Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wall: Οριακές μεταβολές με το βλέμμα στο πετρέλαιο

Οριακές μεταβολές σε θετικό έδαφος καταγράφει η Wall Street με τους επενδυτές να παραμένουν προσηλωμένοι στις πετρελαϊκές τιμές και τους αναλυτές να επισημαίνουν τον τεχνικό χαρακτήρα της κίνησης της αγοράς η οποία βρίσκεται κοντά σε χαμηλά επτά εβδομάδων. Πτώση στην Ευρώπη.

Οριακές μεταβολές σε θετικό έδαφος καταγράφει η Wall Street με τους επενδυτές να παραμένουν προσηλωμένοι στις πετρελαϊκές τιμές και τους αναλυτές να επισημαίνουν τον τεχνικό χαρακτήρα της κίνησης της αγοράς η οποία βρίσκεται κοντά σε χαμηλά επτά εβδομάδων. Πτώση στην Ευρώπη.

Ειδικότερα, οι τιμές του ”μαύρου χρυσού” τιμώνται στα 67,40 δολ. ανά βαρέλι για το αργό στη Ν. Υόρκη και στα 65,27 δολ. για το Brent στο Λονδίνο ενώ νωρίτερα είχαν καταγράψει νέο ιστορικό ρεκόρ στα 68 δολ. ανά βαρέλι, καθώς επικρατούσαν ανησυχίες για νέα καταιγίδα στον Κόλπο του Μεξικού την περιοχή που είναι υπεύθυνη για το 30% της αμερικανικής παραγωγής.

Ωστόσο τα τελευταία στοιχεία των αρμοδίων υπηρεσιών αναφέρουν ότι η καταιγίδα κατά πάσα πιθανότητα δεν θα πλήξει τελικά τον Κόλπο.

Στο μέτωπο των macro, οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα ευθυγραμμίστηκαν με τις προβλέψεις των αναλυτών. Αναλυτικότερα, την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 20 Αυγούστου, συμπληρώθηκαν 315.000 αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας, με το μέγεθος να υποχωρεί οριακά από τις 316.000 αιτήσεις της αμέσως προηγούμενης εβδομάδας.

”Φθάνοντας στο Σεπτέμβρη, ο οποίος ιστορικά δεν είναι και η καλύτερη εποχή για τις μετοχές, και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι τα τεχνικά στοιχεία είναι κάπως αδύναμα φαίνεται ότι οι αγορές θα συνεχίσουν να ”παλεύουν” τις επόμενες εβδομάδες” σχολίασε ο Michael Sheldon, ανώτερος αναλυτής της Spencer Clarke LLC.

”Ωστόσο αν δούμε μία διατηρήσιμη υποχώρηση του πετρελαίου τότε οι αγορές έχουν καλές πιθανότητες για ένα ανοδικό ράλι στο τέλος του τετάρτου τριμήνου. Όμως αυτό είναι ένα μεγάλο ΑΝ”, πρόσθεσε.

Πτωτικά κινείται η μετοχή της General Motors μετά την υποβάθμιση του χρέους της από τη Moody’s χαμηλότερα του ”junk”. Πιέσεις δέχεται η μετοχή της Ford το χρέος της οποίας επίσης υποβαθμίστηκε.

Υποχωρεί η μετοχή της General Electric η οποία ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει 1,56 δισ. δολάρια για να αγοράσει μερίδιο 26% στην Turkiye Garanti Bankasi την τρίτη μεγαλύτερη εισηγμένη τράπεζα της Τουρκίας.

Απώλειες καταγράφει ο τίτλος της TiVo Inc. μετά την ανακοίνωση της εταιρίας ότι δεν περιμένει πλέον να επιτύχει σταθερή κερδοφορία για το τέταρτο τρίμηνο καθώς ακολουθεί μία πιο επιθετική και δαπανηρή στρατηγική marketing.

Ανοδικά κινείται ο τίτλος της Johnson & Johnson μετά την είδηση ότι η Κομισιόν έδωσε το ”πράσινο φως” για την εξαγορά της Guidant Corp. έναντι τιμήματος 19 δισ. ευρώ υπό την προϋπόθεση ότι η νέα εταιρία θα πωλήσει κάποιες από τις μικρότερες μονάδες της.

Ενισχύεται η μετοχή της Caterpillar μετά την αναβάθμιση της τιμής – στόχου από την UBS στα 65 δολάρια.

Κέρδη αποκομίζουν οι μετοχές των Motorola και Nokia μετά τα σχόλια της Gartner ότι οι δύο εταιρίες έχουν αυξήσει το μερίδιό τους στην παγκόσμια αγοράς κινητής τηλεφωνίας σε βάρος των μικρότερων αντιπάλων τους Siemens και Ericsson.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.441 μονάδες με κέρδη 0,06%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,19%, στις 2.132 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,13%, στις 1.211 μονάδες.

Έντονα πτωτικές τάσεις επικράτησαν στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχώρησε 0,37% στις 5.255,70 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη κατέγραψε απώλειες 1,22% στις 4.856,01 μονάδες ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι διαμορφώθηκε στις 4.378,51 μονάδες σημειώνοντας πτώση κατά 1,04%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v