Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις λόγω πετρελαίου και macro στη Wall

Πιέσεις δέχεται η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στη νέα ανοδική κίνηση του ”μαύρου χρυσού” που δείχνει να εμμένει πλέον των επιπέδων των 66 δολαρίων, αλλά και στα μακροοικονομικά δεδομένα που υποδηλώνουν οικονομική επιβράδυνση.

Πιέσεις δέχεται η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στη νέα ανοδική κίνηση του ”μαύρου χρυσού” που δείχνει να εμμένει πλέον των επιπέδων των 66 δολαρίων, αλλά και στα μακροοικονομικά δεδομένα που υποδηλώνουν οικονομική επιβράδυνση.

Ειδικότερα, νέα άνοδο, πειστικά πάνω από τα 66 δολάρια, εμφανίζουν οι τιμές του πετρελαίου στη Νέα Υόρκη, καθώς δημιουργείται καταιγίδα κοντά στις Μπαχάμες και εγείρει τον κίνδυνο να διαταραχθεί η προσφορά πετρελαίου από τον Κόλπο του Μεξικού για πέμπτη φορά στην τρέχουσα περίοδο τυφώνων.

Πρόκειται για τη 12η τροπική καταιγίδα της περιόδου και ενδέχεται να υποχρεώσει εκ νέου σε εκκένωση των θαλάσσιων πετρελαιοπηγών, απ’ όπου προέρχεται το 30% της παραγωγής πετρελαίου της χώρας.

Το συμβόλαιο παράδοσης Οκτωβρίου ενισχύεται κατά 60 σεντς, στα 66,31 δολ. ανά βαρέλι, στις ηλεκτρονικές συναλλαγές της Νέα Υόρκης, ενώ στο Λονδίνο, ο ”μαύρος χρυσός” τιμάται στα 65,15 δολάρια το βαρέλι.

Εν τω μεταξύ, ισχυρή πτώση εμφανίζουν οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών τον Ιούλιο στις ΗΠΑ, με τους αναλυτές να αποδίδουν εν μέρει την υποχώρηση σε εποχικούς παράγοντες, αλλά και σε μείωση των καταναλωτικών δαπανών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ, οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών σημείωσαν ισχυρή κάμψη κατά 4,9% τον Ιούλιο έναντι εκτιμήσεων για υποχώρηση κατά 1,5%. Τον προηγούμενο μήνα, είχε σημειωθεί αύξηση κατά 1,9%.

Επενδυτικό ενδιαφέρον αναμένεται στην μετοχή της Regis Corp. μετά από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τετάρτου οικονομικού τριμήνου, που ευθυγραμμίστηκαν με τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Τα κέρδη της διαμορφώθηκαν σε 29 ,5 εκ. δολ. με πωλήσεις 593,5 εκ. δολ.

Η Pilgrim Pride Corp. σε χρηματιστηριακή ανακοίνωση επισημαίνει ότι αναμένει κέρδη ανά μετοχή της τάξεως των 90 σεντς - 1 δολάριο στο τρίμηνο που ολοκληρώνεται στις 2 Οκτωβρίου.

Κινητικότητα αναμένεται και στη μετοχή της Google μετά την ανακοίνωση για επέκταση των δραστηριοτήτων της στις τηλεφωνικές υπηρεσίες, αλλά και στον απόηχο της αναμενόμενης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.492,05 μονάδες με απώλειες 0,25%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται πτωτικά κατά 0,26%, στις 2.131,54 μονάδες και ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,12%, στις 1.216,79 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, σε χαμηλότερα επίπεδα διαμορφώνονται και οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει απώλειες 0,52% στις 5.272,60 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να υποχωρεί κατά 0,76% στις 4.402,41 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 4.882,08 μονάδες με απώλειες 0,76%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v