Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wall: Μικτές τάσεις μετά τα νέα macro

Περιορίζονται σταδιακά οι πιέσεις στη Wall Street μετά τα στοιχεία για την ισχυρή άνοδο του βιομηχανικού δείκτη Philly Fed τον Αύγουστο, με την μετοχή της Google να παραμένει στο επίκεντρο μετά την είδηση για διάθεση έως και 14,16 εκ. μετοχών στην αγορά. Αρνητικά πρόσημα στην Ευρώπη.

Περιορίζονται σταδιακά οι πιέσεις στη Wall Street μετά τα στοιχεία για την ισχυρή άνοδο του βιομηχανικού δείκτη Philly Fed τον Αύγουστο, με την μετοχή της Google να παραμένει στο επίκεντρο μετά την είδηση για διάθεση έως και 14,16 εκ. μετοχών στην αγορά. Αρνητικά πρόσημα στην Ευρώπη.

Εν τω μεταξύ, πτωτικά συνεχίζει να κινείται η τιμή του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις από OPEC και Goldman Sachs, συνεχίζοντας την καθοδική τάση που ξεκίνησε εχθές, οπότε και υποχώρησε πλέον του 2,5% κάτω από τα 64 δολάρια. Ο ”μαύρος χρυσός” τιμάται στα 62,90 δολάρια το βαρέλι στη Νέα Υόρκη και στα 61,74 δολάρια στο Λονδίνο.

Στις μακροοικονομικές ανακοινώσεις της ημέρας, αύξηση κατά 6.000 σημείωσαν οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 14 Αυγούστου, διαμορφούμενες στις 316.000. Η αύξηση είναι υψηλότερη των προβλέψεων καθώς οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι οι αιτήσεις θα αγγίξουν τις 310.000.

Παράλληλα, σημαντική άνοδο εμφάνισε τον Αύγουστο ο βιομηχανικός δείκτης Philly Fed, ο οποίος ξεπέρασε τις προβλέψεις των αναλυτών. Συγκεκριμένα, ο δείκτης σημείωσε άνοδο στο 17,5 από το 9,6 όπου είχε βρεθεί τον Ιούλιο, ενώ οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για διαμόρφωση στο 14.

Οριακή ενίσχυση 0,1% παρουσίασε τον Ιούλιο ο ”δείκτης των δεικτών” ο οποίος ευθυγραμμίστηκε με τις εκτιμήσεις της αγοράς. Όπως σχολίαζαν αναλυτές, η οριακή μεταβολή του δείκτη ενισχύει τις ανησυχίες περί αδύναμης ανάπτυξης για το υπόλοιπο του έτους.

Στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών βρίσκεται η μετοχή της Google η οποία δέχεται πιέσεις. Η εταιρία αποκάλυψε την πρόθεση διάθεσης έως και 14,16 εκ. μετοχών στην αγορά του Nasdaq, κίνηση από την οποία αποσκοπεί να αντλήσει περί τα 4 δισ. δολάρια για να καλύψει κεφαλαιακές ανάγκες και να προβεί σε εξαγορές.

Υποχώρηση εμφανίζει η μετοχή της BEA Systems η οποία ανακοίνωσε για το δεύτερο τρίμηνο πωλήσεις ύψους 285,2 εκατ. δολαρίων έναντι των 285,8 εκατ. δολ. που ήταν η μέση πρόβλεψη των αναλυτών.

Πτωτικά κινείται ο τίτλος της Morgan Stanley μετά την ανακοίνωση της εταιρίας ότι τελικά δεν θα προχωρήσει στην πώληση της μονάδας πιστωτικών καρτών Discover αλλά αντί αυτής θα πωλήσει το τμήμα leasing αεροσκαφών, στο πλαίσιο του σχετικού σχεδίου για την ενίσχυση της κερδοφορίας της.

Αρνητική η εικόνα της Hot Topic. Η εταιρία που πωλεί ρουχισμό για εφήβους ανακοίνωσε ότι περιμένει για το τρίτο τρίμηνο κέρδη ανά μετοχή στα 15-18 σεντς έναντι των 27 σεντς που είναι η εκτίμηση των αναλυτών. Παράλληλα για το τέταρτο τρίμηνο αναμένει κέρδη 30-38 σεντς ανά μετοχή έναντι προβλέψεων των αναλυτών για 43 σεντς.

Πιέσεις δέχονται και άλλες μετοχές του λιανικού εμπορίου όπως η Limited με τον κλάδο να εμφανίζει πτώση κατά 1,3% την τρέχουσα εβδομάδα με την προειδοποίηση κερδοφορίας από την Wal-Mart.

Σε θετικό έδαφος κινείται ο τίτλος της Altria Group μετά την είδηση ότι το Ανώτατο Δικαστήριο του Illinois απέρριψε μία ετυμηγορία ύψους 1 δισ. δολ. σε μία υπόθεση απάτης των καταναλωτών, γεγονός που ενδέχεται να λειτουργήσει ως προηγούμενο και για άλλες δικαστικές υποθέσεις μεταξύ των οποίων και εκείνη για τα light τσιγάρα της Philip Morris που ανήκει στην Altria.

Ενισχύεται η μετοχή της Network Appliance η οποία προέβλεψε ότι η κερδοφορία στο σύνολο του 2006 θα φθάσει στα 79 σεντς ανά μετοχή έναντι των 73 σεντς που εκτιμούν οι αναλυτές.

Κέρδη αποκομίζει η μετοχή της Six Flags Inc. μετά την είδηση ότι ο Daniel M. Snyder, ο κυριότερος επενδυτής της εταιρίας, επιθυμεί να τριπλασιάσει το ποσοστό που κατέχει στο 35%.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.563 μονάδες με μικρά κέρδη 0,12%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται πτωτικά κατά 0,29% στις 2.138 μονάδες και ο S&P 500 υποχωρεί οριακά κατά 0,06%, στις 1.219 μονάδες.

Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές με τις απώλειες πάντως να μετριάζονται στο κλείσιμο. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχώρησε 0,44% στις 5.269,30 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη σημείωσε πτώση κατά 0,41% στις 4.851,27 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 διαμορφώθηκε στις 4.430,07 μονάδες με μικρές απώλειες 0,22%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v