Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wall: Ηπια άνοδος με αιχμή Coca-Cola, IBM

Ανοδικά κινείται η Wall Street μετά τα θετικά σχόλια αναλυτών για δεικτοβαρείς μετοχές όπως η Coca-Cola και η IBΜ, ενώ σύμφωνα με τους αναλυτές η πρόσφατη πτώση δημιούργησε κάποιες αγοραστικές ευκαιρίες οι οποίες δεν περνούν απαρατήρητες από τους επενδυτές. Δυναμική ανάκαμψη στην Ευρώπη.

Ανοδικά κινείται η Wall Street μετά τα θετικά σχόλια αναλυτών για δεικτοβαρείς μετοχές όπως η Coca-Cola και η International Business Machines, ενώ σύμφωνα με τους αναλυτές η πρόσφατη πτώση δημιούργησε κάποιες αγοραστικές ευκαιρίες οι οποίες δεν περνούν απαρατήρητες από τους επενδυτές. Δυναμική ανάκαμψη στην Ευρώπη.

Εν τω μεταξύ, το πετρέλαιο κινείται και πάλι ανοδικά, λόγω πολιτικών διαταραχών στο Εκουαδόρ αλλά και αναλύσεων που ”βλέπουν” το εμπόρευμα να παραμένει στα επίπεδα άνω των 60 δολαρίων για το υπόλοιπο του έτους. Ο ”μαύρος χρυσός” τιμάται στα 65 δολάρια το βαρέλι στη Νέα Υόρκη και στα 63,96 δολάρια στο Λονδίνο.

Κέρδη αποκομίζουν μετοχές εταιριών ενέργειας και πετρελαίου όπως η Valero Energy Corp. και η Exxon Mobil.

Άνοδο καταγράφει η μετοχή της Coca-Cola η οποία τέθηκε στο επίκεντρο της προσοχής μετά την αναβάθμιση από την UBS, σε ”buy” από ”neutral”. Η UBS εκτιμά ότι ο κολοσσός στον κλάδο των αναψυκτικών βρίσκεται σε φάση ανάκαμψης και ότι αναμένεται επιτάχυνση του ρυθμού αύξησης των πωλήσεων στο προσεχές διάστημα. ”Η ανάκαμψη της εταιρίας θα βασιστεί στο ισχυρό marketing και την καλύτερη εκτέλεση” τονίζει στην έκθεσή της.

Αξίζει να επισημανθεί ότι η αναβάθμιση της Coca-Cola από τη UBS λαμβάνει χώρα μια ημέρα μετά τη συναίνεση του κολοσσού στην απόσυρση των προϊόντων της από τα δημοτικά σχολεία των ΗΠΑ, ως κίνηση καλής θέλησης για την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας.

Ανοδικά κινείται ο τίτλος της International Business Machines (IBM) μετά τα σχόλια της Prudential η οποία επισήμανε την ύπαρξη θετικών παραγόντων στον ορίζοντα για τη μετοχή.

Κέρδη αποκομίζει η μετοχή της Caterpillar η οποία ανακοίνωσε ότι υπέγραψε τρεις μη δεσμευτικές συμφωνίες με εταιρία στη Σαγκάη η οποία ασχολείται με την ανάπτυξη του μεγαλύτερου παγκοσμίως βιομηχανικού πάρκου. Τον προηγούμενο μήνα η Caterpillar είχε ανακοινώσει ότι αποκομίζει σχεδόν 1 δισ. δολ. από τις πωλήσεις στην Κίνα.

Ενισχύεται η μετοχή της Delphi με αφορμή την αναβάθμισή της σε ”overweight” από ”underweight” από την Lehman Brothers η οποία εκτίμησε ότι οι προοπτικές βελτίωσης των πωλήσεων προς την General Motors, που αποτελεί τον μεγαλύτερο πελάτη της εταιρίας ανταλλακτικών οχημάτων, θα οδηγήσουν υψηλότερα τη μετοχή.

Στο επίκεντρο παραμένει ο κλάδος του λιανεμπορίου, με τις μετοχές της κατηγορίες να βρίσκονται υπό στενή παρακολούθηση μετά τις προειδοποιήσεις της Wal-Mart.

Κέρδη καταγράφει η μετοχή της Ann Taylor Stores η οποία ανακοίνωσε κέρδη της τάξεως των 7,1 εκ. δολ. λόγω έκτακτων χρεώσεων. Οι πωλήσεις της αλυσίδας καταστημάτων ενισχύθηκαν κατά 7,6% στα 508,7 εκ. δολ. στο τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουλίου, ξεπερνώντας οριακά τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Θετική η εικόνα της Dillard’s μετά την ανακοίνωση σημαντικά μικρότερων απωλειών από ό,τι αναμενόταν.

Στον αντίποδα, πτωτικά κινείται ο τίτλος της Gap Inc. με την Merrill Lynch να υποβαθμίζει τη σύσταση της σε ”neutral” από ”buy” προβλέποντας απογοητευτικές πωλήσεις τον Αύγουστο.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.592 μονάδες με κέρδη 0,36%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,12%, στις 2.138 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,25%, στις 1.222 μονάδες.

Κέρδη αποκόμισαν οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές μετά από έξι συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύθηκε κατά 0,82% στις 5.312,60 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη σημείωσε άνοδο κατά 1,62% στις 4.929,91 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 διαμορφώθηκε στις 4.487,90 μονάδες με κέρδη 1,31%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v