Στα ”χωράφια” της Microsoft μπλέκει η Google

H Google κυκλοφόρησε στο Internet αναβάθμιση του ελεύθερου λογισμικού ”Desktop”, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να ”φορτώνουν” προγράμματα στον υπολογιστή τους, στην τελευταία μιας σειράς ενδείξεων ότι εισβάλλει στα ”χωράφια” της Microsoft.

του Chris Nuttall στο Σαν Φρανσίσκο

H Google κυκλοφόρησε στο internet αναβάθμιση του ελεύθερου λογισμικού Desktop, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να ”φορτώνουν” προγράμματα στον υπολογιστή τους, στην τελευταία μιας σειράς ενδείξεων ότι εισβάλλει στα ”χωράφια” της Microsoft.

Η αναβάθμιση του ελεύθερου λογισμικού, το οποίο έχει κοινά σημεία με πολλές από τις λειτουργίες των Windows της Microsoft, λαμβάνει χώρα ελάχιστες ημέρες μετά την ανακοίνωση από την Google ότι θα προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ζητώντας από την αγορά περί τα 4 δισ. δολ. στην πρώτη επέτειο της αρχικής της εισαγωγής στην αγορά.

Η Microsoft, η οποία προσπαθεί να προλάβει την Google στις μηχανές αναζήτησης, ίσως να αισθανθεί ότι το Desktop εισβάλλει στον δικό της χώρο κυριαρχίας, λίγο πριν από την κυκλοφορία του νέου της λειτουργικού συστήματος, ονόματι Vista.

Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι το αναβαθμισμένο πρόγραμμα, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να ”φορτώνουν” προγράμματα, να ψάχνουν το σκληρό τους δίσκο και να έχουν πρόσβαση σε πρόσφατα έγγραφα και e-mails, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εναλλακτική λύση στα Windows της Microsoft.

To Google Desktop 2.0 έχει μια ”κολόνα” στην άκρη του υπολογιστή με σειρά πληροφοριών που περιλαμβάνουν πρόσφατες ειδήσεις, τον καιρό, χρηματιστηριακά δεδομένα, ένα σημειωματάριο, φωτογραφίες και εύκολες συνδέσεις (links) με στοιχεία και προγράμματα που χρησιμοποιούνται συχνά από τον χρήστη.

”Θα περιέγραφα αυτή την κολόνα ως έναν πίνακα ελέγχου με μια σειρά shortcuts που περιορίζουν την ανάγκη χρήσης του λειτουργικού συστήματος των Windows. Πρόκειται για μια συγχώνευση των περιεχομένων στον υπολογιστή του χρήστη με τα περιεχόμενα στο internet”, επισημαίνει ο Greg Sterling, αναλυτής της Kelsey Group.

© The Financial Times Limited 2005. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v