Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wall: Περιορίζονται τα κέρδη λόγω πετρελαίου

Περιορίζονται τα κέρδη της Wall Street καθώς οι τιμές του πετρελαίου συνεχίζουν να καταγράφουν νέα ιστορικά ρεκόρ ωστόσο η αγορά αντλεί, μέχρι στιγμής, στήριξη από τα θετικά εταιρικά νέα όπως η επέκταση της Yahoo στην Κίνα και τις ειδήσεις από το μέτωπο της μακροοικονομίας. Πτώση στην Ευρώπη.

Περιορίζονται τα κέρδη της Wall Street καθώς οι τιμές του πετρελαίου συνεχίζουν να καταγράφουν νέα ιστορικά ρεκόρ ωστόσο η αγορά αντλεί, μέχρι στιγμής, στήριξη από τα θετικά εταιρικά νέα όπως η επέκταση της Yahoo στην Κίνα και τις ειδήσεις από το μέτωπο της μακροοικονομίας. Πτώση στην Ευρώπη.

Οι τιμές του ”μαύρου χρυσού” προσέγγισαν νέα επίπεδα ρεκόρ στα 65,85 δολ. ανά βαρέλι καθώς στα μειωμένα αποθέματα βενζίνης που προκάλεσαν την ανοδική κούρσα της Τετάρτης προστέθηκε σήμερα η αρνητική αναθεώρηση των προβλέψεων της IEA για την παραγωγή της Ρωσίας και των πετρελαιοπαραγωγών χωρών που δεν συμμετέχουν στον OPEC.

”Η αγορά εμφανίζεται εκπληκτικά ανθεκτική στα νέα ιστορικά υψηλά του αργού πετρελαίου” σχολίασε ο Art Hogan, της Jefferies & Co.

Εν τω μεταξύ, στο μέτωπο των macro, οι λιανικές πωλήσεις των αμερικανικών επιχειρήσεων εμφανίζονται οριακά ενισχυμένες τον Ιούλιο, ενώ αναπάντεχη υποχώρηση εμφανίζουν οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ. Οι λιανικές πωλήσεις των αμερικανικών επιχειρήσεων εμφανίζονται ενισχυμένες κατά 1,8% τον Ιούλιο, έναντι 1,7% τον προηγούμενο μήνα.

Παράλληλα, την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 7 Αυγούστου κατατέθηκαν 308.000 νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στη χώρα, έναντι εκτιμήσεων για αύξηση κατά 3.000 αιτήσεις από τις 312.000 που είχαν συμπληρωθεί την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα.

Πιέσεις δέχεται η μετοχή της Intel μετά την υποβάθμιση των συστάσεων της Goldman Sachs. Ο επενδυτικός οίκος υποβάθμισε την Intel και την Freescale Semiconductor σε ”in line” από ”outperform” λόγω εκτιμήσεων ότι τα περιθώρια κερδοφορίας των δύο εταιριών βρίσκονται στα ανώτατα επίπεδα που μπορούν να διαμορφωθούν.

Πτωτικά κινείται ο τίτλος της Dell η οποία αναμένεται να ανακοινώσει τα τριμηνιαία αποτελέσματά της μετά το πέρας της συνεδρίασης.

Υποχώρηση εμφανίζει η μετοχή της Target, έχοντας απολέσει τα κέρδη που κατέγραφε νωρίτερα παρά τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα που ανακοίνωσε.

Ανοδικά κινείται ο τίτλος της Yahoo καθώς οι επενδυτές αντιδρούν θετικά στη συμφωνία της εταιρίας να εξαγοράσει μερίδιο 40% της κινεζικής επιχειρηματικής ιστοσελίδας Alibaba.com έναντι τιμήματος ύψους 1 δισ. δολαρίων.

Κέρδη αποκομίζει η μετοχή της Alcoa η οποία αναβαθμίστηκε από σε ”buy” από ”neutral” από την UBS. Ο ξένος οίκος αναβάθμισε τις προβλέψεις του για το αλουμίνιο.

Θετική η εικόνα της News Corp. η οποία εμφάνισε αύξηση της κερδοφορίας στο τρίμηνο κατά 67%.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.613 μονάδες με κέρδη 0,18%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,11%, στις 2.160 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,12%, στις 1.230 μονάδες.

Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχώρησε 0,35% στις 5.358,60 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη σημείωσε πτώση κατά 0,73% στις 4.953,93 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 διαμορφώθηκε στις 4.509,10 μονάδες με απώλειες 0,40%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v