Ωστόσο μετά τα τελευταία στοιχεία των αρμοδίων υπηρεσιών που ανέφεραν ότι η καταιγίδα κατά πάσα πιθανότητα δεν θα πλήξει τελικά τον Κόλπο οι τιμές υποχώρησαν ελαφρώς παραμένοντας όμως αρκετά πάνω από τα 67 δολ. το βαρέλι.

Στο μέτωπο των macro, οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα ευθυγραμμίστηκαν με τις προβλέψεις των αναλυτών. Αναλυτικότερα, την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 20 Αυγούστου, συμπληρώθηκαν 315.000 αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας, με το μέγεθος να υποχωρεί οριακά από τις 316.000 αιτήσεις της αμέσως προηγούμενης εβδομάδας.

Η αγορά κατάφερε να διατηρηθεί σε θετικό έδαφος παρά τις δηλώσεις του επικεφαλής της Fed στο Σικάγο Michael Moskow, ο οποίος εκτίμησε ότι η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ πρέπει να συνεχίσει τις αυξήσεις επιτοκίων καθώς ο πληθωρισμός κυμαίνεται κοντά στο υψηλότερο ”αποδεκτό” όριο.

”Μέχρι να δούμε ξεκάθαρα τον αντίκτυπο των αυξήσεων στα επιτόκια και των υψηλών ενεργειακών τιμών στην κατανάλωση αλλά και γενικότερα στην οικονομία η αγορά θα παραμείνει στο συγκεκριμένο εύρος τιμών” σχολίασε η Elizabeth Bramwell πρόεδρος της Bramwell Capital Management στη Ν. Υόρκη.

Ανοδικά κινήθηκε η μετοχή της Johnson & Johnson με αφορμή την είδηση ότι έλαβε το ”πράσινο φως” από την Κομισιόν για να προχωρήσει στην εξαγορά της Guidant, υπό την προϋπόθεση ότι θα πωλήσει δύο μονάδες της στην Ευρώπη.

Η κίνηση της J&J ”παρέσυρε” σε θετικό έδαφος αρκετές μετοχές εταιριών του φαρμακευτικού κλάδου όπως η Forest Laboratories, η Glenmark Pharmaceuticals και η AmerisourceBergen Corp.

Κέρδη αποκόμισε η Citigroup με αφορμή τη φημολογία ότι πρόκειται να πωλήσει την Legg Mason Inc. στην Stifel Financial Corp.. Οι εκπρόσωποι πάντως των Citigroup και Legg Mason αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες.

Ενισχύθηκε ο τίτλος της Six Flags Inc. μετά την ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου ότι αποφάσισε να θέσει προς πώληση την εταιρία.

Στον αντίποδα, πιέσεις δέχθηκε η μετοχή της General Motors μετά την υποβάθμιση του χρέους της από τη Moody’s χαμηλότερα του ”junk”. Πτωτικά κινήθηκε και η μετοχή της Ford το χρέος της οποίας επίσης υποβαθμίστηκε.

Αρνητική η εικόνα της General Electric η οποία ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει 1,56 δισ. δολάρια για να αγοράσει μερίδιο 26% στην Turkiye Garanti Bankasi την τρίτη μεγαλύτερη εισηγμένη τράπεζα της Τουρκίας.

Υποχώρησε ο τίτλος της TiVo Inc. μετά την ανακοίνωση της εταιρίας ότι δεν περιμένει πλέον να επιτύχει σταθερή κερδοφορία για το τέταρτο τρίμηνο καθώς ακολουθεί μία πιο επιθετική και δαπανηρή στρατηγική marketing.

Πτώση σημείωσε η μετοχή της Intuit Inc. η οποία προέβλεψε για το πρώτο τρίμηνο ζημίες ανά μετοχή στα 30-35 σεντς έναντι ζημιών ύψους 26 σεντς που αποτελεί τη μέση πρόβλεψη των αναλυτών.

Το δικαίωμα του ΟΤΕ σημείωσε πτώση 0,66% στα 10,47, ενώ το ADR της Εθνικής υποχώρησε 0,55%, στα 7,23 δολάρια. Απώλειες 0,46% για το δικαίωμα της 3Ε, στα 30,50 δολάρια.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώθηκε στις 10.450,63 μονάδες με κέρδη 0,15%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινήθηκε ανοδικά κατά 0,26%, στις 2.134,37 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,23%, στις 1.212,37 μονάδες.

Έντονα πτωτικές τάσεις επικράτησαν στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχώρησε 0,37% στις 5.255,70 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη κατέγραψε απώλειες 1,22% στις 4.856,01 μονάδες ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι διαμορφώθηκε στις 4.378,51 μονάδες σημειώνοντας πτώση κατά 1,04%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v