Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πληθωρισμός και Gateway πιέζουν τη Wall

Ήπιες πιέσεις εκδηλώνονται στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, παρά την βελτίωση του κλίματος μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Wal Mart και Home Depot, λόγω της ανάκαμψης του πληθωρισμού τον Ιούλιο και της προειδοποίησης κερδοφορίας της Gateway Inc.

Ήπιες πιέσεις εκδηλώνονται στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, παρά την βελτίωση του κλίματος μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Wal Mart και Home Depot, λόγω της ανάκαμψης του πληθωρισμού τον Ιούλιο και της προειδοποίησης κερδοφορίας της Gateway Inc.

Εν τω μεταξύ, η τιμή του ”μαύρου χρυσού” υποχωρεί για δεύτερη ημέρα στις διεθνείς αγορές, καθώς τα διυλιστήρια των ΗΠΑ αποκαθιστούν τα προβλήματα παραγωγής, γεγονός που αναμένεται να οδηγήσει σε νέα αύξηση των στρατηγικών αποθεμάτων στις ΗΠΑ.

Παράλληλα, σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού Υπουργείου Εμπορίου, ενισχυμένες εμφανίζονται οι πληθωριστικές πιέσεις στις ΗΠΑ τον Ιούλιο, λόγω και της ανόδου των πετρελαϊκών τιμών στο διάστημα αυτό, με τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή να ενισχύεται κατά 0,5% σε μηνιαία βάση.

Ειδικότερα, ο πληθωρισμός ενισχύθηκε κατά 0,5% τον Ιούλιο, εξέλιξη που αποδίδεται στην ανάλογη άνοδο, κατά 3,8% της πετρελαϊκής τιμής. Οι αναλυτές περίμεναν διαμόρφωση του μεγέθους στο 0,4%, έναντι μηδενικής μεταβολής τον προηγούμενο μήνα. Σε ετήσια βάση, ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή εμφανίζεται ενισχυμένος κατά 3,2%.

Στο μεταξύ, αύξηση της κερδοφορίας της κατά 5,8% εμφάνισε η αμερικανική Wal Mart, λόγω σημαντικής ενίσχυσης των πωλήσεων τροφίμων και καλοκαιρινών ρούχων.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρίας ανήλθαν σε 2,8 δισ. δολ. έναντι 2,65 δισ. δολ. κατά την αντίστοιχη περυσινή χρήση. Τα συνολικά έσοδα στο τρίμηνο ενισχύθηκαν κατά 10% στα 77,52 δισ. δολ. με τις πωλήσεις ιδίων σημείων πώλησης να ενισχύονται κατά 3,5%. Τα αποτελέσματα της μεγαλύτερης εταιρίας λιανικού εμπορίου ικανοποίησαν την αγορά, καθώς ξεπέρασε τις προβλέψεις των αναλυτών.

Επενδυτικό ενδιαφέρον εμφανίζεται και στη μετοχή της Home Depot, μετά από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της εταιρίας, τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Τα κέρδη της αυξήθηκαν κατά 17,1% στα 1,8 δισ. δολ. με αύξηση των εσόδων της κατά 11,7% στα 22,3 δισ. δολ.

Έντονες πιέσεις καταγράφονται στη μετοχή της Gateway Inc. η οποία υποχωρεί πλέον του 15% στην έναρξη της συνεδρίασης, μετά από ανακοίνωση της εταιρίας ότι περιμένει κέρδη ανά μετοχή της τάξεως των 11-13 σεντς ανά μετοχή έναντι προηγούμενων εκτιμήσεων για 17 σεντς.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.632,05 μονάδες με απώλειες 0,02%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται πτωτικά κατά 0,35%, στις 2.159,54 μονάδες και ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,07%, στις 1.233,79 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, μεικτές τάσεις παρουσιάζουν και οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει απώλειες 0,20% στις 5.333,60 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να ενισχύεται κατά 0,22% στις 4.476,41 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 4.938,08 μονάδες με κέρδη 0,33%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v