Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ”δίψα” της UBS για Coca-Cola ωθεί τον Dow

Η αναβάθμιση της σύστασης της UBS για την Coca-Cola, μιας εκ των μετοχών που συνθέτουν το δείκτη Dow Jones, αλλά και τα κέρδη των εταιριών εμπορευμάτων στις διεθνείς αγορές φαίνονται να βοηθούν την αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά να κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδα.

Η αναβάθμιση της σύστασης της UBS για την Coca-Cola, μιας εκ των μετοχών που συνθέτουν το δείκτη Dow Jones, αλλά και τα κέρδη των εταιριών εμπορευμάτων στις διεθνείς αγορές φαίνονται να βοηθούν την αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά να κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδα.

Εν τω μεταξύ, το πετρέλαιο κινείται και πάλι ανοδικά, λόγω πολιτικών διαταραχών στο Εκουαδόρ αλλά και αναλύσεων που ”βλέπουν” το εμπόρευμα να παραμένει στα επίπεδα άνω των 60 δολαρίων για το υπόλοιπο του έτους.

Ο ”μαύρος χρυσός” τιμάται στα 64,40 δολάρια το βαρέλι στη Νέα Υόρκη και στα 63,50 δολάρια στο Λονδίνο, καταγράφοντας άνοδο 1,75%.

Ως εκ τούτου, ανοδική κίνηση αναμένεται από τις μετοχές εμπορευμάτων όπως η BHP Biliton και τις πετρελαϊκές εταιρίες (ΕxxonMobil, ConocoPhilips).

Στο μέτωπο των αναλυτών, αίσθηση στην αγορά έχει προκαλέσει η αναβάθμιση της Coca-Cola από την UBS, σε ”buy” από ”neutral”, επισημαίνοντας πως εκτιμά ότι ο κολοσσός στον κλάδο των αναψυκτικών βρίσκεται σε φάση ανάκαμψης και ότι αναμένεται επιτάχυνση του ρυθμού αύξησης των πωλήσεων στο προσεχές διάστημα. ”Η ανάκαμψη της εταιρίας θα βασιστεί στο ισχυρό marketing και την καλύτερη εκτέλεση” τονίζει στην έκθεσή της η UBS.

Αξίζει να επισημανθεί ότι η αναβάθμιση της Coca-Cola από τη UBS λαμβάνει χώρα μια ημέρα μετά τη συναίνεση του κολοσσού στην απόσυρση των προϊόντων της από τα δημοτικά σχολεία των ΗΠΑ, ως κίνηση καλής θέλησης για την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας.

Η μετοχή της Coca-Cola ενισχύεται πλέον του 2% στα 44,4 δολάρια.

Στα υπόλοιπα εταιρικά νέα, η Ann Taylor Stores ανακοίνωσε κέρδη της τάξεως των 7,1 εκ. δολ. λόγω έκτακτων χρεώσεων. Οι πωλήσεις της αλυσίδας καταστημάτων ενισχύθηκαν κατά 7,6% στα 508,7 εκ. δολ. στο τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουλίου, ξεπερνώντας οριακά τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, η Intelsal αναμένεται να καταθέσει προσφορά ύψους 1,3 δισ. δολ. για την εξαγορά της New Skies Satellite Holdings.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.586,05 μονάδες με κέρδη 0,30%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,11%, στις 2.137,54 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,27%, στις 1.222,79 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, ανοδικές τάσεις επικρατούν και στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει κέρδη 0,65% στις 5.303,60 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να ενισχύεται κατά 0,71% στις 4.461,41 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 4.903,08 μονάδες με κέρδη 1,07%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v