Η έντονη ζήτηση πιέζει τους traders ομολόγων

Ένας ασυνήθιστα μεγάλος αριθμός συμβολαίων futures Ιουνίου του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου διακανονίστηκε με μεταφορά των treasuries σε φυσική μορφή πυροδοτώντας έναν αγώνα δρόμου μεταξύ αυτών με θέσεις short, για να βρουν το φθηνότερο ώστε να ικανοποιήσουν το συμβόλαιο.

της Jennifer Hughes στη Νέα Υόρκη

”Όταν συγκεκριμένες συναλλαγές γίνονται πρωτοσέλιδες ειδήσεις και αναλύσεις, ξέρεις πολύ καλά ότι τελείωσαν”, επισημαίνει ο Mike McGlone, αναλυτής futures στην ABN Amro, αναφερόμενος στις δυσκολίες που αντιμετώπισαν για τον διακανονισμό του συμβολαίου futures Ιουνίου του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου.

Ένας ασυνήθιστα μεγάλος αριθμός συμβολαίων διακανονίστηκε με μεταφορά των treasuries σε φυσική μορφή, πυροδοτώντας έναν αγώνα δρόμου μεταξύ αυτών με θέσεις short, για να βρουν το φθηνότερο ώστε να ικανοποιήσουν το συμβόλαιο.

Το Chicago Board of Trade αντέδρασε θέτοντας περιορισμό στον όγκο των θέσεων για κάθε επενδυτή στις τελευταίες 10 ημέρες των συναλλαγών κάθε συμβολαίου, αρχής γενομένης από αυτό του Δεκεμβρίου.

Το αποτέλεσμα ήταν μια άμεση υποχώρηση στην τιμή του συμβολαίου του Σεπτεμβρίου, κοστίζοντας στους κατόχους τους ένα αξιοσέβαστο ποσόν.

Η τρέχουσα εβδομάδα σηματοδοτείται από την έναρξη του ”roll”, όταν οι επενδυτές μετακυλίουν τις θέσεις τους από το ενεργό συμβόλαιο -του Σεπτεμβρίου- σε αυτό του Δεκεμβρίου.

Παρά τις ενέργειες του CBOT αλλά και την εκτενή ενασχόληση των μέσων ενημέρωσης με τα προβλήματα στο συμβόλαιο του Ιουνίου, οι traders στη Wall Street και στο Σικάγο ανησυχούν για επανάληψη του προβλήματος.

Ο κεραυνός ποτέ δεν χτυπά δυο φορές στις αγορές και υπάρχουν κάποιες διαφορές σε τεχνικό επίπεδο αυτή τη φορά”, επισημαίνει ο κ. McGlone. Όπως επισημαίνει, τον Ιούνιο, το 10ετές ομόλογο με ωρίμανση τον Φεβρουάριο του 2012 ήταν υπερβολικά φθηνό εν συγκρίσει με άλλα συμβόλαια.

Για τον Σεπτέμβριο, το φθηνότερο ήταν η έκδοση με ωρίμανση τον Αύγουστο του 2012, κάτι που συμβαίνει και για το συμβόλαιο του Δεκεμβρίου.
© The Financial Times Limited 2005. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v